Poti merge la doctor sau la o farmacie. Cred ca sunt pastile care sa i le puna in mancare iar in caz ca bea sa ii fie rau de sa nu mai poata bea apoi. In ceea ce-l priveste are patima bauturii si ma cam indoiesc ca se va lasa de baut. Mereu il va tenta. Iar voi sa nu pune-ti suflet pentru ca va ve-ti distruge. Solutia este cu siguranta divortul pentru binele tuturor.
E greu in astfel de cazuri sa dai un sfat.Cred ca nici nu se pune problema de o discutie cu d-l pentru a merge la dezalcolizare sau ceva de genul.Ptr tine e mai simplu ca mergi in camera ta si te inchizi acol, o.Ptr mama e mai complicat.Incearca sa eviti contactul direct cu d-l
Nu te ingrijora! Nu stiu cum sa te ajut dar te sfatuiesc. O vreme si taticul meu a fost la fel dar acum are ceva probleme si nu mai bea asa mult,, Dar crede-ma ca nu trebuie sa te sperii. Tu si mama ta trebuie sa ramaneti calme si toate se rezolva cu timpul. Apelati la un psioholog.
Uite,in familie mai sunt chestii de genul asta. Dar poate tatal tau a cazut intr-o depresie sau cam asa ceva. Incercati sa il convingeti sa mearga la un psiolog, eu stiu.
Să o luăm pe capitole:
1) NU ştiu dacă tatăl tău e alcoolic sau doar beţivan fiindcă e o MARE diferenţă
2) Soluţiile băbeşti nu dau roade niciodată şi mai sunt FOARTE riscante
3) NU ai menţionat cu ce se ocupă părinţii tăi
4) Un psiholog iar face mult bine tatălui tău
5) Dacă-mi spui de unde eşti o să încerc să te ajut cu uun link pentru consiliere gratuită
Pentru FUNDA promisă este suficient ce am scris până acum, dacă ai nelămuriri contactează-mă!
Sa te duci la farmacie si sa cumperi niste pastile care se numesc antalcool si sunt foarte bune si nici nu are pofta de baut poti sa ii dai o pastila la doua zile si chiar poti sa ii pisezi si sa ii pui in mancare daca nu poate sa le ia sau tu nu vrei ca le sa afle de ele. bafta! nu am trecut prin asa ceva, dar inteleg :*
Cum a spus si colombo, evita pe cat posibil orice contact cu el. Cand te intalnesti cu el la masa / intamplator sa nu incepi sa tipi / sa ridici totul ca mai rau faci. Vorbesti cu el dar nu prea multe termini repede de mancat ( daca esti la masa ) si ai plecat din bucatarie.
Imi pare rau nespus...asa era si bunicul meu inainte sa moara bea de nu mai putea si fuma 2 pachete de tigarii pe zi...dar si tatal tau o sa se invete minte si poate nu o sa mai bea si apropo poti sa vb cu mama ta si poate sa-i dea si o pastila de esit afara.pentru scaun(pentru diaree) deoarece nu e grav si ar putea sa faca asa ceva si fara pastila da` vezi tu cum faci succes si fii curajoasa!
Pastilele despre care vorbesc cei de mai sus n-au nici un efect, si sigur ii e rau de la bautura, oricui ii e-chiar daca nu se arata. Din moment ce ii place bautura nu ai ce sa-i faci, degeaba i-ar fi rau sau i-ati da voi niste pastile. Ca sa se lase de sportul asta trebuie sa constientizeze el singur ca asa e mai bine, ca bautura nu-i face bine lui, cu atat mai putin celor din jur. Totul trebuie sa vina de la sine.din partea lui. Si iti zic asta din propie experienta, am avut perioade de cateva luni in care ma imbatam manga seara de seara, a doua zi dimineata imi era super rau, ma trezeam si dimineata tare ca sa merg la munca si imi ziceam ca nu o sa mai beau muuuult timp, si cum seara ma simteam mai bine imi venea iar cheful.
Nu trebuie sa disperti si nici divortul din partea mamei tale nu e o solutie. Sunt multi oameni care au fost alcoolici si au reusit sa se lase.chiar si fara ajutorul psihologului sau alte prostii de pastile...totul tine de el!
Te asigur ca nu a cazut in nici o depresie, are 40 de ani si aproape toata viata a stat pe bautura.
Buna. Hmm. Tatal tau ar trebui sa mearga la un psiholog cred eu, nu vreau sa jignesc pe nimeni, insa sa cazi intr-o depresie alcoolica, e ceva ff grav, nu-ti revi asa cu una cu doua, sau fara ajutor. Bafta fata! Tot binele tie si mamei tale.
1)Este alcoolic pentru ca vine baut aproape in fiecare zi.
2)Cred si eu.
3)Pai tatal meu e instalator, dar face jumi juma din servici, adica cateodata lucreaza si cateodata bea.
4)Si eu ma gandeam la asta dar sigur nu va accepta sa mearga.
5)Cred ca vroiai sa-mi spui o farmacie sau ceva de genu ca altfel nu conteaza locatia. Oricum eu iti repet ca sigur nu va accepta el sa mearga la un psiholog sau ceva de genul.
1) spui "aproape" deci NU este în faza de alcoolic NU intră în sevraj dacă NU are băutură
2) Bine că suntem pe aceiaşi lungime de undă aici
3) Am întrebat "PĂRINŢII" şi mi-ai spus doar de tatăl tău
4) La psiholog sunt MULTE metode să-l faci să ajungă o să-ţi dau detalii dacă vrei
5) NU sunt adeptul tratamentelor medicamentoase!
1)Oricum tie ti se pare normal ca un tata cu copil si sotie sa faca asa ceva? Si o face des, acum a inceput in fiecare seara sa vina beat.
2)Pai mama mea lucreaza ca vanzatoare la un magazin de haine.Dar ce conteaza unde lucreaza mama mea, acum subiectul e cum sa-l opresc pe tatal meu de la bautura.
3)Cum ti-am mai spus nu cred ca va accepta sa mearga la un psiholog. Daca vrei scrie-mi tu niste informatii.
4)Stiu,nici eu nu sunt prea de scord cu pastila dar nu mai stiu ce sa fac.
Indemnul meu pentru tine e sa te rogi pentru el.
la mine a functionat si va functiona si la tine daca te rogi cu credinta
stiu cum te simti si imi pare rau.
pocaiti-va si tu si mama ta caci Dz nu va intarzia sa va ajute
va asigur! 100%
Păi foarte simplu mergi la un psiholog şi SIGUR va găsi el o modalitate să-l aducă pe taică-tu la o consiliere. De regulă Subiecţii ajung la psiholog crezând că merg pentru altcineva!;) AŞa că dacă o să creadă că merge pentru tine nu-şi va da seama iniţial şi când îşi va da seama consilierea psihologică va fi finalizată! NU ŞTIU unde stai dar pe http://www.estuar.org găseşti locaţii (Centre sociale) unde au psihologi care vor fi bucuroşi să te ajute! 1;) Spui că vii din partea lui Robert Codescu diin Ploieşti. De acum aştept FUNDA promisă!
Salut,
Cred ca, in primul rand, tu si mama ta trebuie sa-l prindeti intr-un ceas cand dansul este treaz, nebaut. Si atunci sa faceti o scurta intrunire familiala. Sa vorbiti deschis si civilizat fara a utiliza un timbru vocal acuzator sau lamentabil. Nu trebuie sa folositi gesturi sau un limbaj ori comportament care l-ar face sa inteleaga faptul ca ii reprosati ceva sau il acuzati. Trebuie sa va comportati extrem de intelegator cu dansul pentru a obtine cooperarea de a va asculta. Daca reusiti sa realizati intrunirea familiala astfel, cred ca exista sanse reale ca mesajul tau si al mamei sa fie ascultat de tatal tau. Incercati, atat tu, cat si mama ta, sa va deschideti in fata tatalui tau, sa spuneti ce simtiti si ce va deranjeaza. Comunicarea este cheia schimbarii insa nu uitati timbrul vocal pe care-l folositi atat tu cat si mama ta. O vorba din batrani spune "vorba dulce mult aduce" asa ca va trebui sa tineti cont de asta pe parcursul intregii intruniri. Poate ca in familia ta nu exista suficienta comunicare si iti este rusine sa exteriorizezi ceea ce crezi si simti pentru ca nu ai fost educata asa. Este important sa faci tu primul pas, in cazul asta, chiar daca vei izbucni in lacrimi si iti va fi rusine, vei vedea ca nu ai pierdut nimic, din contra, ai spart carapacea negativa in care tatal tau s-a afundat. Continuati sa faceti asta cu toata seriozitatea pentru a-l pune pe ganduri. E imposibil sa nu dea rezultate daca pastrati calmul si intelegerea in comunicare.
Iti doresc succes si rezultate conform asteptarilor.
Cred ca cel mai indicat este ca tu si mama ta sa va sustineti reciproc.sa nu va lasati descurajate, sau speriate, de ''spectacolele'' pe care le savarseste fiindca alcolemia i s-a urcat la cap...Totusi nici aceste pastile de care ne vorbeai nu sunt indicate.pana la urma sunt parintii tai, sunt familia ta.asa cum e ea.Un sfat:nu iti abandona niciodata familia(oricat de buna sau rea ar fi ea)!
Si referitor la dilema in care te aflii:tot ce pot sa-ti spun este ca,dupa cum gandesc eu,este o problema m grava, dar daca ati vorbii pe temele lui preferate, ati pleca undeva cu o acustica excelenat sau chiar la un pranz in oras si sa purtati discutii usoare.ar trebui sa va prefaceti la un pic.dar cu timpul o sa se simta bine in compania voastra si o sa-l doara atunci cand va mai raneste! eu sunt sigura.bafta
Damn girl sincer n`ai ce face.si eu sunt in aceeasi situratie numai ca n`am un alcoolic in fam, ci doi(tata+bunica). atata vreme cat omul e dependent n`ai ce`i face.lasa`l sa bea pana i`o iesi pe nas, si tot nu se va invata minte iti zic din experienta. tata a fost grav, foarte grav bolnav si asta nu-l impiedica sa se imbete in fiecare zi.sau sa fumeze ultimii bani.cat despre ideea cu pastila e...amuzanta.nu da banii pe pastile ca nu merita. daca a baut toata viata crezi ca va inceta acum? be serious!
Sa va duceti cu el la un psiholog. Poate cineva, un prieten de al lui il convinge
Bine,gata,gata.Lasati raspunsurile ca vad ca toti imi ziceti sa-l duc la psiholog si nu e o idee buna.
Normal k nu are ce cauta la psiholog.e alcoolic nu depresiv.
S-a rezolvat pentru moment.Am purtat o discutie si in seara asta nu a mai baut nici macar o bere.Ba chiar ne-a scos in oras la plimbare.Va multumesc pentru raspunsuri!
Etilismul.betia cronica este o boala.se trateaza medicale nevoie de vointa subiectului si de sprijinul celor din jur. discutati cu un medic.