Poate nu esti tu cea care trebuie sa se schimbe pentru a functiona relatia,ci el. Te-ai gandit la asta? Ai facut mult prea multe pentru relatie,presupun ca ai si lasat de la tine cateodata doar ca sa mearga, si el nu isi mai vede greselile. Deci nu e vina ta, e al lui ca nu te place asa cum esti, daca te placea, nu te punea sa te schimbi.
Nu poate spune nimeni ca gresesti, dar nu uita sa iti acorzi si tie un grad de importanta astfel incat partenerul sa nu creada ca totul i se cuvine lui. Amandoi sunteti la acelasi nivel si lasa-l si pe el sa faca sacrificii. Nu-l lasa sa simta ca poate face ce vrea el din tine
Este bine sa te schimbi. Dar, uneori baietii nu vor asta. ei vor sa fi tu, naturala.
Daca ar fi asa, de ce au atatea pretentii de la tine? De ce nu accepta faptul ca nu toata lumea e la fel?
Nu trebuie sa te schimbi. Daca te iubeste, te iubeste pentru ceea ce esti. Vorbeste cu el despre situatiile la care nu faci fata. Va fii mai bine asa. Daca te asculta si isi da interesul inseamna ca ceea ce crezi tu, adica ca e baiatul care te face fericita, este adevarat. Daca nu, inseamna ca nu trebuie sa iti irosesti timpul cu el. Parerea mea. Sper ca te-am ajutat.
Salut! Nu numai tu trebuie sa faci compromisuri intr-o relatie, trebuie si prietenul tau sa mai lase de la el. Incearca sa discutati despre chestia asta si sa va spuneti unul altuia ce va deranjeaza la relatie eu asa fac. la fiecare luna trecuta din relatie ii cer prietenului meu sa imi spuna cu ce am gresit in ultima luna pentru ca numai din greseli poti invata! Succes!
Dar cum am mai si zis, trecutul lui a lasat niste urme... Pe care eu vreau sa le indepartez, vreau sa-i sterg din minte faptul ca si eu as putea sa -l dezamagesc ca fostele lui. Eu il iubesc, mereu ii spun asta insa nu primesc decat aceeasi replica "fapte, nu vorbe ".
Nu trebuie sa te schimbi, daca el te iubeste cum esti, vorbeste cu el sa nu iti schimbi ce ii place la tine
Si daca ai gasit baiatul care te face fericita tine la el, suntem rari
Cum sa zic, nu e ca ma pune el sa fac lucrurile astea. asta simt eu, pentru ca incerc sa-i fiu pe plac, sa aiba incredere in mine, pentru ca nu suntem doar de cateva zile impreuna. Mereu are impresia ca nu ma fac inteleasa si cum am mentionat si mai devreme, primesc aceeasi replica "fapte nu vorbe "
Nu stiu ce fapte vrea sa ii mai arati,esti cu el, te schimbi pentru el, nu il inseli, cred ca e o dovada destul de clara ca il iubesti. Vorbeste cu el si intreaba-l cum ar vrea sa fii, ce fapte vrea.
Pai asta e una din probleme. E prea orgolios si incapatanat pentru a-mi spune ce ar mai trebui sa fac... Inteleg, e gelos, poate pentru ca ii pasa, dar stiu ca si exagereaza, doar ii zic mereu ca el este singurul pe care il iubesc...
E cam ciudat, in relatie orgoliul nu ar mai trebui sa existe, mai ales cand se iubesc. Nu stiu, incearca totusi sa vorbesti cu el, sa il faci sa inteleaga ca tii la el. Chiar nu stiu ce sfat sa iti dau, e greu cand celalalt e orgolios si nu are incredere.
N-o sa rezisti schimbarii si-o sa redevii vipera dinainte.Ba mai rau. Fii tu insuti, si fa-l si pe celalat sa inteleaga ca ai si tu nevoi. Un om se schimba in ani, nu in cateva zile.
Schimbarea mea nu consta decat in a renunta la niste obiceiuri pe care il il deranjeaza pe el de ex: conversatiile pe net cu baietii sau alte lucruri banale ca sa zic. E genul de baiat care are pretentii, asteptari mari... Nu are incredere in cuvant. Se indoieste si de faptul ca vb cu un baiat la telefon, nu cred ca suporta sa am " prieteni " referindu-ma iar la baieti
Stiu... Dar nici nu vreau sa renunt la el. pentru ca stiu ca este un baiat bun, care nu m-ar dezamagi. Tot ce imi lipseste in relatie este putin din increderea lui. Mie greu cand se indoieste de ceea ce-i zic
Reformulez : Daca nu are incredere in tine acum, n-o sa aiba nici mai incolo.Si majoritatea relatiilor se sparg din lipsa de incredere. Roger?
Am vazut ce raspuns ai dat mai sus. Nu te poti rupe de lume pentru ca e el gelos,el doar trebuie sa inteleaga ca nu il vei insela. Si nu e corect sa nu mai vorbesti cu nimeni pentru ca asa vrea,acum, nu cred ca nici el nu vorbeste cu nicio fata, dar ma rog. Ar trebui sa gasesti un moment si sa vorbiti deschis, sa ii spui tot ce gandesti. Daca nu intelege si inca insista sa te distantezi de toti, cred ca ar trebui sa luati o pauza..Chiar stiu in ce situatie esti, am trecut si eu prin asta, si crede-ma ca gelozia asta nu e buna, o sa te distanteze de toti, doar pentru ca nu are incredere in el.
Si asta nu inteleg. El zice ca ma iubeste, este afectuos cu mine, ii pasa de mine si totusi nu are destula incredere. Nu cred ca vrea ca sa renunte la noi, cum nici eu nu vreau... Insa ajung sa cred ca nu e ok sa fiu doar eu cea care face compromisuri ...Cum ai zis si tu, si eu am nevoi.
FIecare om are pretentii, pentru ca toti cauta acea persoana care sa fie perfecta pentru ei, dar trebuie sa invete sa iti iubesca si defectele, sau sa accepte ceea ce el considera defect. Discuta deschis cu el, intreaba-l de ce iti cere ceva ce el nu e pregatit sa faca (un compromis). Stiu ca vrei sa faci ce e mai bine pentru voi, dar in "voi"pe langa "el"existi si "tu" si ar trebui sa ii explici asta.
Uneori nu e bine sa astepti prea mult pentru ca mereu o sa amani si cand o sa iti faci curaj va fi prea tarziu. Stiu cum e. Pana la urma e decizia ta.
anonim_4396 întreabă: