| LaviniuA a întrebat:

Sunt si eu curioasa, de la ce varsta incep fetele sa se streseze cu maritatul? Ceva de genul: trebuie sa-mi gasesc pe unul sa ma ia, sa fac copil cu el, ca trec anii si apoi nu mai pot! vai vai ce ma fac etc laughing
Cunoasteti persoane din astea? laughing
Pe aici prin Buc e mai chill dpdv asta, oamenii nu prea sunt asa familisti. La voi in oras cum e?

70 răspunsuri:
| Emma30555 a răspuns (pentru VoidEternal):

Eu cred ca ai prejudecăți. Nu încerc sa te conving de nimic, nu este egoism este o realitate pe care mulți o simt. Ideea ca la bătrânețe vom regreta, posibil, dar și dacă ne am întoarce în timp tot la fel am face. E o prostie sa ai regrete la bătrânețe când de fapt astea au fost alegerelie personale la tinerețe. Ce sa regret când am trecut prin toate astea și am trăit viata mea nu a altora. Tu spui ca ne sacrificam la tinerețe ca să avem speranța că la bătrânețe sau la vârsta mijlocie nu vom avea goluri în suflet? Nu garantează asta un copil. Eu sunt de acord ca oamenii fac copii pentru a-și umple goluri din suflet, dar nu sunt de acord cu asta. Pentru mine asta este egoism. Faci un copil fiindcă nu ești împlinit fără el, te agăți de acel copil ca să ai un scop. Poți sa găsești scopuri în viata, nu doar procreerea este unicul scop. Un copil se face fiindcă ți l dorești, fiindcă vrei sa iubești o alta ființă, fiindcă simți. Nu trebuie făcut un copil pentru a nu avea cândva goluri în suflet, fiindcă golurile nu dispar asa. Oricum, eu cunosc oameni care nu au copii, de toate vârstele, și nu regreta nimic. Doar ceilalți judeca în locul lor și au impresia ca trebuie sa fie ca ei fiindcă astea sunt valorile lor. Nu trebuie sa judeci o femeie care nu dorește copii, este o alegere și atât, din motive egoiste sau altruiste, poate nu are goluri și atunci nu simte sa facă pasul și dacă sa zicem, v a regreta cândva va fi problema ei nu a celorlați. Regretele nu și au rostul, trebuie sa cautam mereu lucruri care ne împlinesc, nu sa regretam ce am făcut sau ce nu am făcut. Teoretic toți ne dorim copii, dar nu toți pot fi părinți, nu toți sunt făcuți pentru asta și nu trebuie nici sa judecam nici sa le purtam de grija. Viata e frumoasa și la 40 de ani sa ști, și dacă ești sănătos, echilibrat cred ca e frumoasa și la 70. Bogătașii de care zici tu ca suferă ca sunt pensionari, ei de asta suferă, fiindcă sunt nostalgici, fiindcă le e greu sa se acomodeze cu viata de acasă, pot sa aibă ei 10 copiii și 20 de nepoți tot vor avea nostalgia ca nu mai au jobul și viata lor. Își pierd sensul. Aici e greșeală multor pensionari, ei ar trebui sa se axeze și pe viata sociala, sa aibă prieteni de vârstă lor, sa călătorească sa viziteze, sa citească sa învețe mereu ceva nou. Fericirea oamenilor consta în a avea o ocupație, a socializa cu ceilalți și a găsi pe cât posibil ceva nou din care sa poată sa învețe ceva sa ii entuziasmeze.

| Emma30555 a răspuns (pentru relian):

Corect, își dorea copii și a preferat sa plece iar eu mi am văzut de ale mele. Nu asta e problema. Sexul chiar îmi place, nu e deloc scârbos, ți am zis ca am un iubit și ma bucur de viata împreună cu el. Copiii nu se fac din greșeală, sunt destule metode de a preveni o sarcina nedorita, sunt convinsa ca ști despre asta. Uite care e treaba, mie mi s-a părut ca ești un băiat isteț, chiar nu înțeleg modul acid de a mi răspunde, nu vad cu te am ofensat. A face sau nu copiii pe lângă chemarea naturii, procreerea este o alegere și atât. Natura este un echilibru. Dacă toți ne am înmulții haotic nu cred ca ar fi în avantajul naturii. Eu nu am ținut sa ma "cert" cu tine, ți am explicat o realitate pe care refuzi sa o crezi fiindcă majoritatea vorbiți din cărți nu din realitate. Oamenii simplii în special fac copii, culmea ca cei mai săraci și needucați fac chiar mai mulți copii decât cei educați și cu venituri bune. Eu nu susțin ca e bine într un fel sau altul, e normal ca un cuplu care se iubește sa facă copii, dacă își doreste cum la fel de normal este sa nu. Oricum nimeni nu e în măsura sa judece, nu despre asta e vorba Eu susțin ideea ca mi se pare penibil ca femeie sau ca bărbat sa devii disperat sau sa ți dorești sa bifezi neapărat asta în viata doar ca asa "trebuie", sau ca asa ajungi în rândul lumii. E pur și simplu o prostie.

| VoidEternal a răspuns (pentru Emma30555):

Ai auzit de fraza correlation not causation?

Eu nu îți ziceam că scopul e să nu ai goluri în suflet. Aia e consecința.

Scopul trebuie sa fie să duci o viață împlinită, completă. Și îmi pare rău, dar nu ai trecut prin tot daca nu ai copii. E o experiență incomparabilă. Oricât ai citi, oricât ți-ar spune alții, nu ai cum să realizezi decât experimentând la prima mana.

Un părinte care nu are probleme psihice o să pună tot timpul nevoile copilului înainte. Cum poți spune că asta înseamnă egoism, și nu alternativa? Se vede că ti-ai repetat de multe ori chestiile asta daca chiar ai ajuns sa crezi că e mai egoist cineva care alege sa se pună pe el pe locul 2, decât cineva care își centrează viața pe plăcerile personale. Asta se numește self delusion.

Repet, când ziceam de golurile din suflet eu vorbeam de consecință nu de cauză.

Te amăgești, cum ziceam mai sus, ti-ai repetat de atât de multe ori ideile asta încât chiar ai ajuns sa le crezi.

Iar patronii de care îți spuneam nu sunt nicidecum inactivi, merg in nenumărate vacanțe pe toate continentele au prieteni și întâlniri, dar asta nu mai înseamnă mai nimic pentru ei.

| relian a răspuns (pentru Emma30555):

Nu am vvrut sa fiu acid cu tine, dar vad ca spui chestii aiurea, scuze ca spun, gindesti gresit.Nu ma refer la faptul ce alegi tu sa faci, ci la ce fel ai pus problema.
Ai spus ca trebuie sa ai un motiv anume sa faci copiii.Nu trebuie sa ai nici un motiv, viata asta face, se inmulteste, iar motivul, este pentru a supravietui, pentru a merge inainte.

Acum ca unele specii se inmultesc asa prea mult, asta e alta poveste, eu vorbeam in general.
Ce am raspuns celei care a intrebat, a fost din ce cunosc, stiu multe femei asa disperate, exact cum am spus, sa faca copii, pentru ca se trezesc la o varsta la care e destul de dificil din mai multe cauze.
Ce voiai sa spun ca nu este adevarat? Asa fac multe femei. Daca tu nu esti curioasa, este alegerea ta.Asa stiu si femei care nu-s curioase de copii, dar mai putine, comparartiv cu cele care isi doresc asta.

Spui ca cei saraci fac copii, intr-o veselie laughing este adevarat, pentru ca aia fac asta, exact cum am spus din greseala.Ei fac sex, nu au educatie sexuala, daca ramane gravida asta e,.
Unde pui c ei care is religiosi, nu-s curiosi deloc sa s e protejeze sa nu ramana gravide.

Cum am spus fiecare alege ce vrea sa faca.Dar cele mai multe fem ei vor la un moment dat copii, asta am spus.Tu tot insisti ca nu e asa, ca copiii se fac cu un motiv cu vraja marii.
Eu nu te-am judecat pe tine, am spus ca unele femei asa ajung sa fie disperate, pentru ca alearga dupa barbati aratosi, dar si cu ceva malai, ce zic exact asa se intampla.

Faptul ca tu ai ales sa nu faci copii, e alegerea ta, nu am spus ca nu sunt si astfel de femei.
Nu face nimeni copii ca sa fie in rindul lumii cum spui tu.Vezi, de aia am devenit acid laughing tu deja o dai in alte povesti.
Copiii te asigur, nu face nimeni sa fie in rindul lumiii, asa simte acele femei nevoia sa faca copiii, este un sentiment natural, este daca vrei asa cum iti vine pofta sa faci sex, asa cum iti vine sa maninci, asa cum e atunci cand te indragostesti si nu te poti abtine, nu ai incotro.

Tu daca nu simti asa, cum am spus oamenii is diferit din toate pctele de vedere, pentru ca asa au facut ei, atit iau dus mintea.

Sint si oameni care fac copiii cand vor ei, aia mai cu educatie, dar nu am intilnit oameni sa faca copii, sa fie si ei in rindul lumii.
Chestia asta probabil nu stiu cine tio fi spus-o, sau cum ai ajuns tu la concluzia asta, dar gresesti.

Nu tu esti cea care a pus intebarea, s-a spui ca am zis ceva la adresa ta, chiar de as fi spus, odata ce intrebi ceva, trebuie sa accepti otice parere. Oameni au si pareri diferite, nu doar cum arata, cum gindesc, asa ca trebuie sa acceptam pe toata lumea asa cum sunt ei.

aReferitor la barbati, eu cred ca ei nu simti vreun sentiment de asta sa faca copii laughing dar daca femeia spune hai sa facem si lui ii place de ea, o sa zica ca e de acord.
Asa barbati disperati dupa copiii mai rar vezi.Eu de cand stiu, odata am auzit pe cineva, era un barbat mai in varsta tinea cu toate alea sa caute pe una sa faca cu aia un copil.
In rest nu se agita asa barbatii, dupa plozi.Tu cine stie ce tip ai intilnit, de asta ce il impige mamasa de la spate, ce faci ba, stai ca mototolu laughing nu vezi ca unia ai familie, tu nu ai nimic, sunt si asa oameni, nu spun ca nu, dar is putini si aia.

Tu ai spus ca eu generalizez, dar se pare ca tu esti cea care o face.Eu am generalizat pentru ca asa se intampla ce am spus cu majoritatea oamenilor.
Ce ai aratat tu is exceptii, is mai putini, deci nu poti generaliza.
Femeile alea ce am zis cas disperate, nu asa au fost toata viata lor, ele isi doreau copil, sau o familie, dar nu acum, asa ca s-au lasat asa purtate de visuri, si la o varsta cum am spus, deja se trezesc laughing vai am deja 40 ce ma fac eu acum.
Dar nu toate femeile is asa, majoritatea fac copii cand is tinere, ca fac asta programat sau din greseala asta e.
Asa ca stai linistita, nu te judec eu pe tine, nici nu am avut intentia.Ca am fost nitel acid, aici asa este, dar nu din cauza ca nu esti tu curioasa de copil.
Daca ai iubit si te bucuri de viata impreuna, e bun, sa fiti sanatosi sa va simtiti bine happy
Daca iti place sa afci sex, atunci e de bine.Scuze pentru ca am spus probabil nici sexul nu iti place, dar nu am spus ca nu ti-ar placea, am spus probabil, deci am dat cu presupusu.

Referitor sa faci copii ca la batrinete sa stou si eu sa nu fii singur, aia e poveste laughing copii cand le vine rindul au zburat, tu vei ramne singur cuc, nu stau aia dupa tine.Fiecare e la casa lui, cu familia lui. Sa zici asa ca ar fi cimneva sa te ajuyte in caz de nevoie, da, ar fi o idee, dar si aici e asa si asa, multi au situatie slaba, de abia se ajuta pe ei, sa ajute pe aprinti is mai putini.

Plus aprintii mai au o pensie, au deja o casa a lor, se descurca ei cumva.
Asa nu te gindi ca la batrinete o sa regreti, pentru ca si cei care au multi copiii, tot singur raman, te nasti singur si mori singur, asa ca unia care spun nu stiu ce povesti sa ai sprijin la batrinete, basme laughing

| J0B0MAT a răspuns (pentru LaviniuA):

O caută în orice planlaughing

| DeMicUnCălător a răspuns:

Stres? Fetele se marita5cand sunt stresate? Asta explică de ce multe fac o alegere proastă.

| LaviniuA explică (pentru DeMicUnCălător):

Da saracele laughing nu au auzit de Magnevie Stress Resist. Se streseaza, le mai cade parul, mai baga un maritat, un divort si gata sunt ok. Daca e mai merge inca un maritat pe fond nervos in caz de stres. Important sa dea nunta bine pe Facebook laughing poze cat mai profi.

| iulia0514 a răspuns (pentru LaviniuA):

Dacă îl făceam mai devreme aveam mai mult timp liber pentru a ne ocupa de el aveam un job mai puțin stresant mai puține obligați mai multa răbdare mai multa energie!

| CracanelTrasPrintrunInel a răspuns (pentru Emma30555):

Are multe prejudecati, am observat ca uraste din ficati femeile care se machiaza, dar la inceli si misogini le gaseste scuze mereu oricate aberatii emit.

| CracanelTrasPrintrunInel a răspuns (pentru VoidEternal):

Esti atat de fericit cu copilul tau incat nu stii cum sa mai atragi atentia pe TPU, sa te valideze cineva ca "intelectual" laughing