| Nikcoletta a întrebat:

Sunt însărcinată și prietenul meu nu vrea copilul.
De fapt am aflat ca are altă prietenă.
Locuiesc in Italia, de 2 ani lucrez, am strâns bani încât să îmi ajungă pentru mult timp.

Să zicem că banii ăstia îmi ajung vreo 4 ani dar când se vor termina ce o sa fac?
Din păcate nu am părinți.
Mă gândesc zi și noapte ce fac dacă mi se termină banii?
Nu vreau să cerșesc prin Italia.
Aveți idee? Cum o să mă descurc?

22 răspunsuri:
| ancaval a răspuns:

Prietenul nu vrea copilul? Dar sex mai vrea? Vaiii.
Are pe altă? Să fie sănătos!
Caută de lucru part time, la curățenie câteva ore pe zi, cât să mai faci de mâncare. Nu te baza pe banii care îi mai ai.
Nu renunța la copil. Nici vorbă.

| nicu991 a răspuns:

Dacă i-a placut să dea la buci, o să-i placă să platească si pensie alimentară pentru copil. Numai bine si sănătate!

| CravataAlbastra a răspuns:

In primul rand daca mai are pe una nu are rost să stai langa un asa barbat, meriti mai mult,gandeste-te ca nu-si doreste un viitor cu tine si e greu sa cresti un copil singura,e foarte greu pentru el sa creasca fara tată, e un chin sa stie ca nu e dorit si de tată si sa nu creasca alaturi de parinti. Poate el sa zica vai vreau copilul, dar crede-ma dupa, cand se vede cu el fuge de responsabilitati si nu ii va păsa de el.
Daca as fi in locul tau as renunta la copil si prima data l-aș părăsi pe ală. un gunoi langa care nu ai ce căuta tu femeie nobilă, din moment ce mai are una...s-a dus demult, nu are calitati, scrupule, nu e barbat ...Ai grija de tine sora mea, munceste, fi pozitiva, gaseste-ti un barbat care sa te iubeasca cu adevarat si sa faceti casa frumoasa impreuna. Daca ai zis ca nu ai parinti stii cat de greu este, nu il condamna si pe acel biet suflet la un asa destin.

| CravataAlbastra a răspuns (pentru CravataAlbastra):

Rectific poate sa zica la un moment dat ca ar vrea copilul, sa-si schimbe decizia, dar nu te baza pe el! Am scris gresit.

| siriusblack98 a răspuns:

Am o sa-i spunem cunostinta, femeie 34 de ani si creste singura un copil.Aceeasi poveste ca si la tine.Nu vreau sa intru in detalii despre cat de greu o duce dar iti sugerez sa nu treci si tu prin asta.Stiu cat de urat suna dar ar trebui daca se mai poate face, sa iei avortul ca pe una dintre variante.Sunt convins ca imi vor sari in cap anumiti utilizatori dar consider ca nu are rost sa fie distruse 2 vieti (a ta si a copilului).Tu cati ani ai? Casa sau alte rude prin Romania nu mai ai?

| Aasdfghj a răspuns:

Buna! Singura solutie este sa renunti la copil si sa ai grija data viitoare cu cine te incurci. Nu are rost sa te pui si pe tine si pe copil intr-o situatie urata, din care sa iesi facand bani cine stie cum. Sunt atatia copii care cresc pe strazi sau sunt abandonati prin orfelinate sau cresc intr-o familie in care abia au ce manca. Are sens sa te chinui pe tine si pe copil in cazul in care se ajunge intr-o astfel de situatie? Eu zic ca nu merita riscul. Munceste, strange bani, cunoaste persoane noi, indragosteste-te si intemeiaza o familie cu un barbat care te iubeste cu adevarat si te respecta si abia apoi ganditi-va amandoi la un copil.

| Reghqen a răspuns:

Nu îmi permit să îți spun să renunți sau nu la copil, nu am niciun drept iar decizia asta o poți lua numai tu.
Totuși după ce am citit mi-am dat seama ca nu te-a iubit niciodată "prietenul" tău și a vrut să își bată joc de tine, deoarece nu-mi explic cum și-a găsit altă prietenă așa dintr-o dată, să fim serioși, cine știe de cât timp te trada.
Stai liniștită oricum, roata se întoarce cândva. sunt multe persoane ce fax gestul asta de prost gust, și din păcate multe suferă mult timp și greu iese din situația aceea.
Persoanele de genul ăsta ma dezgustă total, le-aș scuipa în față, chiar dacă făcând așa le-aș face doar o plăcere, le trebuie ceva mai dur să se trezească, să își bage mintiile în cap.
Un copil se face cu dragoste, cu iubire, cu chimie între un cuplu, nu așa la joc, și e greu de crescut singură, acel copil are nevoie de un tata, care e clar ca nu va există deoarece acele specimene de oameni nu le pasa de cum se simt femeile.
Eu îți spun lucrurile cu toată sinceritatea imaginară, deoarece așa sunt și așa voi fii mereu, sincer și direct, ia decizia corectă și fă ce îți spune inima și creierul.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă ții copilul, asta îți va da un motiv să lupți în viață.
Poți găsi oricând un om care să vrea să stea lângă tine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Banii pe care ii ai se vor termina si trebuie sa te pregatesti din timp. Sa ai de pe acum o sursa de venit mai mare sau mai mica. Poate te pricepi la cusut la masina, facut curatenie in apartamente, dat meditatii la copii, ingrijit copii ca bona, sunt ceva variante. Daca actualul nu te cauta atunci cauta pe altul. Degeaba stai si plangi dupa fostul. Poate te ajuta el (unul nou) sa-ti gasesti de lucru mai usor.

| Antonia6789 a răspuns:

Deci nu mi vine sa cred bărbații ăștia chiar nu merita nimic.
Aveti grija de copil si de dumneavoastra asta e cel mai important.
Găsiți o bona de care ar putea avea grija de cel mic.El trebuie sa va plătească pensia alimentara.Lucrati si strangeti banii si investiți în ceva sa va aduca un profit lunar.
Sa poate si fara barbat ..nici nu sa poate numi barbat asta.
Doamne ajuta.

| Panamax a răspuns:

Nu te gandi asa departe.
Traieste clipa si bucura-te ca o sa devii mama.
Altele recurg la solutii disperate pentru a avea un copil.
Daca lucrezi cu acte in regula, o sa ai concediu pentru cresterea copilului si poti sa faci diferite cereri in comune ca sa fii ajutata.
Exista azile si crese care se pot ocupa de el. Daca chiar nu te descurci il poti da spre adoptie.

| SilentRain a răspuns:

Păi nu ar trebuie sa te lasi în baza banilor aia, caută un job si 4 ani e ceva timp nu e chiar o lună
Tatăl copilului sa plateasca pensie alimentară
Ma gândesc ca daca trăiesti cu banii aia 4 ani un Italia, poate în Ro ajunge pentru mai mult tîmp, poate mama ta sa te ajute cu copilul

| roty78 a răspuns:

Desfrânarea este păcatul sexual în genere, referindu-se la orice fel de relaţie sexuală imorală (orice relaţie sexuală în afara căsătoriei), atât cea tradusă în fapt, cât şi cea din inimă. Desfrânarea este unul din cele şapte păcate capitale
Mijloacele de luptă împotriva desfrânării sunt căsătoria, spovedania și împărtășirea.
Creșterea copilului va aduce izbăvirea păcatelor tale.
Nu face avortul.
"Daca ne-am intreba care este cel mai mare dar pe care ni l-a dat Dumnezeu, am putea raspunde cu toata certitudinea: VIATA.
Nu te mâhni. Dumnezeu se va îngriji şi de copilul tău.
El este Creatorul, Cel care le dă copiilor ceea ce este mai important, adică sufletul. Voi, ca împreună-creatori cu El, le daţi numai trupul. Aşadar Dumnezeu se îngrijeşte de copii mai mult decât voi".

| Freya1 a răspuns:

Dacă ai posibilitatea sa nu faci copilul sa stii ca nu ar fi o idee rea, e o idee cruda dar nu rea.In schimba daca e tarziu pentru asta, din bani aia de cheltuială pe 4 ani bănuiesc că iti permiți macar o garsoniera. Poate mai poti munci ceva până una alta si iei un prenatală, plus pensie alimentară de la dânsul pentru ca fie ca vrea sau nu e si a lui.
Pana atunci cauti o prietena, o rudă care sa fi sigura ca te va ajuta după ce vei naște si du-te acasă ca nici in Italia nu iei chiar asa multi bani.

| suntbineeee a răspuns:

Orice ai face sa păstrezi copilașul! Sa plateasca pensie alimentară și gata

| mgtow a răspuns:

O sa muncesti, mergi mai departe in viata

| Frank51 a răspuns:

Nu stiu de ce dar nu pot trata textele de pe TPU ca ceva serios. Stiu ca exista multe cazuri si ca este aproape la ordinea zilei si bla bla bla, dar ceva nu e in regula. Ai deja o experienta de viata, esti pe cale sa nasti un copil, etc etc, si totusi nu te duce capul la ce optiuni ai. Toata lumea este lovita de viata, cam asta e viata, cu surprize.

| darrio2007 a răspuns:

Pe 17 mai scriai ca vrei sa te desparti de el iar apoi spui ca te-a parasit. Esti cam nehotarata.

| Mosotti a răspuns:

Altceva decat sa muncesti nu ai ce face, asta este, trebuie sa muncesti sa ai bani, nu vrea copilul asta este, mergi inainte asa cum e.
Nu te mai gandi zi si noapte ca nu te ajuta.
4 ani? Ai timp sa te gandesti ce faci, sa inveti si o meserie buna, si multe.
Gasesti pe altcineva, te cuplezi, mergeti inainte impreuna, aia e, ca, cui ii plac copiii, e ok, nu cont al cui e. Cati nu s-au refacut viata cu copii cu tot.
Lasa-l pe prietenul tau in viata lui.

El a vrut copil sau ai facut tu contra vointei lui?
De ce nu te-ai protejat?! Ce sa zic.
Poti sa faci si avort daca mai ai timp, copii poti face 101 la o adica, deci nu e problema, tu alegi. Alege ce crezi ca iti face mai bine tie. Mai bine il dai afara si iti gasesti pe cineva si o iei de la cap, dar oricum gasesti si asa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Banii tot se termină mai devreme sau mai târziu.
Dar copilul o să-l ai pe toată viața.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

E mai bine sa renunte la el si sa-si faca altul facandu-si noua familie, sau sa ramana asa, se cupleaza cu altcineva si merge inainte, deci una din doua, nu e mare problema, nu stiu de ce isi face asa probleme! Nu are 80 ani sa nu mai aiba nici o sansa.

| Unsfatbun a răspuns:

Bună! Sfatul meu este sa păstrezi bebelușul. Intr-adevăr, iti va fi greu o perioadă, dar vei fi cea mai fericita femeie. Sa intrerupi sarcina iti va frânge inima pentru tot restul vieții. Plus că îti pune serios viața în pericol. Capul sus, mergi înainte și o să fie bine.
Să-ți dea Dumnezeu înțelepciunea să-l păstrezi și să fie cu voi în ziua cea mare, atunci când o să faceti "cunoștință"! Din păcate nu orice femeie trăiește acel moment!
Dacă animalele se descură să-și crească puii, noi de ce nu am fi capabili?
Mergi la medic, fă-ți analizele la zi, vezi cum evoluează sarcina, respectă ce-ți spune medicul și nu renunța la cruce, oricât de grea ar fi.
Poate tatăl copilului, în urma testului adn, își va insuși rolul de tată.
Ai grijă de "voi"!