In opinia mea, problema ta nu este ca dai peste "fripturiste" ci ca mergeti la restaurant prea devreme. Poate sa para ca sunt un romantic de stil vechi (si accept ca sunt) dar inainte sa inviti pe cineva la restaurant, iesi la o plimbare. Schimbati idei, beti o inghetata sau un mititel. Beti o cafea, fara pretentii. Cea mai comuna linie de agatat pe unde traiesc eu acum e "Can I get you a coffee?"
Cand schimbi idei, legatura e mai adanca.
In vremurile apuse ale tineretii, daca ieseam cu cineva si discutam pentru patru ore fara sa ne fie foame sau sete, stiam ca am gasit pe cineva special si merita sa "mergem" mai departe.
Relatiile adevarate nu se construiesc la restaurant iar cine crede diferit, are parte de relatii scurte, in care fiecare asteapta de la celalalt sa "plateasca" ceva.
Ignora sfaturile care propun metode sa te asiguri ca plateste fiecare partea lui, inainte sa cunosti persoana bine. Atunci, vei putea spune simplu: Hey, mergem sa mancam ceva? Platim 50-50 ca n-am bani de mai mult... si o vei face cu un zambet pe buze, care va fi inteles si apreciat ca atare. Daca nu, e semn ca nu ai nimerit persoana care trebuie.
E alegerea ta. Dar dacă e așa, trebuie să anunți asta înainte de a face invitația.
Pai stai asa tu vrei sa plătească ele nota și pe ce consumi tu? Succes sa găsești pe una asa
Îi spui de la început. "Ok, mergem acolo, dar trebuie să știi că eu sunt adeptul plătitului nemțește. Sper să nu te deranjeze."
Ceva de genul.
Prin simplul fapt că ai folosit cuvântul fripturiste denotă că de fapt nu ești pregătit să ieși la întâlniri. Ori ești prea sărac, ori nu te orientezi unde trebuie.
In mod normal, nota se plateste de catre cel care invita persoana la date. Daca te-a invitat ea la intalnire, atunci ea plateste nota. Dar daca tu ai invitat-o, atunci tu platesti nota. Insa mai exista si a treia varianta. Daca tu nu vrei sa platesti si pentru ea sau ea pentru tine, puteti sa cadeti de acord inainte de intalnire, sa va platiti nota amandoi. Adica isi plateste fiecare ce a consuat.
In Germania cine invita, plateste, doar la cererea invitatului se poate imparti nota de plata. Chestia e cunoscuta si nu trebuie discutata in prealabil.
In Romania este bine sa discutati inainte ca nota va fi impartita, ca doar nu o sa inviti o fata in oras si sa plateasca ea full.
Pe de alta parte bula nu stie carte si nu se uita la bani, daca simti ca e chimie si ai sanse sa dai acolo, fa un efort si fa cinste, pe urma poti sa o conduci acasa si ea ar trebui sa se simta sa te invite la o cafea si-un Netflix.
Daca ati ajuns la a va intalni fizic, ma gândesc ca a existat o conversatie online. Unde ii pot zice ca nu ti se pare normal ca la primele intalniri sa platesti nota si ca e mult mai ok fiecare sa plateasca ce consuma. Atata timp cat nu sunteti într-o relatie e clar ca sunt sanse sa te mai intalnesti cu N persoane. Sau le zici ca dpdv material nu esti echilibrat, sau ca strangi bani pentru X situatie/lucru si ca orice cheltuiala se simte. Daca cauti ceva serios o fata de bun simt te va înțelege si iti va respecta decizia. Dar daca tu cauti doar aventuri, de aventuri dai si platesti pentru distractia ta.
Normal este sa faceti cu randul, o data plateste unul, o data celalalt, sau eventual sa impartiti nota la prima inlanire (mai ales in caz ca este si ultima). Stabilesti clar inca dinainte de intalnire ca tu preferi una din aceste doua variante.,, Fripturistele'' cum le spui, se vor elimina singure din ecuatie cand vor auzi asa.Dar in functie de cum te exprimi, poti primi si tu aceasta eticheta de la persoane de sex opus, ca si cum astepti numai mancarea de la date, macar cu atat sa te alegi.Incearca sa nu mai folosesti astfel de cuvinte.Bafta.
Regula e foarte simplă, dacă tu o inviți, tu plătești, trebuie sa îți asumi asta. Cel care invită plătește, nu contează bărbatul sau femeia. Nu te zgârcii la așa ceva ca nu e frumos, lași o impresie proastă si a doua oară fata nu va mai ieși cu tine. Nu e vorba de materialism sau ceva dar asa e frumos, ca bărbatul sa plătească.
Dacă dai de fete care se oferă ele singure sa împartă nota, nu refuzi, o lași sa plătească pentru ea dacă așa vrea, dar e cam urat sa ii ceri tu asta, poate doar daca nu iti place deloc de ea si nu vrei sa va mai vedeți niciodată, poți sa ii spui fără rușine verde in fața ca vrei sa împarti nota ca nu ai bani la tine sau ceva, sau ti-ai uitat portofelul.
Spune-i inainte de date, ca asa isi va irosi timpul si ii strici toata seara. Poate esti chiar un tip de treaba, poate se va simti bine, iar cand aude la final, ii pica cerul in cap si nu o mai vezi in viata ta, deci, degeaba. Nu iros timpul fetelor si nici tie.
E foarte urat sa o pui in fata faptului implinit, nu uita asta. Rar exista asemenea oameni si o sa le lasi un gust super amar.
Nu e nicio pretentie iesitul la rest. Nu e ca si cand le duce intr-o vacanta. Va duceti sa mancati, atata tot. Un om care stie ce vrea, te duce frumos intr-o atmosfera unde puteti discuta linistiti, si nu pe burta goala, intr-un ambient frumos. Foarte romantic si elegant sa te scoata cineva la un mititel. Cand nu vrea sa depuna efort, speed dating tatica, ia-i o cafea. Ai construit un fel de lux in jurul cuvantului,, restaurant'', nu- i un lux, acolo merg oamenii la un date adevarat. Sigur, dupa restaurant, se pot duce si la o plimbare sau alte activitati cand incep sa se cunoasca mai bine.
LadyOtis
Iti accept opinia, dar nu am sus ca mersul la restaurant e o pretentie...
Incercam doar sa subliniez faptul ca in lumea moderna se pune prea mult accent pe partea materiala (i.e. mersul la restaurant).
Ceea ce e detrimental (in parerea mea) pentru aspectul spiritual, care face relatiile sa dureze.
Cu respect
:o)
Mi se pare de prost gust sa inviti si sa nu platesti. Du-o in parc si ai rezolvat problema.
Foarte interesant ce spui
Eu gandesc asa, prima interactiune este pentru a te cunoaste si cam atat, apoi incepi sa arati pe parcurs, intentii frumoase.
Lee_Angela_1990 întreabă: