I-as lasa, de ce? Cit timp am trait am profitat de afacerea si banii mei, eu am facut alegera sa am copii eu am incercat sa-i intereseze afacerea mea dar daca nu le intereseaza sa vinda businessul si sa foloseasca banii in scopurile care ii fac fericiti.Pe mine m-a facut fericita cit timp am trait bussinisul meu, dar daca ei au alte pasiuni sa investeasca banii in ceea ce pe ei ii face fericiti. Caci parintii mereu asta urmaresc :sa aiba copii fericiti si nu trebuie sa calcam in picioare aspiratiile lor sau sa impunem noi ca stim mai bine ce ii face fericiti.Au o chemare in viata pe care trebuie sa urmeze de ne convine, de nu ne convine.
"Daca nu poarta cineva grija de ai lui, si mai ales de cei din casa lui, s-a lepadat de credinta si este mai rau decat un necredincios." (1Timotei.5:8)
Si in alta parte: "Casa si averea le mostenim de la parinti." (Proverbe.19:14)
Parintii au datoria ca sa-i educe pe copii, indiferent ca au sau nu un business. Iar daca nu au ce sa sa le ofere, atunci sa nu faca copii. Vorba aceea: pamantul este deja impartit, iar noii veniti daca nu au loc, atunci nu trebuie sa vina.
Nu, i-as lasa cu un minim strict necesar dar as avea grija sa fie educati astfel incit sa nu ramina in fundul gol peste noapte. P.S. Hahaha, da, si sa nu uit sa ii pregatesc pentru noua ordine mondiala, apocalipsa, si alte de-astea.
Pentru ca unii oameni fac copii in ideea ca mai pot trai dupa moarte prin ei. Deci de ce nu te-ai ajuta pe tine insuti printr-un start mai bun in viata?
Normal ca da, nu-mi folosesc la nimic daca-s moarta. Le las copiilor pentru ca sunt cei mai apropiati de mine, doar nu le-as lasa unui om oarecare de pe strada.
Nu... as vinde compania, as scoate toata averea cash, si as arunca-o in centrul orasului, logic ca o las la copii, wtf.
Stii de ce evreii prospera,au o inteligenta peste media celorlalti oameni si ajung oameni de succes?
Fiind un popor mereu pe drumuri raspanditi in toata lumea au trebuit sa isi pastreze traditiile si valorile ca sa supravietuiasca.
Citisem undeva o chestie,nu stiu cat de adevarata e,o comparatie intre o familie crestina si o familie de evrei.
Ambele familii,cea crestina sau cea iudaica,au un copil care e foarte inteligent,peste majoritatea de varsta lui.
Familia de evrei va investi in acel copil si in educatia lui,acesta isi va gasi usor o sotie cu care sa se insoare si eventual sa se reproduca.
Familia crestina isi trimite copilul la o manastire si i se spune ca nu are voie sa faca copii. Evident ca nu toate familiile de crestini isi trimit copilul la o manastire,dar intelegeti ideea.
De-a lungul a sute de ani au reusit sa aiba averi foarte mari in felul asta.
Evreii tin de fiecare cent pe care-l au,pentru ca nu au avut nimic secole intregi,decat cultura lor,cunostintele cu care trebuiau sa se descurce.Ei pun foarte mare accent pe educatie.
Daca investesti in copilul tau,mai ales in educatia lui,acesta va creste, se va casatori, se va reproduce si averea va creste, ca o investitie, dar nu investesti in petrol sau aur, ci in oameni.In cine altcineva sa investesti daca nu in familia ta, in oamenii a caror sange curge si prin venele tale?
Nu. Ei pot sa munceasca pentru ce isi doresc si asa satisfactia ca au reusit e mai mare. As lasa banii la ceva caritabil gen copii care mor de foame in Africa... sau copii care mor de foame in Romania... sau ceva in care cred eu.
Multi considera ca () copiii sunt clonele tale (un fel de robotei) dar e o mentalitate gresita; ei sunt suflete independente si au karma lor, au drumul lor de parcurs si lectiile lor de invatat. Deci nu sunt niste 'copii' ale tale doar pentru faptul ca vin de pe lantul tau genetic. De asta nu le-as acorda atata 'atentie' copiilor mei dar in orice caz nu imi doresc copii.
Alta varianta nu este, sa las bisericii sau statului sau ONG urilor care nst cum o sa o folosească? Dacă o las copiilor mei am o certitudine în plus ca măcar oamenilor dragi mie o sa le fie de folos. Dacă as avea o avere mare as dona insa o parte din ea, într-o fundație făcută de mine iar altă parte familiei
Nu stiu ce as face eu dar Bill Gates a zis ca doar 10% din averea lui o sa revina copii lor, restul o sa fie donat prin fundatiile lui in scopul cercetarii si actiuni caritabile. 10% din averea unuia dintre cei mai bogati oameni evident ca nu e o suma mica.
anonim_4396 întreabă: