Trebuia să-ți pui întrebările astea înainte de a concepe copilul... du-te și trage de persoana cu care l-ai făcut, asta dacă știi care e acela. Tu ți-ai facut-o singură, dar copilul? săracul n-are nicio vină
Asta e, de acum nu mai ai ce îi face, așa că îi dai tot înainte. Cum? Habar n-am.
Pai si tatal copilului?
Inteleg ca suntem o tara saraca iar o cutie de prezervative ni se par scumpe, insa internetul si stiinta va vine in ajutor. Daca ai fi invatat putina stiinta respectiv sexologie, ai fi stiut ca maxim 10 zile din luna esti intr-o perioada fertila, restul nu. Iar atunci costul lunar pentru prezervative ar fi scazut considerabil. Nu e vina noastra ca esti naiva. Cand toti te-au avertizat, tu unde erai cu capul?
Esti majora? Daca da, de ce ai plecat in Spania? In mod normal, in astfel de situatii statul asigura casa, masa si asistenta medicala-cel putin asa era in anii `80 la noi.
Acum numai contează, asta este. Parinții tăi s-au pripit și nu prea găndesc. Copilul este in burta ta, nu face prostia să îl avortezi, este cel mai mare păcat. El n-are nicio vină. Incearcă să, gasești un servici și cred că va fi bine. Treaba este ca cineva să aibă grijă de copil cât tu ești la servici. Repet, parinti tăi ar trebui să se gândească bine ceea ce fac. Asta este, viața merge mai departe.
Dupa ce nasti copilul, tatal lui este obligat sa plateasca pensie alimentara. Daca nu este de acord, se rezolva in instanta. Vei mai primi alocatia copilului. Si daca nu ai niciun venit, poti cere autor social de la statul roman. Cam astea pot fi sursele tale de venit. Faptul ca ai plecat in Spania nu te ajuta cu nimic, doar ca sa ai un acoperis deasupra capului. Sfatul meu este sa incerci sa comunici cu parintii tai si sa te primeasca acasa.
Cere custodie comună si pensie alimentară.
Dar nu inteleg de ce te-ai dus tocmai in Spania? De ce daca tot ai ramas însărcinată nu ai mers la un loc de munca sa iti strângi niște bani sa iti iei o chirie? ca macar cateva luni si daca ascundeai asta tot reuseai să muncesti.
Auzi, nu mai bate câmpii pe siteul ăsta.
E suficient să-ți citească cineva întrebările și o să-și dea seama că minți de îngheață apele.
E patologic, fetițo, du-te la psihiatru.
Intr-adevar sa cresti un copil e foarte costisitor. Daca ai lucrat in ultimul an sau in ultimii 2 ani atunci ai dreptul la indemnizatie din cate stiu. Nu sunt bani multi dar iti ajung pentru orice (in afara de chirie presupun). Asta cu cersitul sper ca nu o iei in serios, e periculos si doar nu o sa stai pe strada. O sa-ti ia statul copilul daca nu ii oferi macar un adapost. Mai sunt si centre pentru mame singure unde poti sta gratis.
Mai poti merge la parintii tai ca banuiesc ca o sa li se faca mila de tine ca orice ar face copilul tau tot il iubesti si nu il lasi pe strazi.
Iar daca tatal copilului tau nu vrea sa te ajute poti cere in instanta un test de paternitate si sa plateasca pensie alimentara
Ce varsta ai? Ai lucrat vreodata? Esti la scoala? Da mai multe detalii despre tine.
Acum 3 luni sora ta era insarcinata in 8 luni...pana la urma care-i adevarul? Ce sfaturi iti putem da daca scrii minciuni?
Daca e adevarat ce spui, Un prieten al sotului meu e director la o fundatie de la Timisoara care primeste fetele insarcinate dar care vor pe urma sa aiba grija de copil si pot sta o perioada acolo si dupa nastere. Daca esti interesata sa mergi acolo, spune ca iti dau numarul meu de telefon pe privat si vorbim pentru tine.