Ideea este ca e firesc sa îți para rău de tatăl tău, dar trebuie sa acționezi repede. Încearcă în felul acesta: Trebuie sa le propui părinților tai sa meargă în parc, la film împreună cu tine. Tatălui tău probabil ii va plăcea mult timpul în familie. Încearcă sa ii ajuți la treburile casei, vor aprecia gestul tău. Apoi, sa ii spui ca îți e dor de el și ca nu mai vrei sa bea ca să nu se îmbolnăvească. Spune-i ca sunt nenumărate boli cauzate de bautură. Poate va înțelege
Tu Nu poti face nimic, ar trebui sa discuți cu un adult, cu mama ta sau daca ai frați. Poti apela si la vecini sau chiar poti suna la poliție (daca este chiar asa grav) sa il duca la o clinică.
Tu nu poți să îl determini să nu mai bea.
Mama ta ce spune?
Nu încearcă să caute ajutor?
Ignora-l și vezi ți de viata ta, nu are rost sa îți bați capul cu o persoana alcoolica
Nu ai ce sa faci.Si tatal meu consuma alcool si nici eu si nici mama nu l-am putut convinge sa sa nu mai bea.
Mama ta are o vina mare ca ia permis astfel de lucruri si nu și-a văzut de treabă cand a vazut ca o ia pe armătura.
De cele mai multe ori barbatii o dau pe alcool fix din cauza femeilor de linga ei...
Nu prea exista "femeia e de vina ca eu beau".Tu esti de vina ca nu ai zis "ba nu beau, problemele se pot rezolva altfel".
Femeia este de vina daca isi iroseste viata langa un alcoolic, la fel si invers. Exista comunicare, pauza, divorț cand nu ne convine ceva.Nu "stau acolo ca nu mai găsesc alta proasta da beau sa o suport".
Teoretic, da. Ai dreptate. Practic, ala nu era alcoolic. Pina nu a ajuns la concluzia ca daca se anesteziaza cu alcool parca te suporta mai bine. Da, corect, exista pauza/divort, dar nu in societatea noastra medievala. "Dar vai draga ce o sa spuna rudele/vecinii/uatevar?"