| BiancaBya455566 a întrebat:

Tata m-a certat foarte tare aseara pentru ca am întarziat acasa cam 3 ore, am 18 ani şi a zis ca nu mai am voie afara din casa. Sunt majora şi nu e treaba lor ce fac eu, înca stau cu ei pentru ca mai am anul asta liceul de terminat. Macar mama nu m-a certat.Eu mai mult pentru a îmi termina liceul stau cu parinţi dar tata ma enerveaza ca ma cearta.Ce sa fac în situatia asta? Vi se pare normala situaţia?

19 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| adryang78 a răspuns:

Ești tu majoră, dar se pare că încă nu și matură.
Situația e în felul următor - atât timp cât nu ești independentă financiar și ești în casa părinților tăi, respecți regulile lor. E simplu.
Dacă nu-ți convine, ești liberă să-ți iei catrafusele și să te muți în gazdă sau chirie, să te duci la muncă și să faci ce vrei tu.

| Cinic a răspuns:

Te duci la munca si te muti cu chirie. Astfel vei fii libera sa faci tot ce vrei.

| Effy35 a răspuns:

Respectul reciproc și autonomia sunt esențiale într-o relație părinte-adult. Dacă părinții nu vă acceptă sau nu vă susțin independența, este important să comunicați deschis și să stabiliți limite clare. Dacă aceste eforturi nu îmbunătățesc situația, mutarea pe cont propriu poate fi o soluție sănătoasă pentru redobândirea independenței și construirea unei relații mai echilibrate. Este esențial să aveți grijă de bunăstarea dvs. emoțională și să vă protejați autonomia de controlul excesiv.

| Xena20 a răspuns:

Nu, nu e normal, ești majoră deja, nu mai au dreptul să îți spună ce sa faci

| CracanelTrasPrintrunInel a răspuns:

Intelege-l si pe el ca te iubeste si vrea sa fii in siguranta. Cand o sa fii pe banii tai si la casa ta, faci ce vrei. Momentan el raspunde de tine daca patesti ceva.

| DragosDeLaDabuleni a răspuns:

Buna sefa nu o asculta pe violeta!

| BeaTMaN696 a răspuns:

Știu că este frustrant dar cât timp stai în casa părinților nu prea ai de ales. Mai îndură un an daca ști că după liceu te vei putea muta și îți vei scăpa de o grijă. Chit că ai 18 ani tatăl tău are un motiv valid pentru care te-a certat dar totuși este cam aiurea să îți interzică să ieși din casă.

| Orlando_Sorin_Opris_1970 a răspuns:

Cat oi fi tu de majora nu ai ce cauta sa vagabondezi.

| frumoasazaraza a răspuns:

Cat timp stai cu ei, ei sunt responsabili de tine, deci ar trebui sa ii asculti. Nu e treaba lor ce faci cand esti pe banii tai.