| error1234 a întrebat:

Va salut!

Am si eu o intrebare pentru cei adulti, ii rog pe cei care nu au un sfat pertinent sa se abtina.

Sunt casatorit si am un baietel de 6 ani. De cand s-a nascut el, viata mea se invarte doar in jurul lui, si orice fac incerc sa aiba un efect pozitiv in viata lui. Problema e ca de niste ani eu cu sotia mea nu ne mai intelegem. Nu ne certam, cel putin nu de fata cu el, si incercam sa nu isi dea seama de ce se intampla intre noi. Ea spune ca nu avem nici o problema, dar eu nu ma mai regasesc in relatia asta. Am discutat mult pe tema asta, am incercat sa o luam de la capat de n ori, dar nu merge din mai multe motive pe care as prefera sa nu le dezbat aici. Intrebarea este: cum as putea sa ii explic copilului ca eu cu mama lui nu ne mai intelegem fara sa il las cu traume sau cu cicatrici emotionale?

35 răspunsuri:
| Momentan a răspuns:

Copilul nu rămâne cu traume dacă reușiți ca el să nu surprindă o ceartă, să nu audă vorbe urâte despre celălalt părinte și cu implicarea ambilor părinți în viața sa.

| VoidEternal a răspuns (pentru Emma30555):

E prea efemera fericirea asta. Nimeni nu o traieste cu adevarat. Dar daca e cineva care se apropie atunci acei cineva sunt copiii. Iar asta se intampla pentru ca ei nu stau sa analizeze toate situatiile si scenariile posibile sau nu. Nu inteleg subtilitatile si frustrarile atata timp cat ei primesc dragoste. Certurile care apar in orice familie (evident daca nu vorbim de scanadaluri monstru si violenta) trec usor peste ei fara sa le bage in seama.

Dar nu pot trece in schimb foarte usor peste faptul ca un parinte NU E ACOLO. Aia nu e subtilitate, e un fapt de neignorat. Si o saptamana la mama, una la tata, crede-ma ca nu acopera nici pe departe nevoile emotionale ale unui copil. Nu mai zic daca e vorba doar de weekenduri sau alte variante.

| Minerva9709 a răspuns:

Mergi la un psiholog cu soția ta sa va explice cum sa faceti asta. Dacă ii oferi suficienta atenție și tu și mama lui nu cred ca o sa aibă o problema foarte mare ca va despărțiți.

| ania a răspuns:

Daca te despati de mama lui, indiferent ce i- ai explica el va ramane cu traume si cicatrici emorionalle.Noi asa am fost creati sa fim mai fericiti xand ne concentram pe a-i face pe altii fericiti si sunem tot mai nefericiti candcu cat ne concentram mai mult pe propria fericire si nu tinem cont de ranile produse altora prin abamdonul nostru. Daca nu te mai regasesti in relatie e semn ca nu te tii de cuvat, de ce ai promis la casatorie, ca vei iubi pana la caoat.A iubi inseamna a ramane langa cubantul pe care ti l-ai dat a cauta in mpd activ binele altora.

| Mosotti a răspuns:

Ii spui clar ca nu te mai intelegi si divortezi, e simplu, ca oricum copilului ii e mai rau si ii va fi mai rau cu doi parinti care nu se inteleg, deci va ramane cu traume mari.
Cate sute de milioane n-au divortat si cu copii? Deci Do it, nu mai sta intr-o relatie unde nu te regasesti, ca asa faceti multi prostia asta.

Si pana la urma ce intelege copilu la 6 ani? O faci si gata. Esti putin obsedat de copil daca viata ta se invarte in jurul lui, in occident oamenii isi vad si de viata lor, nu doar de copii.

Si pana la urma ai si tu o viata, trebuie sa te mai gandesti si la tine.