| ShamelessQboy a întrebat:

Sun intr-o dilema, o situație mai delicată sa zic asa...
Dar mai intai sa va zic despre ce este vorba!
În spatele casei unde locuiesc am o grădină frumoasă cu flori, pomi si multe păsări se adună acolo printre care una mai speciala un canar frumos cu care m-am împrietenit, încet încet, acum vine la fereastra ma asteapta sa-i deschid intra in camera ne jucam mănâncă din palma si dupa o vreme pleaca iar la păsările lui, si tot așa, am început sa-i duc dorul sa-i simt lipsa când nu apare o zi. Ma gandesc ca i s-a întâmplat ceva rau, poate ă cazut prada altui animal sălbatic.
Acum vine întrebarea; eu ma gandesc oare dacă-l pun intr-o colivie și sa-l hrănesc sa am grija de el sa nu mai plece sa se expună la pericol. Voi cum ati proceda?

14 răspunsuri:
| xZeRoReSpEcT a răspuns:

Tinel in casa e mai sigur

| IonutStefan2000 a răspuns:

Pasarea e pasare, probabil ca sa o inchizi intr-o colivie te-ar linisti, dar gandeste-te ca se simte bine alaturi de celelalte pasari zburand libera.Decizia este a ta, eu sincer nu as inchide-o intr-o colivie. Sper ca te-am ajutat!

| AdinaanidA a răspuns:

Bucuria ta e că vine la tine la fereastră și îti mănâncă din palmă. Dacă îl bagi în colivie nu te va mai bucura nimic. Lasă-l în libertate și încearcă să înțelegi că trebuie să respecți libertatea tuturor așa cum și tu vrei să fie respectată libertatea ta. S-a născut în libertate și va ști să se apere singur.
Învață să te bucuri pur si simplu de ceea ce ai așa cum ai, fară să strici totul încercând să schimbi lucrurile după cum vrei tu.

| ShamelessQboy explică (pentru AdinaanidA):

Si eu ma tem ca poate asta-i va face mai rau, ma tem ca va muri de dorul libertății!

| DroIja a răspuns:

Eu zic să te mai împrietenești și cu oameni...
Uite, canarul e mai deștept decât tine: stă cu semenii lui, și abia când are nevoie de mâncare mai apelează la alte animale ale regnului. Nu stă să-ți ducă ție dorul.

| ShamelessQboy explică (pentru DroIja):

Dar de unde stii tu ca nu am prieteni?

| DroIja a răspuns (pentru ShamelessQboy):

Eh, nu știu, am eu imaginea aia cu tine prin grădină cântând cu păsăricile precum Albă ca Zăpada și trei căprioare așteptând la rând, iar o veveriță șoptindu-ți la ureche... Nu știu.

| ShamelessQboy explică (pentru DroIja):

Vai, ce imaginatie bogată ai!
Intrebarea se refera mai mult la ideea de libertate nu doar la acea situație particulară.

Bula
| Bula a răspuns:

Am si eu o intrebare: ai facut prietenului tau un locas pentru iarna, unde sa primeasca mancare?
Fiindca iarna nu-i ca vara, iar eu nu cred ca vei sta cu geamul deschis, asteptand-o sa vina dupa mancare...

| ShamelessQboy explică (pentru Bula):

Nu este nevoie, locul unde se intampla acțiunea nu vede iarnă, chiar acum când în românia este ora 14 aici este deja 20 si 28 de grade afara!

Bula
| Bula a răspuns (pentru ShamelessQboy):

Ooooo!
Unde esti la meleag atat de calduros?
happy

| relian a răspuns (pentru ShamelessQboy):

Dara unde esti in Indonezia sau China, ce bazaii pe acolo?laughing

| relian a răspuns (pentru ShamelessQboy):

Australia laughing ce faci frate in Australia? Ia zii care e treaba pe acolo, cum esti ce faci, daca poti sa zici ceva.In ce oras esti, am fost si eu candva curios de Australia.Hai sa vorbim daca e, is si eu plecat dar altundeva laughing

| ShamelessQboy explică (pentru relian):

In Singapore suntem cum, ce sa fac, cu jobul. Dar nu stau doar intr-o tara permanent ma relocheaza dupa cum au ei nevoie, pot sa stau un an, jumatate de an dau uneori si mai putin de o luna.
Compania se ocupa de tot, travelling/ accommodation etc.