| Stefan927 a întrebat:

Slaut TPU, aici e cam singurul loc unde sa ma descarc, sunt baiat am 12 ani, iar maica-mea incontinuu imi spune ca nu sunt matur si nu pot lu-a anumite decizii, mereu imi spune ca a facut un tampit, eu in momentul de fata sunt racit iar eu cand sunt racit tusesc foarte tare, iar ea mereu si mereu imi scoate ochii ca cica sa imi controlez tusea, eu ii zic ca nu pot, si dupa aia urla la mine ca din ce stiu nu las, si mereu imi da alte exemple de copii „maturi", iar eu i-am exlpicat frumos ca daca nu ma vrut de ce nu a facut avort? Pur si simplu m—am saturat de toate…

10 răspunsuri:
| dinaprilie a răspuns:

Life is beautiful. Fa cumva sa nu mai racesti o perioada. Tot asa ti se adreseaza?

| Frank51 a răspuns:

Unii nu-s maturi la 30 de ani, chill.

| Nirvanaaa a răspuns:

Dar ce maturitate vrea de la tine la 12 ani? Ești un copil.
Întreabă-o ce așteptări are de la tine dacă tot te cearta, măcar sa stii și tu.
Cât despre faza cu tusea. Tusea nu se controlează, e reacție fiziologică a organismului. Ignor-o și asta e, nu mai pune la socoteala toate nimicurile. Nu cred ca mama ta chiar crede ce și zice.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

116111 - telefonul copilului. Suni și spui problema. O data sesizat, maica-ta are de ales. Fie își schimba comportamentul, fie va avea probleme în permanență cu protecția copilului. Iar cine dă dovadă de imaturitate este chiar maica-ta.

Răspuns utilizator avertizat
| Mopmop a răspuns:

Cand iti mai spune ca esti tampit. zii pe un ton serios ca nu esti tu de vina ca atata a putut ea.
Zii ca totusi asta fiind situatia tu tot o iubesti!
Pune si tu te rog in calcul ca viata este grea acum si poate se descurca greu cu toate cheltuielile.
Oricum tu trebuie la varsta asta sa te concentrezi pe scoala ca sa poti avea sanse mari in viitor la un servici bun.
Cand o vezi suparata si nervoasa da-i un pupic pe obraz si zii ca o iubesti.
Ai sa vezi ca in timp se schimba atitudinea fata de tine.
Mult noroc iti urez!

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Când îți spune așa, răspunde-i: nici nu trebuie, am 12 ani, tu trebuie să fii matură și ar trebui să fii un exemplu pentru mine.

Și nu te lăsa niciodată afectat de comparațiile ei. Tu ești tu, alți copii sunt alți copii. Spune-i când îți spune că ești tâmpit: atunci dă-mă spre adopție dacă nu mă iubești. Poate o să aibă o revelație, poate-poate realizează gravitatea situației și cum te face să te simți. Poate nu e conștientă de ce face. Să te deranjeze o tuse e ceva... straight face

Îmi pare rău că treci prin asta, ar trebui să vorbești cu cineva, diriginta, o rudă apropiată etc.

| AnemonaP a răspuns:

Buna. Imi pare foarte rau sa aud povestea ta, ma doare sufletul când aud ca exista astfel de parinti lipsiți de empatie și plini de alte probleme. Singurul om imatur din toată situația este mama ta. Dacă ea se așteaptă ca un COPIL de 12 ani sa fie matur, e foarte grav. Sa te jignească in toate felurile. groaznic. Nu mulți oameni merita sa fie parinti. Cum s-a spus și in comentarii, suna la telefonul copilului și vorbește cu cineva. Habar nu are cate traume îți provoacă.

| Ryumex a răspuns (pentru anonim_4396):

Bine zis, sincer nu gasesc o alta solutie logica in cazul asta happy
In multe cazuri familiale de acest gen poate daca ar incerca ajutor real si din afara poate ar fi de folos thinking

| Lukasssz a răspuns:

Nu e vina mamei tale...
Apoi mai ține și de tine că in loc să îți iei o bicicletă să te plimbi și să mânânci și tu un morcov o banana un castravete ceva preferi să bagi shaorma cola și ciocolate la greu in tine de parcă țile-ar lua cineva.
Când ajunge o ciocolată în mâna ta nu te mai opresti până când nu o termini pe toată
Și zilnic bagi în tine chestii carne în fiecare zi
Dacă o mâncare nu are carne parcă nu e mâncare
Și nici nunîți poți imagina o zi fără carne și dulciuri de toate felurile.
Așa cum să nu îți crape inina când tu ai 82 Kg 150Cm înălțime și 12 ani.
INAFARĂ de asta te-ai învățăt o îngânfat fandosit căruia îi place doar să dicteze să dea ordine de parcă toată lumea din jurul tău ar fi sclavii tăi și mai faci și istericale ifose de copil autist singur la părinți.
Ți-ai spălt tu vreo dată farfuria sau chiloții sau când ai dat tu cu mătura prin casă să faci curat să strângi măcar după tine de unde ai mâncat tu să nu zicem că ar cam trebui să începi să mai faci și tu câte ceva mici nimicuri pentru a o ajuta pe maa ta și pe cei cu care trăiești din când în când în casă și cu care te porți ca un dictator mic drac de și ei nu îți sunt datori cu nimic.
Când ai spus tu mulțumesc pentru ceea ce fac cei din jur pentru tine.
Și vezi că televizorul din sufragerie nu îți aparține nu ai mers tu la muncă nu ai plătit tu in vreun fel curentul și căldura așa că mai lasăi și pe alții să se uite la ce vor ei și nu mai face atâtea ifose.
Și nu mai incerca să îi pui tu pe toți la respect prin faptul că plângi și faci mutre că ajung să te blesteme și să te urască și nici nu stii când se poate întoarce roata și se pot coaliza împreună împotriva ta și o pot da pe mama ta si pe tine afară din casă
Pentru că sau săturat de desenele tale animate
SAU SĂTurat de temele tale făcute în sufrageria lor
Sau săturat să te tot vadă totă ziua in gura oamenilor mari care numai pot și ei să vrbească cum vor ei și tot trebuie să isi cenzureze vocabularul că e copilul defață.
Inafară de asta nu dictezi tu ce muzică să se asculte si televizorul nu este monitor menteu MainCraft!
Pt că dacă nu termini cu toate bășinile aerele și figurile oamenii se răzbună mai devreme sau mai târziu
Și din cauza nesimțeniei tale are de suferit și mama ta.