anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt in pragul in care trebuie sa ma maturizez si problema e ca in ultimi 2 ani, viata mea a trecut prin niste schimbari majore
in momentul de fata sunt cu o fata de un an jumate si am devenit putin instabil, probabil din cauza presiuni schimbarilor.
daca nu am avea o legatura atat de stransa cu ea, noi nu am mai fi fost impreuna de ceva timp.
faza e ca imi place de ea si am iubit-o mai mult decat orice pe lume, dar dupa apoi fara sa imi dau seama gandurile mele se schimba si gandesc altfel ("m-am satura; nu am de gand sa indur toate astea; " etc), iar dupa ce trecem printr-o discutie severa, imi revin si imi dau seama ca nu vreau sa o pierd si ca totul a fost din cauza vietii mele inactive (schimbarile prin care trec)
a inceput sa ma afeteze ca mi-am indepartat o mare parte din prieteni si nu numai. ma afecteaza si in relatie ca am devenit monoton si plictisitor.
am incercat sa corectez asta, prin a intarii unele prietenii si de a face altele noi, dar se suprapune cu etapa aia din viata in care trebuie sa te angajezi pentru prima data.
cum eu sunt genul de persoana mai nesociala, e destul de greu sa merg impotriva naturii mele si sa incerc sa socializez fortat pentru ca sa schimb ceva in viata mea monotono (initierea unei noi prietenii mi-e cea mai mare problema), iar etapa asta cu angajarea e de asemenea un lucru dificil pentru mine, pentru ca vreau ceva bun (broker, banker, etc), si nu ceva de 2 bani (impartit pliante sau sa vand shaorma)

deci problema schematic arata asa:
- vreau relatia sa se imbunatateasca, dar nu pot ca sunt monoton
- ca sa nu mai fiu monoton, trebuie sa imi refac un grup de prieteni
- ca sa imi refac grupul, imi trebuie timp
- ca sa am timp ar trebui sa renunt sa ma straduiesc sa ma mai angajez
- dar am nevoie sa ma angajez, pentru ca cu cat se amana cu atat e mai greu

deci. cam asa vad eu situatia: jobul trage impotriva relatiei mele.

ajutati-ma sa vad situatia mai clara, daca vedeti eroarea din gandirea mea
ce sugestii aveti din experienta sau dupa judecata voastra?
va rog aprofundati ce vreti sa ziceti nu doar superficial ("eu zic sa iesi pe afara si sa vezi ce se mai intampla"). dezvoltati ideea va rog!

7 răspunsuri:
| LoveandOther a răspuns:

Buna.Eu sunt cam in aceeasi situatie cu tine.In afara de faptul ca nu trebuie sa ma angajez deoarece sunt inca la liceu.Si eu sunt monotona si cred ca relatia mea se va sfarsi insa eu iti recomand sa te angajezi si cu siguranta acolo unde te vei angaja iti vei face foarte multe cunostinte. O sa incepi sa iesi cu noii prieteni si cu iubita ta si nu cred ca va mai fi monotonie in relatia voastra.Dar cauta.ti pentru inceput un job care sa includa mult personal.Cum ar fi sa servesti la un restaturant. Faci si bani si iti faci si prieteni noi.Asta e parerea meatongue succeshappy

| AlexSRI a răspuns:

Parerea mea ar fi urmatoare
Mai bine pune cariera pe Nr.1 si restul o sa se rezolve in timp.Mai conteaza si ce pretenti ai tu de la viata si in ce categorie sociala vrei sa te integrezi...

| diwa a răspuns:

Uneori, sunt in aceeasi situatie ca tine, doar ca sunt la facultate si nu ma angajez inca. Cand ma apuca monotonia de genul, ies cu prietenii mei undeva unde sa facem ceva mai special. In cazul tau, mergi cu baietii la o terasa sa vedeti un meci, sa zicem, sau ramaneti undeva peste noapte la o bere, un counter ceva big grin Job-ul te va ajuta cu siguranta sa-ti largesti cercul de prieteni si sa iesi din aceasta monotonie. Eu nu cred ca iti va afecta relatie, ci dimpotriva, o va imbunatati. Gandeste-te ca in primul rand, o sa ai timp sa ti se faca dor de iubita ta si sa de-abia astepti s-o vezi. Si chiar si in relatia cu ea, schimbati ceva. Chiar daca e o schimbare de genul sa va duceti intr-un parc in care n-ati mai fost demult. Angajarea iti va face mult bine!

| rino90 a răspuns (pentru LoveandOther):

Multumesc, dar doar ce ziceam ca nu vreau sa vand shaorma laughing
oricum mc

| rino90 a răspuns (pentru diwa):

Mai mult ea s-a saturat de mine laughing)
da ma rog. vedem vad eu.
problema e ca relatia a devenit f instabila si nu prea mai are chef de mine.
mi-ar fi prins bine sprijinul ei, cum obisnuia sa faca.

| Io4 a răspuns:

Problema cu,, nesociabil'' nu -ti dauneaza chiar tare...asa esti tu si punct.Incearca sa imbunatatesti situatia comunicand mai mult cu prietena; incearca lucruri noi.JOB`ul nu-l abandona ca practic el e cel ce te asigura pe viitor, prinzand si experienta.Ea ar trebui sa te inteleaga totusi, sa inteleaga situatia.Comunicati mai mult si incercati sa lasati prostiile si chestiile de copii deoparte, priviti inainte si pune-ti in balanta sentimentele cu lucrurile care te ajuta sa traiesti.

| BlackList00 a răspuns:

Deci,ascultama bine baiete, nu-i asculta pe ceilalti ce zic, doar pe mine sa ma asculti:iti sugerez sa iti lasi prietenii(iubita daca te incurca in viata) si sa inveti bine dupa care "castigati painea". Orcum eu in locul tau a-si lasa pe toata lumea si mi-asi vedea de viata:sa inveti si un job excelent.Bafta!winking