Salut
„ÎNTR-O VIAŢĂ DE OM, SĂ GĂSEŞTI UN PRIETEN E MARE LUCRU; SĂ GĂSEŞTI DOI E CEVA CU TOTUL DEOSEBIT; IAR SĂ GĂSEŞTI TREI E PRACTIC IMPOSIBIL." — Henry Brooks Adams.
Mulţi sunt de părere acest lucru e greu dar posibil. Mai mult, prieteni adevăraţi sunt, de cele mai multe ori, foarte puţini.
Vezi aici ceva interesant pe această temă: http://www.jw.org/......-adevarat/
Cele bune!
"Asa vorbeste Domnul: "Blestemat sa fie omul care se increde in om, care se sprijina pe un muritor..." (Ieremia.17:5)
"Imprieteneste-te dar cu Dumnezeu si vei avea pace; te vei bucura astfel iarasi de fericire." (Iov.22:21)
Cel mai bun prieten esti tu insuti, crede-ma asa e cel mai bine nu crede in nimeni si nimic e multa minciuna in lumea asta, teatru, ipocrizie
Nu. E de ajuns sa zici nu, pentru ca toata lumea stie de ce nu exista prieteni adevarati!
Da, pentru mine un prieten e cand e acolo sa ma ajute cu interesele mele si eu cu interesele lui. Om de treaba pot sa zic dar nu santem compatibili cu iesirile pentru ca eu nu ma bag in ambient de drogatisti si el da sau pot zice ca persoanele trecute de 30 de ani sant cele mai de treaba la orice te ajuta in afara de bani desigur si nu in Romania ci la straini sant asa.
Buna
tocmai ti-ai raspuns la propria intrebare.
asa ca, nu are rost sa mai intram in detalii..mai ales ca in fiecare zi, mai aflu cate ceva despre cei care ii consideram ca imi sunt "prieteni/rude"
IN CONCLUZE. daca avem unu prieten devotat, sa il respectam si sa il tinem langa noi. iar daca nu avem, sa nu cautam ca nimeni nu mai sta langa tine daca nu este in castig trist/dar adevarat
O seara buna
Spre norocul meu, pentru mine, exista.
Prietena mea cea mai buna o am de 40 de ani,parca seamana cu o viata intreaga,nu?
Suntem prietene din scoala primara si ne-am "certat" o singura data,in liceu,de fapt, nu ne-am pus de acord pe ce drum sa mergem acasa, ea vroia pe undeva, eu pe altundeva, ca parea mai scurt.Am mers fiecare pe ce drum am vrut si la un moment dat ni s-au intersectat drumurile iarasi, si noi am dat nas in nas, moment in care amandoua am izbucnit in ras.
Asta a fost marea noastra cearta.
Intotdeauna am fost aproape una de cealalta si ne-am sustinut reciproc.Sinceritatea,intelegerea si increderea totala nu au lipsit niciodata.
Si ma consider foarte norocoasa.
Au urmat alte prietenii, care inca dureaza si nu m-au dezamgit niciodata, poate am eu un caracter mai ciudat si ma imprietenesc usor, dar cert este ca imi pastrez prietenii.Si ei,pe mine.
Stiu,insa,ca tu te referi la persoanele cu masca de prieten, care jongleaza ipocrit cu notiunea de prietenie, in functie de interesul lor, am avut parte si de asa ceva.
Norocul meu ca am inteles falsitatea suficient de repede si m-am retras.
Nu intotdeauna cel ce-ti zambeste ti-ar putea fi prieten, dar ofera-i sansa sa se apropie.
Si pastreaza-l doar daca merita.
Bună
Nu există prieteni! Prieteni sunt doar buzunarele de la spate atât...
Eu nu cred că există cu adevărat prieteni.
Nu exista prieteni adevarati am un coleg care eram cu el de la gradinita am facut o gramada de nazbatii cu el multe am si luat bataie cu am si dat apoi amandoi ne-am imprietenit cu unu mai mare de 20 de ani smecher baiatu` n-ai ce spune si mnah ca baiatu` finuts hai sa mergem la fast mancam si noi ceva nu stiu ce si apoi am facut o bauta cu ala de 20 de ani l-am imbatat l-am facut crita si vad in telu` lui Mesaj : Am fost cu cristi la fast am baut suc.Trag si eu de el cat pot. Toti sunt prieteni pe PROFIT!
Pe cel mai bun prieten al meu il cunosc de acum fix 10 ani 4 luni si 3 saptamani.
Nu am avut probleme deloc.
E bine sa ai un prieten foarte bun!
Prietenia pune la încercare o serie întreaga de valori interrelaţionale:
interesul faţă de binele real al celuilalt, interesul faţă de binele moral, faţă de sănătatea şi priorităţile reale ale celuilalt, sacrificarea aparenţelor pentru a pune pe primul plan sinceritatea în legătură cu defectele celuilalt pentru a-l susţine în corectarea lor, delicateţea, empatia, evirtarea refuzului direct (în privinţa lucrurilor de bun simţ care pot fi făcute spre binele celuilalt), petrecerea timpului împreună, cunoaşterea, confidenţialitatea, încrederea, etc...
Este necesar să-ţi faci prieteni buni. Este întotdeauna nevoie de ei (deşi se spune că în viaţă poţi avea doar unul sau doi prieteni cu adevărat buni, la bine şi la greu, mai mulţi de atât fiind un lucru foarte rar, depinzând de firea noastră).
Este necesar să fim deschişi, prietenoşi, pentru a ni-i face pe TOŢI cei din jurul nostru prieteni, pentru a ne face viaţa mai uşoară (chiar dacă nu toţi vor trece de-a lungul timpului "probele" prieteniei).
În ciuda tuturor deamăgirilor vieţii avem nevoie de a acorda mereu şi mereu şanse şi încredere (în limitele demnităţii şi ale socializării umane) celorlalţi pentru a ne întreţine astfel armonia şi propriul echilibru.