| Fluturash42672 a întrebat:

Vă rog să-mi spuneți.
De exemplu un copil a avut de mic o traumă în familie, violență. El acum nu-și poate scoate din cap tot ce s-a întâmplat. El hotărăște să plece la un psiholog. Dacă ați fi psiholog ce ați face sau ce i-ați spune ca el să uite toate acestea?

Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

Situație delicată. Nu poți să nu iubești un astfel de copil.
Contează și vârsta copilului. Dacă ar fi destul de mare, i-aș vorbi despre Dumnezeu; aș pune mâna lui în mâna lui Dumnezeu. Pentru că atunci când cineva se va încrede în Dumnezeu, atunci sufletul lui va fi vindecat.
"Şi Isus le-a zis: „Lăsaţi copilaşii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci Împărăţia cerurilor este a celor ca ei." (Matei.19:14) Sfatul acesta este valabil și astăzi. Un bun psiholog trebuie să știe să aducă oamenii la Acela care îi poate vindeca. Nimeni sub nici o formă nu trebuie să-i împiedice pe copii să cunoască pe Dumnezeu.

3 răspunsuri:
| SEMIHA a răspuns:

Nu suntem psihologi avizați. Ci doar trecuți prin viață, unii mai mult, alții mai puțin și toată lumea își poate da cu părerea sau să ofere un sfat aici, atât.

O traumă în familie ascunsă mult timp, e ca un vulcan ce stă să erupă. Tu ai nevoie de un psiholog bun, să aveți ședințe săptămânal. Așa poți să treci peste. Caută unul în orașul tău și începeți să vă vedeți. O să te eliberezi, o să vezi ce bine te simți. O să dai randament în timp, depinde de tine.

| Fluturash42672 explică (pentru anonimg):

Mersi. Eu doar vreau să devin psiholog și o persoană mi-a dat această întrebare iar eu trebuie so răspund timp de 2 zile. Deci am gîndit mult. Dar mi-au venit niște idei ciudate. Și am vrut să văd dacă mai este vreo situație.

| 54kuv a răspuns:

"Expecto Patronum" sau ceva similar daca as fi Harry Potter. Din pacate insa nu exista raspuns "corect" sau simplu la intrebarea asta. daca raspunsul care l-ai dat tu mai jos e motivul pentru care ai pus aceasta intrebare atunci nu ar trebui sa tii cont de ce se spune aici si sa oferi un raspuns sincer. pen langa ceea ce vei invata la scoala (daca vrei sa fii spiholog) nu poti invata chiar orice acolo. Compasiunea sau dorinta de a ajuta nu le poti invata. la fel si ceea ce vei simti dupa ce ajuti pe cineva nu va fi nimeni capabil sa te invete.