Exista 2 versiuni ale povestii, probabil
Cati copii nu vor sa faca scoala de soferi si nu au posibilitati?
Multi.
Putea sa isi dea interesu sa invete, avea la dispozitie un an, probabil de-asta s-a si suparat.
Trebuie sa intelegeti ca banii afara, se castiga la fel de greu ca si acasa. Si sa ii dai lu fii-tu 1500 2000 ron sa faca scoala de soferi, si sa pice, (ca nu a fost pregatit) mi se pare o aberatie. M-as fi suparat si eu.
Sunt alti copii care nu isi permit luxul asta. Ar trebui sa ii fie recunoscator, si are dreptate ma-sa cand ii zice ca nu merita o mama ca ea. Cine stie ce prostii face fii-su. Are ea un motiv sa spuna asta.
Exista 2 versiuni ale povestii, probabil
Cati copii nu vor sa faca scoala de soferi si nu au posibilitati?
Multi.
Putea sa isi dea interesu sa invete, avea la dispozitie un an, probabil de-asta s-a si suparat.
Trebuie sa intelegeti ca banii afara, se castiga la fel de greu ca si acasa. Si sa ii dai lu fii-tu 1500 2000 ron sa faca scoala de soferi, si sa pice, (ca nu a fost pregatit) mi se pare o aberatie. M-as fi suparat si eu.
Sunt alti copii care nu isi permit luxul asta. Ar trebui sa ii fie recunoscator, si are dreptate maica-sa cand ii zice ca nu merita o mama ca ea. Cine stie ce prostii face fii-su. Are ea un motiv sa spuna asta.
Nu face absolut nimic. Nu bea, nu fumeaza, e un copil cat se poate de CUMINTE, isi vede de facultate si de examene.Nici pe afara nu prea iasa. Asa ca nu mi spune tu mie ca face prostii si treburi daca nu ai habar despre ce este vorba.Am cerut un raspuns strict la raspunsul mamei sale nu la infiripari de povesti si alte perspective legate de el.
De ce inca nu ati rupt legatura cu ea? Poate chiar nu o merita.
Am prietene care vor sa faca scoala de soferi si nu-si permit, fac naveta 2 ore pe zi la munca/facultate. Sa zica mersi ca are cine sa-l sustina, chiar si asa.
Nu raspunde raului cu rau. Ia raspunderea vietii in maini si mergi mai departe. Maturizeaza-te si intelege ca parintii sunt si ei oameni supisi greselilor, viciiloe etc
Am un coleg la facultate care de la 13 ani munceste pentru painea pe care o baga in gura. In momentul de fata pe langa facultate, trebuie sa munceasca sa isi asigure banii pentru chirie, mancare, si alte lucruri. Tatal lui are bani dar nu ii da. Exista atat de multe tipuri de parinti, unii chiar vor binele copiilor si stiu ca le va fi bine pe viitor daca le este mai greu acum, dar altii sunt atat de prosti incat merita batuti! Ai facut copil, creste-l cum trebuie, nici chiar parintele nu este in masura sa sa isi bata joc de copii.
Un copil care primeste bani, e ca un leu crescut in captivitate.
Ii dai sa manance si ii aduci mancarea la nas, da nu ii vei mai putea da drumu in salbaticie, nici o data, pentru ca nu va mai sti sa vaneze singur, si va muri de inanitie.
Ce greseala a facut ma-sa, ca a vrut sa il impinga de la spate, sa ii ofere un ajutor, si totodata un viitor, oferindu-i sansa sa ia carnetu?
I-a zis macar multumesc? Si sa se duca sa mai dea odata, de 2 ori, pana nu expira dosaru, si banii de la maica-sa se vor duce de risipa?
Daca are 35 de ani, inseamna ca l-a facut la 15-16 ani. Poate nu e o mama cu prea multa experienta, si si-a sacrificat copilaria ei, ca sa-l creasca pe el. La 19 ani trebuia sa aiba el job, si sa isi plateasca singur pentru doleantele lui.
Ma omule, TREABA cu carnetul a fost doar un exemplu prin care ti-am demonstrat ca e dusa cu pluta! Baiatu de abia asteapta sa dea traseul, in schimb a luat sala din a doua.Asa ca nu te mai agata ca un ratat de niste lucruri lipsite de sens.
Nu scrie absolut nicaieri ca la 18 19 ani trebuie sa ai un job. Daca urmezi o facultate intr-un domeniu bun, IT in cazul nostru, crede-ma ca e dificil sa ai si un job.Sa nu mai spun ca facem naveta si asta e si mai dificil.Asa ca nu mai prelua tu idei comuniste de la mami si tati tau. Fiecare se descurca cum poate, altii lucreaza pentru ca NU au alta oportunitate ca altii sa faca o facultate, aia si isi castiga existenta cu 1300 lei amarati, altii urmeaza o facultate si nu devin sclavii societatii.Cu asta am zis tot.Asa ca inceteaza sa mai dai raspunsuri d-astea eronate si sa te mai crezi si inteligent.Mars de-aici daca esti incuiat.
Oamenii sunt diferiti, nu toti copii mor cand ies in salbaticie, ceea ce spui este total gresit. Eu niciodata nu am avut probleme cu banii, in sensul ca am avut cat mi-a trebuit, cand am terminat liceul in loc sa merg la facultate am preferat sa ma angajez, am lucrat 2 ani intr-o fabrica cu salariu minim, am stat intr-o garsoniera in care de abia aveam caldura, plateam chirie si mancarea pe o luna din salariu si supravietuiam singur, a fost alegerea mea.
Daca un copil profita de parinte nu inseamna ca e prost si nu se poate descurca si singur, mai ales in ziua de azi.
Da, este nebuna, asa cred si eu; acum sunteti mari, nu mai e asa de grav, in curand va faceti viata voastra si scapati de ea.
Eu traiesc afara de 7 ani. Si ma mai uit si eu, mai vad oameni, ce si cum.
Faptul ca ai zis ca nu munceste, pot doar sa cred ca ma-sa ii plateste facultatea. Deci de unde atata nemultumire la adresa ei?
Aici nu primesti nimic. Ca sa te duci la facultate, trebuie sa si muncesti, ca sa iti permiti chiria, si sa poti sa iesi si tu dracu din casa, sa te duci sa mananci ceva cu prietenii in weekend.
Ti se pare ca e intutulat el, sa stea lichea pe banii altuia? Se intampla destul de des in Romania, dar iti spun cum fac oamenii civilizati. Oamenii de aici ori iau bursa, ori fac imprumut de student, care e destul de mare, ca aici facultatile sunt si 50 60k pe an. Apoi se duc la munca si platesc poate, toata viata imprumutul ala. De ce sa traga ma-sa pana la urma, ca are si ea viata, cheltuieli, chirii, mancare, masina, asigurare, curent, apa. Il ajuti pana la 18 ani, dupa ce termina scoala, pa, e liber sa faca ce vrea el. Cat dracu sa mai ceri de la mama si de la tata, apoi sa mai fie si nemultumitor, ca nu-i convine ca i-a zis ca n-o merita?
Ar trebui sa-i taie robinetu de la anul, la facultate, si sa il oblige sa isi plateasca singur. Sa vezi atunci ce nemultumire.
Nu va convine cand va zice cineva adevaru.
Ai fi vrut sa auzi, :
"proasta naibii, ce mama nu stiu cum, cum de nu ii da copilului bani, si munceasca pana la moarte pentru el, sa-l iubeasca " Pana cand sa-l mai tina de mana? pana la 30? 40?
Dar realitatea e altfel
Lasa-ma tu cu ce fac oamenii in strainatete ca acolo is alte legi, alt popor etc si nu e cazul sa generalizam.
Nu sta in chirie, face naveta, si e la BUGET la IT, nu la TAXA, deci ma-sa nu ii plateste facultatea dragule
Nu te mai da destept, repet inca o data, daca nu stii situatia si esti incuiat gura. :*
Ok, am inteles. Deci el e painea lu dumnezeu, Sfant, saracu baiat, isi spala hainele singur, face rugaciunea in fiecare noaptea, nu bea nu fumeaza, nu umbla cu oameni dubiosi, ce sa mai, un fiu pe care orice parinte si l-ar dori.
Si ma-sa e dracu intruchipat. Il bate il scuipa, ii da bani sa faca scoala de soferi, ii trimite poze cu ea si scrie pe spate ca nu o merita ca mama, ce sa mai, satana.
Am inteles acum.
Ce te astepti la o fta de 20 de ani ce ramane insarcinata si habar nu are ce viitor are ea, daramite sa isi creasca un copil?! Ea habar nu are ce e in viata ei si nu are educatia necesara, daramite sa se mai si comporta ca o mama?! Ce te astepti?! Serios acum...
Ce parere am? Cred ca unele mame nu stiu ca un copil se poarta 9 luni in pantec, 2 ani in brate, si in inima toata viata. Din pacate...
Exemplu tau cu leul nu este tocmai potrivit leul nu vaneaza, el doara sta haiamana, si-o freaca la rece, doara leoaicele vaneaza.
Poate ai vrut sa spui ca nu va fi in stare sa isi faca un harem de leoaice care sa il intretina in continuare.
Daca mama are bani si il sponsorizeaza, isi face baiatu si leoaice
Te lauzi sau ce ai vrut sa spui faceti ambii fac la IT, cei aia? facultatea asta nu are mai nici o cautare, asta asa ca idee pentru tine.Auzi la tine un domeniu bun,ma lesi .
Iara asta atat de inteligent este ca nu-i in stare sa ia sala din prima,stai sa vezi la traseu de cate ori trebuie sa dea
La traseu e ok,daca pica nu-i problema,sunt destui barbati care nu au aptitudini,asta e,dar sa pici sala si sa mai spui ca esti si inteligent asta spune destule.
Deci altii muncesc si ajung sclavii societatii iar tu si iubitu tau ce faceti?
Deci voi nu o sa fiti scalvii nimanui,aici ai spus un mare adevar.O sa lucreze mami si tati pentru voi,exact cum zicea cineva pe aici pana cand o sa iesiti voi la pensie
Ce idei ai scalvi,asta da e tare.Te pomeni ca tu o sa ajungi,dar mai stii poate ca o sa intri pe la un partid din asta,asa o sa ajungeti prin parlament, luati, furati niste bani de la scalvi, o sa fiti cineva cu siguranta.
Sa revin la maicasa., nu e dusa cu nici o pluta, dusi cu pkuta esti tu si cu prietenul tau.Sa vorbesti asa atunci cand o sa mergi tu singura undeva,cand singura o sa te intretii,singura sa iti cauti de munca si sa muncesti,abia atunci sa vii sa sa spui ce ai spus aici.
Care este treaba ta cu mama aluia? Esti ruda,de cand ajungi tu sa judeci alti oameni?
Si cum vorbesti,mars de aici esti incuiat In loc sa multumesti omului ca a stat sa iti citeasca balaria de intrebare tu jignesti lumea pe aici,pe motiv ca nu este de acord cu tine.
Poate ca lui i se pare ca maiicasa este normala, fiecare vede lucrurile diferit, de ce incerci tu sa faci pe cineva sa zica ca tine?
Sau daca tot ai intrebat, trebuie sa si specifici, sa raspunda numai persoanele care sunt de a cord cu mine, asa stia omu sa nu isi mai bata degetele sa tasteze
Eu in locu lu maicasa nu-i dam nimic adica sa faca scoala ceva.Pai daca ii dau sa faca scoala, dupa o sa vina sa zica ca vrea masina adica tot maicasa sai cumpere si masina, dupa benzina nu stie maicasa cum sa faca, ar fi trebuie sai dai adresa mea lui maicasa cine stie poate ma combin cu mama lui, asta daca nu e deja combinata
Man stai usor ca baiatu nu a spus nimic nu el este cel nemultumit ci iubita lui,adica cea care a pus aici intrebarea.
Tu acum ce faci, te ia de baiatu ala aiurea ala saracu poate e nevinovat, nu vezi ca prietena vorbeste pentru el, ea dicteaza, ala saracu o sa fie condus toata viata numa de femei daca cumva o sa o ia pe asta de nevasta, esti nebun
Ok sa revin la ce ai spus.Parintii sa te creasca pana la 18 ani, apoi pa zici tu? Nu merge asa, in caz ca nu stiai odata ce faci un copil legea te obliga sa ai grija de el pana la 18 ani in cazul in care nu mai este la scoala. Daca dupa 18 ani el este tot la scoala, este obligatia parintilor sa il creasca, sa il intretina in continuare.Asa zice legea de mai peste tot,nu doara cea din RO.
Deci daca el este la scoala maicasa are obligatia obligatie de al intretine asta daca nu stiai.
In sf lasa fata in pace,nu stie ce vorbeste,ea este cea care atata,ea este cea nemultumita,in loc sa taca, vad ca incearca sa conduca pe baiatul ala, dar nu se gandeste ca mama lui ii tine probabil pe ambii.
Deci daca fata asta are ganduri serioase cu cel despre care vorbeste, iar eu cred ca i-a pus gand rau l-a vazut cai usor de condus, ar trebuie sa astepte pana sa puna mana pe el, s-o faca pe maicasa sa-i ajute sa le dea etc.Nici macar nu e diplomata, da cu muci de pereti
Ok si tu spui ca esti plecat pe afara de 7 ani.Pe unde esti plecat? Intreb asa ca is curios de romanii care is plecati, pe unde esti?
Daca nu poti sa zici lasa un mesaj privat ceva.Si eu is plecat si citind pe aici am vazut ce scrie fata asta si am zis poate cine stie frumoasa, zambareata vorbesc de mama aluia poate dau peste ea, daca fata spune in ce oras si tara este
Are nu auzi 39 de ani, deci l-a facut pe iubi cand avea 20, zic de mamasa.Acum are deja 39, cam multi dar asta e, nauzi ca e frumoasa si devreme acasa, harnica, are de toate, este o partida bunicica
Scrie sus ca are 39 si ma jos ca are 35. Si nu, un parinte nu mai are obligatia sa creasca un copil dupa 18 ani chiar daca e la facultate. Majoritatea parintilor, se implica oricum, chiar daca nu sunt obligati, dar asa ca chestie, daca ai vreo pramatie de-asta, la 19 ani, care iti face probleme, poti sa-i arati usa, fara probleme
Nu zic ca baiatu asta e pramatie, ca vorba ta, vorbeste alta in locu lui. Mahalagioaica d-asta. ))
Exemplu cu leul a fost mai mult ca o figura de stil. In sensul ca, daca ma-sa ii tot cumpara si ii plateste tot, atunci cand se va inchide robinetu, o sa zica, aaaa pai ce, ma duc eu la munca pentru 1500 ron? Ca n-o sa stie valoarea banului
Eu asa stiam ca spune legea,nu stau acum sa rasfoiesc sa caut legea, dar eu asa stiam, odata ce copilul este la scoala, esti obligat sa il intretii, chiar daca a depasit 18 ani.
Dar daca tu spui ca nu e asa, o fi, nu stau sa caut legi, dar logic si mai stiu eu cum ai luao asa ar trebui sa fie.
De chestia cu leul stiu ca ai dat doara un exemplu, doar ca eu am dato in fantezii, povesti
Voi nu sunteti psihologi sa o judecati, deci nu o mai condamnați inutil. Ea trebuie ajutată. Nu are o boala psihică, ci o tulburare de personalitate. Se numeste narcisism. E specific persoanelor critice, manipulative, care își dau importanța.
În copilăria ei, a crescut intr-un mediu maladaptiv si a ajuns să aibă această tulburare.
Cautati sa intelegeti înainte să judecati!