| 124mara5 a întrebat:

Urăsc faptul ca tatăl meu este preot... eu nu cred în Dumnezeu... e normal ca el sa ma oblige sa fac rugăciune si chestii?

80 răspunsuri:
| Dalmore a răspuns:

Bate l si fura i audi-ul

| Liviu a răspuns (pentru Plato):

Mda... pai e o vorba din popor pana la dumnezeu, te mananca sfinti.Eu prefer sa am o viata frumoasa, si sa nu ma chinui.Ma preocupa prezentu, nu viitorul happy iar eu am o vorba pentru oameni care doneaza bani pentru biserici, sa se duca la biserici cand se imbolnavesc, sa ii vindece dumnezeul lor.Eu ma duc la spital sa ma vindece un om (sa nu vina vreun popa sa imi spuna ca dumnezeu a facut popi ca jar mananca) deci e logic sau nu? eu ma vindec prin stinta, iar cei care sunt cu dumnezeu, se vindeca prin religie, nu? mie cam asa mi se pare normal, dar mna.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Să te oblige nu este normal, dar este bine că e preot. Poți să îl rogi să îți explice nelămuririle pe care le ai față de Dumnezeu.

| chuckmanson a răspuns (pentru Plato):

Eu nu am pus că ești irațional dacă crezi în Dumnezeu, am spus că ești complet irațional dacă spui că indiferent ce se va întampla sau descoperi, tu nu o să îți schimbi credința. Credința oarbă este ignoranță voluntară, amăgire sau prostie. Altă variantă nu există. Asta se aplică indiferent de persoana respectivă. Interesant că ai menționat de Platon, având în vedere faptul că el a trăit înainte de Hristos, deci nu a putut fii creștin și nici măcar nu a fost evreu. Deci conform dogmei iudeo-creștine, el ar cam trebui să ardă în iad chiar acum. Victor Hugo a fost deist și niciunul dintre cei pe care i-ai menționat nu era ortodox. Pascal a fost un geniu fără nicio îndoială, însă s-a întâmplat să spună o prostie când venea vorba de subiectul divinității. În orice caz, faptul că cineva are o anumită părere nu înseamnă că părerea respectivă este adevărată.
„Religia este o iluzie care își derivă puterea din faptul că ea corespunde cu dorințele noastre instinctuale."
-Sigmund Freud

| Plato a răspuns (pentru chuckmanson):

Mai citeste putin ce-am spus acolo.
Nu inteleg de unde ati scos ortodoxismul. Nu e musai sa fie ortodocsi, era vorba ca toti credeau in Dumnezeu. I-am zis si lui ce a zis Papa: "Nu exista un Dumnezeu catolic. Exista doar Dumnezeu"
Deci nu conteaza religia, conteaza Dumnezeu.

Nu, daca cineva are o parere nu e neaparat adevarata. Dar asta merge in ambele sensuri, deci nici ateismul nu e un adevar doar pentru ca spune cineva.
Mai e si Descartes si Immanuel Kant, pe langa cei ce i-ai zis.

"Fara Dumnezeu, omul e doar un biet animal rational si vorbitor, care vine de nicaieri si merge spre nicaieri" - Petre Tutea

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Plato ne citează legionari?

„Deci nu contează religia, contează Dumnezeu."
Ba da, contează religia, chiar foarte mult. Biblia spune clar că cine nu crede în Iisus Hristos va merge în iad. Iar Coranul spune că evreii și creștinii sunt cea mai rea parte a creației. În schimb există și religii mai tolerante precum hinduismul, confucianismul, baha'i etc. Diferențele dintre conceptele religioase de-a lungul lumii și istoriei sunt imense. E o diferență colosală între a fi deist, adică a crede într-o entitate care a creat Universul și apoi a plecat, ca să spun așa, și a crede că Universul a fost creat în 6 zile. Thomas Jefferson a crezut într-un creator, dar ura creștinismul, suficient de mult cât să înceapă să taie cu cuțitul părți din Biblie.Admiți că dacă te-ai fi născut în Arabia Saudită ai fi fost mai degrabă musulman decât creștin?
„I-am zis si lui ce a zis Papa: "Nu exista un Dumnezeu catolic. Exista doar Dumnezeu""
Drăguț din partea bisericii catolice să spună asta, mai ales după Evul Mediu Întunecat, Inchiziții, Cruciade, Conchistadori și războaiele cu protestanții.
Nu văd care e problema cu a fi un simplu animal rațional și vorbitor. Da suntem animale, și ne deosebim față de majoritatea animalelor prin foarte puțin, adică printr-o minte mai dezvoltată, prin capacitatea de a vorbi și prin abilitatea de a face lucru manual, dar cam atât. Și apropo, partea cu venim de nicăieri și mergem nicăieri e complet eronată, pentru că nu venim din nimic. Singularitatea de dinainte de Big Bang nu a fost un nimic, ci doar o altă formă de existență, iar conform legii conservării energiei, materia nu poate fi distrusă sau creată, deci nu mergem nicăieri, pur și simplu ne transformăm.

Mie preotul mi-a zis ca fiecare va fi judecat in functie de religia lui, nicidecum ca ortodoxism sau iad. Si se pare ca Papa spune cam acelasi lucru.
Eu nu ma consider asemanator cu animalele. Eu nu provin din maimute. Daca tu consideri despre tine ca da, e ok, dar eu nu cred asta despre mine.
Eu zic ca BigBang n-a existat, e doar o teorie fortata, pentru a explica cumva minunea facuta de Dumnezeu. De asemenea, nu cred ca a plecat dupa ce a creat. E langa noi mereu si se implica.

Totodata, e o diferenta intre a fi ateu si a fi anticrestin. Una e sa nu crezi si gata, alta e sa stai toata ziua sa cauti neintelegeri in biblie.

| anonima455 a răspuns:

Este normal, doar este tatal tau si aceasta este ocupatia lui, deci normal ca ii pasa ce faci si ce gandesti tu in aceasta privinta.

„Mie preotul mi-a zis"
Ce contează ce ți-a zis preotul. Preoții ortodocși îți spun de asemenea să pupi icoane, în ciuda faptului că Biblia spune foarte clar că icoanele sunt un păcat demn de moarte (Romani 1:23, 32). Dacă ești creștin tot ce contează e ce spune Biblia. Iar Biblia spune foarte clar că cei care nu cred în Iisus și în YHWH vor fi condamnați indiferent cât de buni ar fi. Dar, credincioșii tot vor ajunge în rai indiferent cât de răi ar fi. Deuteronom 17:2-7 Isaia 64:3-6 Marcu 3:28-29 Apocalipsă 21:8 Marcu 16:16 Ioan 3:18 36 5:24 6:40 47 11:25-26 Fapte 10:43 Romani 4:5 10:4 Aș spune că zeul tău este un judecător foarte prost, egoist, arogant și corupt. Văd că tu ești foarte neinformat legat de propria credință, și văd că ai spus că nici nu ai citit biblia, deci sunt chiar curios, atunci de ce crezi în Dumnezeu, când nici nu prea știi ce anume crezi. Este din cauza faptului că părinții și rudele tale cred de asemenea? Sau pentru că te face să te simți mai bine?
„ Si se pare ca Papa spune cam același lucru.„
Păi cum am spus, după Evul Mediu Întunecat, inchiziții, cruciade, conchistadori, războaiele europene dintre protestanți și catolici, scandalurile legate de preoți pedofili etc., normal că vor și catolicii să facă pe sfinții mai nou.
„Eu nu ma consider asemănător cu animalele."
O altă credință pe care o ai, care nu se bazează pe niciun fel de rațiune și este împotriva oricărei forme de rațiune, avand în vedere asemănările colosale dintre noi și primate, avand în vedere faptul că noi avem anumite părți din ADN în comun cu toate ființele pământului și faptul că toate organismele au o legătură genetică între ele. De asemenea, trebuie să ignori anatomia și fiziologia similare pe care le avem cu multe animale și de asemenea similaritățiile de comportament pe care le avem cu mai multe specii. Toate acestea sunt susținute de știință, iar dacă tu nu vrei să accepți asta, ești, la fel cum ai dovedit deja, complet irațional.
„ Eu nu provin din maimuțe"
Așa este nu provenim din maimuțe, ci din strămoși comuni cu acestea, lucru pe care l-ai fi știut dacă te documentai foarte, foarte puțin pe subiect.
„Eu zic ca BigBang n-a existat"
Tu poți spune ce vrei, dar faptele științifice precum expansiunea spațiului, legea lui Hubble, efectul Doppler, radiația cosmică de fond, descoperirea undelor gravitaționale, abundența elementelor primordiale, evoluția și distribuția galaxiilor etc. vorbesc de la sine.

"deci sunt chiar curios, atunci de ce crezi în Dumnezeu"
Pentru ca il simt. E singurul argument de care am nevoie.winking

| Dalmore a răspuns (pentru chuckmanson):

Plato a recunoscut ca nici n-a citit Biblia.

| Holiday a răspuns (pentru Plato):

"Dupa cum a confirmat si Immanuel Kant..."

Nenea asta e doar un filosof...problema filosofilor e ca dau din gura, dar de demonstrat nu demonstreaza nimic. Deci nici vorba de "a confirmat". Cu alte cuvinte, pot spune orice, nu inseamna ca e si credibil ce spun. De aceea filosofia nici nu este ceea ce se numeste "stiinta".
Pe de alta parte, exista destui filosofi care fac pipi pe povestile cu spiridusi. Nici macar filosofia, asa cum e ea, nu sustine in ansamblul ei povestile cu spiridusi, cu atat mai putin specific cea iudeo-crestina.

""Fara Dumnezeu, omul e doar un biet animal rational si vorbitor, care vine de nicaieri si merge spre nicaieri" - Petre Tutea"

Tutea asta e fiu de popa, deci nu ne mira tampeniile astea...mai stii discutia cu 5 minute in biserica? Asa incepe tampeala...

| Plato a răspuns (pentru Holiday):

Daca ai inceput prin a-l denigra pe Kant... nu stiu daca ajunge undeva discutia. E totusi unul dintre cei mai mari filosofi pe care i-a avut planeta.
Intr-adevar, sunt si filosofi care spun altfel, precum Nietzsche. Dar ce voiam eu sa evidentiez, este faptul ca niste minti ultra-luminate credeau in Dumnezeu, asta ca sa dezmembram ideea de cre(s)tin.

"Eu nu provin din maimute."

Sunt de acord cu tine aici. La cate maimutareli faci pe aici, esti inca una dintre ele. Poate copiii tai, daca vei avea, sa provina.laughing

| Plato a răspuns (pentru Holiday):

Dap, exact, eu ma maimutaresc.
Cred ca nivelul tau reiese din faptul ca iei in deradere personalitati precum Immanuel Kant si Petre Tutea.
Si, ca tot vorbeam de el, bine a mai spus: "Am facut 13 ani de inchisoare, pentru o tara de idioti!" - Petre Tutea

"E totusi unul dintre cei mai mari filosofi."

Poate fi si cel mai mare. Tot filosof ramane.
Mai relevant ar fi fost sa dai exemple de oameni care au marcat intr-adevar stiinta si care au cochetat cu credintele religioase sau chiar au fost fanatici religiosi, ca sunt destui. Doar ca exista niste explicatii foarte simple si evidente de ce au ajuns sa fie asa.
Ia gandeste-te de ce filosofi, sau oameni de stiinta, marea lor majoritate, au imbratisat exact ideile religioase promovate in zona unde s-au nascut, au crescut si au studiat. Crezi ca e coincidenta? Sau ai impresia ca nu au existat si exista filosofi sau oameni de stiinta islamisti, de exemplu?
Ideea e ca e complicat sa te dezbari de ideile inoculate in copilarie si de indoctrinarile din unitatile de invatamant aflate sub tutela organizatiilor religioase, cum erau majoritatea la vremea aia. In plus, daca faceai pipi contra vantului, intr-o societate condusa de religie, putea deveni periculos pentru sanatatea ta. Si sunt si aici exemple destule.

"Am facut 13 ani de inchisoare, pentru o tara de idioti!""

Nu bre, a facut pentru ca a fost legionar. N-a facut pentru tara, pentru tine sau pentru mine. Cu alte cuvinte, a facut de idiot ce e.
Nu mai punem la socoteala ca inainte de a fi legionar a fost comunist convins...
Sa treci din extrema stanga la extrema dreapta e dovata de labilitate psihica, nu de inteligenta...

| Adry05 a răspuns:

Asa-i cand ai parintii asa, gandeste-te ca la un moment pleci de acasa si atunci o sa poti face ce vrei.