Le-am spus.
Dar, de curiozitate, cum ii convingi sa iti cumpere ceva ce tu ai nevoie, dar nu vor ori se fac ca uita?
Ms oricum de raspuns :*
Am inteles la cei ai nevoie de smartphone
dar de ce e asa urgent? nu cumva are legatura cu inceputul scolii si vrei sa te dai si tu mare? pote s au prins si ai tai de treaba asta
Salut
NU, nu ai inteles
Deci, sa o iau de la capat De 2 ani de zile ma chinui sa il conving pe tata.
De 2 ani de zile, replica este aceeasi: "Iti promit ca data viitoare iti iau", dar mereu se face ca uita.
Nu cer multe lucruri (daca as vrea sa ma dau mare, as cere haine, bani, chesti) dar eu chiar nu cer. Pur si simplu vreau si eu un telefon. M-ar putea gasi asa in orice clipa, si daca tot dau niste bani, macar sa imi cumpere un SmartPhone (asa am si camera, si video, si jocuri, si detoate - nu zic bine?)
Posibilitati am, cuminte sunt, note bune am, acasa eu si cu mama facem curat, chiar nu este o fita!
Si "urgent" este, pentru ca tot astept si imi fac sperante, insa... nu stiu.
Tu nu ti-ai dorit nimic niciodata?
Cum iti convingi tu parintii, "domnule Serios"?
Eu cand imi doresc ceva imi cumpar si gata. cand imi cumparau parintii eu ceream si mi se dadea sau nu. Nu mi se dadea, ma multumeam cu ce primeam si gata.
Ai nevoie pe dracu'. Il vrei doar ca e la "moda". E un telefon mobil. Dar voi, astia din ziua de azi, ati uitat ce e ala telefon mobil. Voi vreti sa aiba de toate. Mi-e sila de tine si toti ca tine.
Eu de obicei, pentru ca sunt berbec, ii enervez pana imi ia :]] merge, prefera sa iti ia, si sa taci din gura :]]
Dar asa, poti sa faci un tabel cu toate aplicatiile lui, si poti sa i le arati cum functioneaza.
Sau, poti sa ii chemi in camera ta si sa iei o poza de pe net cu el, si sa i-o arati.
Sper ca te-am ajutat.
Peace^^♥
Esti prea mica pentru un smartphone si ar fi rusinos sa umbli cu asa ceva pe strada la 15 ani. Toate utilitatile alea mentionate tie iti fac mai mult rau decat bine si sper ca esti suficient de inteleapta sa nu le folosesti realmente. Ai 15 ani, sunt convinsa ca nu ai timp de socializat mai mult de 10-15 minute in week-end si ca nu iti pierzi timpul pretios cu jocuri pe telefoin (care sunt realmente numai pentru cei cu un coeficient deinteligentaprea scazut pentru a citi). Cat despre ascultat muzica: nu poti asculta in casti la varsta ta fara sa-ti distrugi auzul. Pentru poze iti poti lua un aparat foto daca ai cu adevarat talent la fotografiat (adica daca poti face poze ca lumea, nu ca moft), iar filmarile nu cred ca sunt de suficienta buna calitate pe un telefon (si nici nu prea ai realmente ce filma sa merite)
Salut Brigaela
Multumesc pentru raspuns, dar... Nu prea ma multumeste.
Sincer, nici macar aparat foto nu am Iar la evenimente speciale, chiar am avut de multe ori nevoie, dar... nah!
Si cine spune sa il iau afara? Eu sasa stau mai mult in casa (nu numai sa invat, dar mai si "lenevesc" si mai lucrez pe aici) si cand vine vorba de distractie... cam 0, mai ales ca sunt singura la parinti (altfel, imi mai tinea cineva "de urat").
Iar de ascultat muzica la casti, nici nu se pune vorba! Daca stau singura sau cu amica prin casa, de obicei suntem singure, deci am putea asculta pe difuzor (pentru ca mama si tata muncesc, iar mai tarziu de 18:30 ori mai devreme de 10:00 nu ma lasa afara).
Nu stiu... Pur si simplu chiar mi l-as dori Vara asta cel putin am avut mult prea mult timp liber de stat intre 4 pereti, si cum un calculator afecteaza mult ochii, alta sursa de socializare chiar nu gasesc.
Poate doar sa imi dea voie mai mult timp afara, dar nici nu vreau ca sa ii supar (cred ca ma intelegi) cu lucruri din astea...
Deci... daca imi poti da un sfat legat de cum l-as putea convinge pe tata, care o tot lungeste de 2 ani de zile si imi tot promite... Chiar mi-ai fi de mare folos
Nu iti trebuie smartphone la varsta ta, ar trebui sa faci lucruri mult mai utile pentru tine:sa faci sport, sa citesti lucruri care ti-ar putea dezvolta gandirea...smartphone-ul nu face acest lucru, dimpotriva.
deeyuhd întreabă:
anonim_4396 întreabă: