| Caliopia63 a întrebat:

Știu ca ce o sa povestesc o sa fie ciudat,dar chiar as avea nevoie de un sfat sau o părere.
Dacă o ruda prin alianță a soțului are o problema personala cu noi de ceva ani,nu poate sa suporte faptul ca ne descurcam,ca suntem ok și fericiți,ca suntem ok financiar (nu bogați dar suntem ok),ca soțul se pricepe sa repare lucruri,face treaba pe acasă,nu consuma alcool,nu ma inseala și mai ales reușește sa aibă o relație cu mine (îl derajaza ca are o relație cu mine, nu știu dacă ma place sau ce dar cert e ca îl derajaza relația noastra) cum am putea rezolva asta? Nu știm exact dacă astea sunt motivele principale, am tot întrebat mereu pe unu altul ce a re cu noi și mereu spune ca știe el și ca de mult are o problema deși nu spune exact ce.Asa ca am tras concluzia pentru ca pe chestiile astea ne ataca în online, pe la alți oameni dar niciodată în fata totuși.
Țin sa menționez ca are sotie și copii și ca îl ignoram dacă nu începea sa ne bage bete în roate profesional și etc.

8 răspunsuri:
| 1onur a răspuns:

Nui deloc ciudată știu cazuri mult mult mai grave de relați reale! și Adevărate!

| siriusblack98 a răspuns:

Confruntat in mod direct in fata intregii familii si a rudelor si facut de rahat de fata cu toata lumea. Genul asta de oameni ciudosi nu au alt leac decat confruntati direct ca sa stie de frica pentru ca de respect nu au auzit niciodata.

| Kufu95 a răspuns:

Invidia, tu și soțul tău trebuie să evitați astfel de persoane și să nu puneți la suflet, dacă se ajunge și la ceva mai rău, eu zic să mergeți și la poliție.

| Caliopia63 explică (pentru siriusblack98):

O sa se întâmple și chestia asta curând, pentru ca e clar ca nu se va mai putea duce situația la infinit.Am ignorat cât am putut, soțul meu a încercat sa fie ok cu el dacă a fost nevoie sa interacționeze dar omul depășește o limita

| MountainRiver a răspuns:

Păi motivele pot fi n. Dar cele primordiale sunt ori invidia, da, așa cum ai spus și tu, pe relația voastră. Mai ales dacă are și el familia și relația lui la rându-i, poate că la el lucrurile nu sunt roz, iar la voi sunt sau așa e din unghiul lui, o să te minunezi, dar ai să vezi că în ziua de azi, oamenii tind să fie invidioși pe aproape orice și ce ți pot spune, chiar din proprie experiență, că unii oameni tind să invidieze chiar oameni care au mai puțin ca ei sau care au doar un lucru. Dar dacă acel lucru în ochii lor e important sau ar fi exact ce ei nu au, dar își doresc cu patos, tu vei fi prima lor victimă sau persoană urâtă și invidiată deși pe alte paliere tu poate ai mult mai puțin decât restul.

Alt motiv ar fi animozitate, ori față de dv, ori față de soțul dv.

Un alt motiv ar fi că el poate știe ceva, și cum dv păreți a fi persoana care scrie aici și cea care întrebați (dar nu mă înjurați pentru ce am să spun aici) poate domnul acela știe ceva despre soțul dv ce dv nu știți și-l mânie când vă vede ce "fericiți sunteți". Înțelegeți unde bat.

| Caliopia63 explică (pentru MountainRiver):

Aaa,știu la ce te referi.Nu e cazul, ar trebui ca soțul meu sa se teama ca ala sa vorbească dar și a meu insista sa zică ce are pe suflet.Plus ca soțul meu nu e prieten cu omul respectiv, suntem doar rude, nu aveam prieteni comuni, nu ies împreună, nu se prea vad.
Omul respectiv e un pic frustrat probabil ca și nevasta-sa zice "uite ce face x cum poate " (soția omului e ruda de sânge cu sotul meu deci nu sunt amenti sau ceva?). Când bărbatul ei nu o ajuta ea îl suna pe soțul meu ca doar pe el în are aproape, restul rudelor sunt plecate probabil și asta sa fie frustrat pentru el.

| MountainRiver a răspuns (pentru Caliopia63):

Aaa, da. E clar.
Asta e toată problema. Ideea e că, bărbații au egoul lor și e foarte dureros pentru acel ego să știe că alt bărbat intră în casa lui și a femeii lui și pe deasupra femeie lui îl mai și compară cu domnul care vine să o ajute. E deja prea mult pentru un bărbat.
Acum că știu concret desprece este vorba. Sfatul meu tot concret, ar fi să-l rogi pe soțul tău, chiar dacă-i e milă, dar să nu mai o ajute el pe doamna aceea. Să-i recomandă mai de grabă un meseriaș bun, mai ales dacă ziceți că acel domn nu prea se ocupă de chestii masculine pe acolo, însă soțul dv ar trebui să nu o mai ajute. Pentru liniștea dv zic. Ideea e că, dacă fix ăsta e motivul și o mai fi și vreun domn din ăsta mai macho așa, dar mai ales zici că și aveți ceva firmă și deja domnul vă pune bețe în roată. Nu se știe până unde ajunge stimabilul cu acest resentiment pe soțul dv, invidie și chiar invidia pe familia dumneavoastră. Adică de ce vă dau acest sfat, e că, întradevăr cum să vă perceapă sau vadă omul ăla nu puteți face, nu ține de dv chiar și de ați încerca să-i spuneți cu n vorbe că de fapt dv nu aveți nimic cu el și nici cu familia lui. Mai ales invidia lui din suflet nu i-o puteți scoate, însă faptul că soțul dv tot vine pe acolo și o ajută pe soția domnului, asta da, e un generator mai mare la jindul și invidia omului, iar în timp să nu crească acest sentiment zic și o dată cu el și o nebunie cruntă să pună stăpânire pe vrăjmașul dv. Deci mai bine tăiați aceste resentimente de la rădăcină mai de acum, sau măcar știți că nu dv le-ați mai alimentat.

| ania a răspuns:

Rugați-vă lui Dumnezeu să va dea oportunitate de a-i face bine, in ceva care pentru el conteaza. Cea mai buna răzbunare, pe care sigur o pricepe e cand faci cuiva care nu merita, ceva bine.