anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Tatal meu are un frate, iar fratele acestuia adica unchiul meu are un baiat.(nepotul lui tata) Nepotul tatalui meu are o fata. Eu cu fata respectiva ce fel de rude suntem si ce grad de rudenie avem? Biserica/Legea permite o casatorie intre mine si ea in astfel de situatie?
As aprecia un raspuns corect din partea voastra.
Multumesc

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Sunteti rude de gr.V, pentru care este permisa casatoria civila dar nu si religioasa, cel putin la cei de religie ortodoxa.

7 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Ți-e nepoată de văr (gr. II). Nu vă puteți căsători. Riscul de consangvinitate e prea mare.

| sorelsoso a răspuns (pentru mihai69):

Gr II... ciudat pentru ca eu m-am documentat cat am putut si am aflat ca : Gradul II de rudenie sunt fratii, III sunt verii s.a.m.d, asta pe linie colaterala. Nu stiu ce sa zic. Mai sapam... Multumesc pentru raspuns!

| BeHappy26 a răspuns:

Sunteti verisori intr-o alta spita. Si nu stiu, nu cred c-ar permite, pentru ca sunteti un fel de neamuri...

| Evelina_Beatrice_1989 a răspuns:

Dragul meu sau draga ce esti tu. ca sa o luam pana intr-a colo toti sunten de la Adam si Eva neamuri. sunteti verisori de la tata de la a saptelea roata la caruta. dar e totusi un pacat sa te casatoresti. aveti legaturi de sange. intreaba un preot din alta localitate si vezi ce-ti spune.

| Evelina_Beatrice_1989 a răspuns:

Si apropo. permite sa te casatoresti cu ea ambele institutii dar e pacatul tau

| mihai69 a răspuns (pentru sorelsoso):

OK, ai și tu dreptate - eu o spusesem pe aia „populară"; într-adevăr, din punct de vedere strict legal, ți-e rudă de gr. V.
Și mai recunosc un lucru - m-am grăbit și cu cea de-a doua afirmație: Legal, e permisă căsătoria (gr. > 4), dar religios, nu gr. < 7).

| sorelsoso a răspuns:

Va multumesc mult pentru raspunsurile voastre! Cel mai bine ar fi sa ne vedem de viata noastra sad Pacat...