Cand cineva e violent, inseamna ca nu iubeste cu adevarat o presoana.Trebuie sa fi tratata cu respect si demnitate. Sper sa te ajute articolele despre cupluri de pe situl jw.org.
Eu atat iti spun: inca sunteti logodnici si se manifesta violent fata de tine. Imagineaza-ti ce se va intampla dupa casatorie! Nu esti sclava lui si inca te poti separa de el (mai ales daca nu aveti copii impreuna). Poate lasandu-i spatiu, isi va da seama ce a pierdut si va incerca sa se schimbe. Dar asta nu trebuie sa se vada cu un gest, ci vorbim despre un comportament normal pe un interval rezonabil de timp (perioada mai lunga, de verificare). Imi imaginez ca iubirea poate fi mare, dar exista si barbati care pot investi sentimente in tine, fara sa te loveasca.
Ori consuma alcool sau alte substante, care il determina sa se poarte urat. Ori asa se poarta el, violent, de cand se stie (poate din cauza mediului familial sau al anturajului). Ori tu esti roata de rezerva pe care isi permite s-o loveasca, avand pe altcineva in viata lui. Oricare din aceste lucruri sunt valabile, dar situatia reala numai voi doi o stiti.
Poate ca ii pare rau ca te-a bruscat in momentele lui de nebunie, dar nu e un motiv sa ramai langa el, cu exceptia cazului in care se vede clar ca s-a schimbat sau ca intentioneaza sa se schimbe. Intrebarea pentru tine e: Tu cum vrei sa traiesti?
Cu el ma inteleg perfect nu cred ca as mai gasi asa potrivire dar asta era inainte cand nu era abuziv. acum nu stiu ce sa spun. eu vreau o familie vreau copii, nu am incredere in el ca tata. I-am acordat atatea sanse sa se schimbe, trecea ceva timp si iar se intampla ce se intampla si iar o lua de la capat cu regrete si promisiuni.
Problema ta este ca nu pleci. Pentru ca mai speri ca mai poate fi ceva.
Si totusi, nu intelegi ca atunci cand capacul de la borcan se strica, continutul mucegaieste.
Nu conteaza ce s-a intamplat, conteaza ca s-a intamplat. Si chiar daca ai mai face ceva si ai mai slava ceva, situatia curenta se poate repeta mai tarziu, cand o sa fie mai greu sa iei vreo decizie. Gandeste-te ca ai putea sa ai si un copil cu el. Ce o sa faci atunci?
Mai bine fa acum, ceea ce aproape sigur o sa faci mai tarziu. Te desparti.
Asta este, ce a fost frumos s-a terminat.
Ca vin scuze, accepta-le, dar desparta-te. Spune-i ca nu mai simti nimic pentru el. Si de fapt cam asa si este. Tu traiesti din amintirea relatiei cu el.
Uite,noi barbatii(cred ca doar eu)numim asta perioada "streso-anala".Ce vreau sa zic este ca tu trebuie sa il lasi sa se calmeze, sa nu-l mai superi, si sa nu-i mai amintesti de mancare, rate la banca, etc.Perioada asta poate tine 2-3 luni, si poate si din alta cauza.Iti imaginezi ca esti un logodnic si trebuie sa dai fata cu o relatie stabila, respectabila, bine cladita.Tu, ca femeie, nu poti intelege barbatii dar nici noi femeile.Eu am 27 ani si am avut perioade in care eram foarte nervos deoarece urma sa fac un an/2/3 ani de relatie stabila cu o fata..Deci,lasa-l putin, nu-l mai stresa si.fa-i poftele . Sper ca te-am ajutat!
Am citit putin din postarile tale anterioare.
Am inteles ca problemele tale cu logodnicul tau sunt de ceva vreme, ma mir de nu ai plecat mai de mult.Mai ales ca spui ca ai probleme si mama lui
Vad ca relatia voastra e destul de lunga, probabil va leaga obisnuita ca de dragoaste nu poate fi vorba, clar!
Ce daca iti ia cadouri si de te imbratiseza! Daca te bate apoi e egal cu 0!
Depinzi financiar de el? Sper ca nu!
In orice caz te sfatuesc sa te indepartezi usor - usor de el
NU esti propietatea lui, nu poate sa faca orice din tine!
Fii demna!
Esti tanara, gasesti tu pe cineva care sa te merite si sa te iubeasca!
Intrebarea este mai degraba "ce se afla in capul tau?"
Cum mai poti sta cu un barbat care te-a lovit? Crezi ca daca iti ia un cadou si te pupa pe frunte dupa ce te loveste asta inseamna ca este o persoana buna si atenta?
Nu, ramane tot un nemernic care nici macar nu-si asuma faptul ca este nemernic, ci incearca sa mascheze asta. Iar tu esti prea oarba sa vezi.
Sfatul meu este sa inchei definitiv relatia pana nu este prea tarziu.
Nu se schimba.Adica da s-ar putea schimba dar in mai rau. Odata cu trecerea timpului va deveni mai violent, mai irascibil, etc...Cu un asemenea,, om,, nu poti intemeia o familie. Daca te loveste acum gandeste-te cum va fi peste cativa ani, casatoriti fiind si sa aveti un copil ca sa nu spun mai multi si multe lipsuri si necesitati? Daca acum te loveste atunci va fi si mai rau.Probabil ca mai exista o alta sau altele, ori baiatul e instabil psihic.Nu te complace in situatia asta, mai tarziu iti va fi mai greu.Intr-o relatie trebuie sa fie dragoste si aarmonie, nu violenta.
Paraseste-l! Daca asa e acum, cum o sa fie dupa ce iti va deveni sot?! Nici nu vreau sa ma gandesc,,,,,,,,,,,
Fa acum ceva, pana nu e prea tarziu!
Lasa ca baieti buni de iubit gasesti, numai sa iti folosesti capul sa il gasesti pe cel potrivit.
Bafta si nu te uita inapoi! viata merge inainte, asa ca da-i papucii si fi hotarata! Nimeni nu isi bate joc de tine si scapa!
Eu zic să nu mai încerci să îl părăsești, ci să îl părăsești fără să mai stai pe gânduri. La crimă se ajunge de la o palmă. Mai mult, tu iti distrugi si nervii, si iti pierzi si timpul. Întâi pleci si apoi îi spui; daca faci invers stii cum va reactiona.
Scapa de el! Te uiti la stiri? Aproape saptamanal e un caz de femeie omorata sau batuta crunt de sot/iubit. Crezi ca se ajunge in situatiile astea peste noapte? Nu, incepe ca la tine.
Daca faptul ca iti ia cadouri compenseaza faptul ca te casapeste ce sa zic stai cu el ca iti meriti soarta.
Buna! Daca cineva te.a lovit o data, o va face la nesfarsit. Relatia aceasta e toxica pentru tine deoarece imagineaza.ti cum va fi viata ta cu el dupa casatorie! Daca nu alegi sa.l parasesti, macar alege sa faci o pauza departe de el. Dupa daca alegi sa te intorci, trage singura concluziile dupa un timp mai indelungat de locuit impreuna, dar nu te casatori!
MihaiAndrei666 întreabă: