supadeceapa
| supadeceapa a întrebat:

Sunt problemele personale un motiv suficient de bun încât să ți se scuze un comportament mizerabil? Să zicem că aveți o cunoștință care a trecut prin niște greutăți în viață, e depresivă, mereu nervoasă și de câte ori o contraziceți înjură, trântește, amenință cu violența.
Până unde ați închide ochii? big grin
Câte i-ați accepta și până unde ați ierta?
Când ați considera că deja se victimizează și profită de situația în care e numai ca să i se dea mereu dreptate și să facă ce are ea chef?

Răspuns Apreciat de Editori
| DarthNiger a răspuns:

Pai nu consider asta o scuza pentru un comportament degradant, oricat de grea ar fi viata pe care ai trai-o, asta nu iti da dreptul sa te comporti necivilizat si nepoliticos, asta doar daca persoana respectiva nu sufera de vreo boala mentala sau ceva traume psihice, fiindca aici e alta treaba, nu ca un astfel de comportament ar fi plauzibil.
Acelasi lucru se aplica criminalilor in serie, doar pentru ca au dus o viata grea asta nu le da dreptul sa omoare oameni nevinovati in deplinatatea facultatilor mentale.

12 răspunsuri:
| dinaprilie a răspuns:

Fir intins cu depresia va doresc! Presupunand ca e numa’ ea.

| Catrice a răspuns:

Deci recunoști ca ai comportament anormal...vezi,ăștia de pe TPU au dreptatehee hee
Dacă nu se tratează, bye-bye

| SingleForOne a răspuns:

Până când vei avea un caracter solid, de admirat, control financiar, profesional, educational. Fii iertator, dar în același timp fii corect și îndrumător.

| Drimmero a răspuns:

Nici intr-un caz, orice s-ar intampla nu iti da dreptul sa te comporti mizerabil cu ceilalti, mai ales daca nu au nicio vina. Mi se pare doar o scuza pentru a scoate la iveala caracterul mizerabil al tau deja existent. As considera ca se foloseste de asta deja dupa a 2-a sau a 3-a abatere, adica eu cel putin doar pana acolo as inchide ochii, asta daca as fi in toane bune si as avea o urma de toleranta mai mare, daca as avea o zi proasta unde am avut multi nervi sau un stres mai mare si mi s-ar urca o persoana de genul in cap o dau jos imediat, pe termen lung n-as putea convietui cu o astfel de persoana, ori ajung la nebuni cu persoana aia, ori zboara pe geam. Cel mai bine e sa nu ai vreo tangenta cu oameni de genul, iti mananca sanatatea, nervii si viata. Ironia sortii face ca aparant exista si aici pe site persoane de genul cu exact aceleasi apucaturi sau macar asemanatoare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tratează pe cei din jur cum vrei și tu la rândul tău să fi tratat.Iar dacă nu îți poți stăpânii furia, dacă nu ai autocontrol asupra ta, izolează-te de civilizație, așa ar fi cel mai bine și pentru tine personal și faci un bine și celor din jur.

| RAY a răspuns:

Crezi ca daca te ucid din cauza unei nervoze sau a unui sindrom pot fii iertat? am mai auzit chestia asta,ray dar trebuie sa treci cu vederea ca omul e prost, dar eu nu trec, ai auto control, nu ma interesează copilăria ta, traumele tale, tu reacționezi prea instinctiv emoțional

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Drimmero):

Nu poți trăi alături de un om agresiv.Ori tolerezi și te lași călcat în picioare până se ajunge să te omoare, ori devi și tu la rândul tău asemenea lui și în viitor se va ajunge cu siguranță la crimă, ori pleci cât vezi cu ochii de lângă un asemenea om.Cel înțelept cedează și se îndepărtează și caută oameni care îi seamănă la caracter.

| Catrice a răspuns (pentru supadeceapa):

Mama ce film mișto....parca l-am văzut cu secole în urmahee hee

| Alverto a răspuns (pentru anonim_4396):

Dar dacă aceasta persoană e un părinte sau ambii părinți? Care sunt variantele?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Alverto):

De la vârsta de 18 ani ești major. Dacă ai capacitatea intelectuală pleci și îți croiești propriul drum în viață, ceilalți vor rămâne "captivi".

| Freya1 a răspuns:

Mai sunt oameni cu probleme, cu depresie sau alte lucuri ce se comporta ciudat, dar ideea e să conștientizeze.

Adică de la un om ce o tine langa si nici macar nu isi pune problema ca exista posibilitatea sa deranjeze, sa irite sau sa supere pe cineva nu prea merita sa accepti.