| Mihaela230 a întrebat:

Vi se pare normal ca părinții mei sa ma controleze și la vârsta de 27 de ani și sa ma tina din scurt?!
Ma simt de parca as avea 15 ani.

44 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Nu

Bula
| Bula a răspuns:

Daca la varsta de 27 ani cineva e dependenta de parinti, atunci inseamna ca are ceva probleme si chiar are nevoie de supraveghere!

| anonim_4396 a răspuns (pentru Bula):

Probabil un handicap.

| darrio2007 a răspuns:

De ce mai stai cu ei la 27 de ani? Au fost cu tine si in Anglia?

| Ofiintă a răspuns:

Se întâmpla pentru că îi permiți să îsi manifeste controlul asupra ta.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Ai tot repetat intreabarea asta de m-am saturat si eu. Daca n-ai cu cine discuta cauta-ti un prieten! Nu se poate sa te plangi pe aici si sa nu iei nici o masura. Nu te poate ajuta nimeni de aici. Sfaturi ti s-au tot dat dar nu faci nimic. Du-te in chirie si cauta-ti de viata ta! Mi se pare mie ca te complaci cu viata asta! La varsta ta altele sunt maritate, cu copii si la casa lor. Probabil te-ai complacut sa ti se dea toate de-a gata si nu vrei sa iei viata in piept!

Răspuns utilizator avertizat
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai de ce ii lasi?

| Mihaela230 explică (pentru suntserios):

Dacă n as face ca și se supăra

| Mosotti a răspuns (pentru suntserios):

Pai e f clar de ce-i lasa, are o mare problema psihologica si are mari blocaje, nu a reusit sa faca ce trebuia pana la varsta aia din cauza asta, iar fara rezolvarea serioasa la psiholog a problemelor, nu va scapa de asta, va ramane in chestia asta a la long.

Solutia este sa se duca la un teraperut sa spuna tot si sa se inceapa lucru, altfel degeaba discuta ca nu o ajuta orice i-am zice noi.

Ca daca gandea ca mine sau ca tine "de ce-i lasa?", nu mai ajungea sa puna intrebarile astea aici, ca deja lua masuri din timp.

| sierra1 a răspuns:

Nu te mai victimiza (degeaba!)

am mai discutat asta și se pare că n-ai priceput o iotă

https://www.tpu.ro/......ixe-sa-nu/

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

1. Nu.

| mihai69 a răspuns:

Normal, dacă îi lași.

| Drimmero a răspuns:

Nu te-ai plictisit sa tot ai aceeasi placa? E ireal ca la 27 de ani sa-ti dicteze parintii viata, eu unul refuz sa cred ca exista asa ceva, nu are cum.

| Mosotti a răspuns:

Ai mai intrebat de n ori si nu iei nici o masura se pare. Si daca am zice ca e normal sau nu e sa te controleze, cu ce te ajuta?
Plus ca intrebarea nu are sens, ca e de la sine clar ca nu e normal sa te controleze la 27 de ani, nu-ti e clar asta?
Faptul ca ai ajuns sa reintrebi asta, e grav, pentru ca trebuia din prima sa stii raspunsul.

Dar problema e ce masuri iei!

| relian a răspuns:

laughing da mie sincer mi se pare normal.Stii de ce? Se pare, esti o persoana care desi are varsta de 27 de ani, este la nivelul unei persoane de 12 ani,ori poate si mai jos.

Intrebi aceiasi chestii la nesfirsit,nu stii nici tu ce vrei sa stii,deci stai asa cum esti, paritii tai te cunosc f bine si stiu ei de ce te controleaza cum spui, pentru ca nu esti capabila sa iti porti de grija singura, na uite ca am ziso, chiar de te superi, se pare ca asa stau lucrurile.

| Wr3nch a răspuns:

Oau. Iti iei un loc de munca si te muti ca nu e schema. Ai 27 de ani, nu te pot tine in casa cu forta. Daca merg la politie le zici lq polisti ca mint si le da amenda. Nu e mare schema

| Catrice a răspuns:

Cine mai sta cu părinții la 27 ani...thinking

| Mihaela230 explică (pentru Catrice):

Eu, pentru ca nu ma lasă, sa ma mut

| mihai69 a răspuns (pentru Mihaela230):

Și de ce ar trebui să te lase?!? Doar nu or să pună poliția și FBI-ul pe urmele tale să te aducă înapoi acasă?

| Mihaela230 explică (pentru mihai69):

Posibil politia la cum ii stiu

| Salontanul a răspuns (pentru mihai69):

Lasa-o! Uita-te de cate ori s-a plans de parinti! Nu este o atitudine normala pentru un matur. Pana la urma eu nu mai cred nimic din ce spune. Se complace asa ori minte.

| Ofiintă a răspuns (pentru Catrice):

"Cine mai stă cu părinții la 27 de ani?"
Eu la 25 sad

| GAMERQUEEN2021 a răspuns (pentru Catrice):

Nus

| mihai69 a răspuns (pentru Salontanul):

Eu o las, că doar nu-s tac'su...

| Ofiintă a răspuns (pentru Mihaela230):

La vârsta de 27 de ani, nu există faptul că nu te lasă să te muți ci faptul că aceștia nu sunt de acord. Cu toate acestea, tu esti persoana care decide.

| Catrice a răspuns (pentru Ofiintă):

Încă ai 25, mai ai timp sa te muti happy

| Catrice a răspuns (pentru Mihaela230):

Treaba cu lanțuri de pat? Nașpa...

| Ofiintă a răspuns (pentru Catrice):

Încă n-am, peste câteva luni.
Mulțumesc pentru încurajare happy

| RAY a răspuns (pentru Ofiintă):

De ce sa te muti intr o in chirie, stai acolo

| johnnny123 a răspuns:

Nu mi se pare normal ca la 27 de ani să le oferi posibilitatea de a te controla.

Înțelegi distincția? Problema (și rezolvarea ei) nu se află la ei, ci la tine.

Tu ești cea care trebuie să-și câștige independența și să-i lase pe ei fără mijloacele de a te controla. Atâta timp cât ești dependentă din toate punctele de vedere de ei, vor continua să facă asta.

| Emma30555 a răspuns:

Încearcă sa pui întrebări despre tine, nu te concetra numai pe părinții tăi. Nu ei sunt soluția la rezolvarea problemelor tale. Mai bine găsește solutii pentru tine nu pentru ei. Problema e ca tu depinzi de ei, ei au motivele lor pentru care se comporta în felul asta poate sunt reale sau nu, care nu ți fac bine dar ei asa știu sa aibă grija de tine, pe ei nu ii poți schimba, deși ai o vârsta ei asa cred ei ca e spre binele tău. Tu trebuie sa faci în asa fel încât sa ajungi sa trăiești asa cum crezi ca se cuvine la vârsta ta. Soluția este sa muncești ceva, dacă reușești sa ai niște bani sa contribui la cheltuieli altfel vor sta lucrurile, apoi poți sa faci școala de șoferi, poți sa ți faci timp pentru alte activități, nu vei mai fi la fel de controlată.

| Lukasssz a răspuns:

De ce nu te muti tu in chirie?

| wildthing a răspuns:

Daca depinzi de ei, da. Daca ai fi independenta financiar, nu ar mai avea cum sa te controleze.
Intre noi fie vorba, daca as fi parinte de fata, as fi un tiran, as controla-o cat de mult as putea...pentru ca in mintea mea, daca actiunile ei s-ar intampla sa fie necorespunzatoare (daca vrei, iti dezvolt ce inteleg prin asta, dar sper sa nu fie nevoie), ne-ar face de rusine pe mine si intreaga familie.winking

| AliGab a răspuns:

Numai sa te plangi stii, dar sa faci ceva concret pentru viata ta observ ca nu esti in stare, desi ai primit o gramada de sfaturi legate de acest aspect

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu cred ca fabulezi sau ne trollezi, la câți măscărici sunt pe aici nu ar fi o mirare, lumea o inceput sa se îndoiască de aceeași poveste puerila.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Atata timp cat stai sub acelasi acoperis cu ei si mananci din hrana cumparata din banii munciti de ei, acestia se vor simti indreptatiti sa te controleze.

| Yparisa a răspuns:

Nu este normal, dar oricat ti s-ar spune nu pari sa intelegi...

| Anamaria9916 a răspuns:

Legal ești adult. Nu prea mai pot să îți spună ce sa faci. Probabil stai la ei, și atunci ei confundă puțin lucrurile. Au impresia că dacă stai sub acoperișul lor respecți regulile. sfatul meu e să te muți dacă e așa. Nu e o siutație plăcută și cu atât mai neplăcută va fi pentru un eventual partener. Știu din proprie exeperiență, iubitul meu stă cu ai lui și deși nu îl comandă și îl " sfătuirsc" doar, sau în cer favori el se simte dator să îi asculte, ceea ce e deosebit de neplăcut pentru mine, suntem de mult timp împreună și nu îmi place că cineva îl influențează atât de mult în luarea deciziilor sau că îi face mereu program.

| Claudia10girl a răspuns:

Poate trebuie sa vorbesti despre asta cu ei. Sa vezi de ce fac asta.

| GAMERQUEEN2021 a răspuns:

Nu! Ai 27 de ani, parintii tai sunt raspunzatori de tine pana la 18... Nu are sens

| GAMERQUEEN2021 a răspuns:

Pentru cei care nu ii lasa sa se mute de la 18 ani: E o tara libera! Eu cand face 16 strang bani de casa buna si la 18 am plecat pe usa?