anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Vreau să încep prin a spune că am 20 de ani, am un grup de prieteni băieți alături de care am crescut, merg cu ei la fotbal, camping sunt o fire mai băiețoasă etc. Acum doi ani un bărbat care are acum are 32 ani a intrat în grupul meu de prieteni. Ne-am apropiat treptat si am devenit cei mai buni prieteni, ieșim împreună, râdem, ne susținem reciproc, el a fost lângă mine în cele mai grele momente din viata mea. În ultimele luni ne-am apropiat mai mult si parcă s-a aprins o scânteie. M-am îndrăgostit de el fără să vreau si el la rândul său de mine. Ne-am dat o șansă, iar de jumătate de an suntem împreună, fericiți si am ajuns la concluzia ca respectul si înțelegerea conteaza mai mult decât vârsta. Eu fiind la facultate in alt oras ne-am putut vedea fără ca tatăl meu să afle, el il cunoaste, are o părere bună de el, dar nu e de acord cu el din cauza vârstei, doar mama mea stia si părinții lui care mă acceptă si cu care mă înțeleg bine. Dar tatăl meu a aflat, a facut scandal, nu mă mai primește acasa, m-a amenințat si nu mă mai ajută cu bani pentru facultate. Ce pot face in această situație, le el nu pot renunța pentru că el iubesc si pentru prima data in viata sunt fericita.

14 răspunsuri:
| Kentopt a răspuns:

E o capcană, tatăl tău are dreptate.e prea mare diferență de vârstă

| Gabrielaalina78 a răspuns (pentru Kentopt):

Capcana în ce sens?

| Kentopt a răspuns (pentru Gabrielaalina78):

Mai târziu vei vedea

| doctorandus a răspuns:

Si? Daca te iubeste te intretine prietenul la facultate.

| Eriii a răspuns:

Roag-o pe mama ta și pe cine mai ai, inclusiv el( mai ales că oarecum pentru el te-ai certat cu taică tu) să te sprijine financiar o perioada cât pot și ia-ti un job part time ca să ai timp pentru facultate, poate la mc sau undeva ușor unde nu necesita prea multă energie dar poți să faci niște bani și după încearcă să te împaci cu tatăl tău

| Eriii a răspuns (pentru doctorandus):

Asta aș fi zis și eu dar idk poate nu are un job suficient de bine plătit sau cv deci poate ar fi nevoie să își ia și ea un job(unul mai ușor tho și part time cum am mai zis având în vedere ca trebuie să se concentreze pe facultate)

| Bariel a răspuns:

Asuma ti, daca crezi ca poti avea un viitor cu acest barbat fa un sacrificiu si cauta ti un job part time. Ideal ar fi sa nu permiti opiniile altora sa ti influenteze viata, bineinteles, atat timp cat tatal tau te sustine financiar are o oarecare autoritate asupra ta. Lucrurile sunt simple, poti alege sa ti continui relatia cu prietenul tau dar nu vei mai fi sustinuta de tatal tau si probabil relatia voastra se va raci, sau poti sa tii asculti tatal si sa ti cauti pe altcineva care poate nu va exista. Oricum, cea mai buna solutie ar fi sa ti convingi tatal pentru a avea o oarecare siguranta in cazul in care lucrurile nu merg bine, statisticile nu sunt in favoarea ta, din pacate foarte multe relatii esueaza in ziua de azi. Daca crezi ca tatal tau te va ierta daca te duci cu baiatul asta fara voia sa, poti incerca.

Răspuns utilizator avertizat
| Eriii a răspuns (pentru Gabrielaalina78):

Deci fi atentă: mami era tot pe la vârsta ta, 19 ani cred, când s-a cunoscut cu 'taică miu' si diferenta de varsta era tot cam la fel, puțin mai mică cred, în jur de 7/8 ani?- anyway faza e că el era super lovey dovey cu ea si la fel era ea cu facultatea, s-a certat cu bunică mea(bunică miu le-a lăsat cam când s-a născut mătușa mea cred) și la fel, un timp nu a mai primit-o acasă da mami era că nu că lasă că o ajuta ăla și că îl. iubeste și o să fie ok. La can 3 ani după cred, el a devenit din ce în ce mai violent și începea să își arate adevărata fata. Cred că cam când a rămas gravidă cu mine a început sa o înșele (eu cred ca am aflat înaintea ei că o înșela dar părea că se știe cu alea de ceva timp deci de aia zic. Dar Oricum mami Nu a părut prea surprinsă când ii ziceam de cum se ia imbrate cu prietenele lui în timpul în care trebuia să stea cu mine la.parc si să facem chestii tata fiică. Btw, eu am realizat că era înșelat abia pe la 8 ani cred, aveam 3 la momentul ala). Anyway revenind, când m-am născut eu cred a devenit prea de tot și a început să o bată din ce în ce mai rău. Pe mine Nu mă bătea atât de des Si nu atât de rău, mai mult țipa la mine și înjura dar oricum, îmi pasa mai mult când vedeam ce îi face lui mami decât ce îmi face mie și mai mult partea aia m-a afectat ulterior. Prietenii lui minunați care îl și vedeau de multe ori bătând-o nu făceau nimic (posibil să nu facă nici in situația ta dacă se ajunge la.asa ceva) și o perioada am și stat la ei deoarece mami trebuia să întrețină 3 oameni, eu care mai aveam și intoleranta la lactoza și făceam fire la mâncare și trebuia să îmi ia chestii scumpe, el care pleca de acasa, își lasă lucrurile la serviciu și de acolo pleca în baruri. Normal că am fost dati afară din apartament deci de aia ne-am mutat cu prietenii lui că unul din ei avea casă mare cu 2 etaje și noi am luat etajul 2 cu mansarda. Tot Ce ne despărțea de aia erau câteva scări și o ușă, dar tot se auzeau chestiile foarte clar. Nu au făcut absolut nimic aia, chiar și când mami aproape a leșinat de la bătaie. Până la urma când aveam eu 5 ani m-a luaf mami de la gradinita sj m-a lăsat la.o prietena de-a ei peste noaptea și ea s-a dus să mute lucrurile.in alt apartament în alt oraș și ziua următoare m-a luat și pe mine(pregatise lucrurile de cam 1 an, gen de atunci strângea bani și cu cam 2 săpt înainte să ne mutăm a luat apartamentul). Si Dacă vrei detalii de cum se purtare el cu ea(spuse de ea, cu poze că a fost ancheta și mai multe chestii care au durat câțiva ani și până la urmă tot doar 1 an de inchisoare a făcut jegul ala pentru că românia, iar dacă nu ar fi făcut atata scandal mami și nu ar fi avut prietena avocat și chestii nu s-ar fi întâmplat nimic): calcă cu bocancii pe ea, stingea țigări pe bratul ei, o lovea cu bată de baseball(asta vazuta si de mine de nj câte ori) o și viola după ce m-am născut eu (gen ei tot erau 'impr', cel putin asta stiau altii, dar ea normal ca nu mai voia sa faca sex cu el) o strângea de gât rău (iar, văzută de mine). Ii lua banii inclus8v fără voia ej(practic furt) și îi cheltuie pe țigări și băutură și probabil pr9stituate și o data la 100 de ani să îmi ia un rahat de kinder când era cu prietenii că să se vadă ce tata bun e, o înșela în timp ce cică stătea cu mine la parc (de dus mă ducea la.parc da noaptea gen la 9pm si acolo se întâlnea cu unele. O data nu a venit până la 12 sau cv și mami ince0use să plângă că îi era că căzuseram cu bicicleta în lac la cât de beat era, mergew cu bicicleta btw), nu era acolo 0t. mine în absolut niciun fel, decât să îmi ia un **** de 2 lei din banii 'lui'(ai lui mami) pe lângă prietenii lui, dar gen nici la gradi nu venea. Aparent avea în plan să ne faca să stam cu el pentru totdeauna sau cv si probabil urmă să mă violeze si pe mine. A Si toata familia lui se purta de **** cu mami și pe mine mă bătea bunică sa cu care ma lasă uneori. Anyway ideea e că și asta ar putea fi așa și la asta se referă asta prin capcana. Si mami credea că nu are cum să faca nimic rău asta mă început și aproape a murit și a rămas cu sechele pe viața și cu probleme mentalw(unele noi altele înrăutățite) care și acun le are și care mă afectează și pe mine f mult. Sugerez Să Nu te bazezi total pe el și să ai mereu pe cineva aproape care să te ajute oricând ai avea nevoie și să ai cum să scapi oricând și să nu îți fie frica să ceri ajutor. Si scuze pentru typos dar scriu repede deci mna. Si nj daca o sa ma crezi cu ce am zis, dar chiar a fost așa și încă mă afectează f tare, de mami nici nu mai zic. Ai grijă

| halogen001 a răspuns:

La început e normal ca totul sa para OK. O problemă e că femeile trăiesc mai mult decât bărbații și femeia va rămâne singură mai devreme. Altă problemă e că omul mai în vârstă ajunge să aibă alte idei, mai puțina poftă de viață și apar neînțelegeri. Unul vrea să facă ceva, iar cel bătrân abandonează orice proiect. E sătul de viață, plictisit de toate și nici nu mai poate fizic. De aceea e mai bine ca partenerii să fie mai apropiați. La început cel mai în vârsta e atras de tinerețea celuilalt, dar după un timp nu mai poate tine pasul cu cel tânăr. Dispare inevitabil și puterea și dorința. Exista și excepții, dar timpul nu iartă pe nimeni.

| Violleta2022 a răspuns:

Te-a cerut cumva de nevasta?
Adica, are ganduri foarte serioase cu tine, sau vrea doar sex si distractie si apoi sa te abandoneze cum a facut si cu celelalte?

| AliGab a răspuns:

Tu cati ani ai? 12 ani este o difernta considerabila, dar nu mi se pare o piedica in a fi fericiti. Ce sa va zic....casa de piatra daca va casatoriti.
Tatal tau va accepta situatia cand va vedea ca va intelegeti si va iubiti. Daca nu, sigur va schimba macazul cand va avea primul nepot.

Răspuns utilizator avertizat
| Drolja a răspuns:

Singura chestie pe care nu o înțeleg la tatăl tău e de ce nu te mai primește acasă. Este una să nu fie de acord cu relația asta, să nu te mai întrețină cu bani de facultate și să facă scandal - considerând că face asta din teamă că te-ai putea lăsa de facultate pentru un bărbat, dar e altceva să nu te mai primească în casă. Numai tu știi ce se întâmplă acolo și de ce, și numai prin discuții deschise cu taică-tu și gagiu-tu poți ajunge la o concluzie. Spune-i lui taică-tu că nu vei renunța la facultate, nu îți vei compromite viața pentru un iubit, și că ești responsabilă. Și spune-i lui gagiu-tu că relația ta cu el te costă foarte mult pe tine și dacă este dispus să investească și să te ajute cu aceste probleme.

Iar în cazul în care nu ai de ales, sfatul meu e să nu mai prioritizezi relația asta, și să îi faci pe plac tatălui tău. În final, bărbați mișto cu care să fii fericită vei mai găsi, dar trei-patru ani de facultate în care să fii sprijinită de familia ta - nu. Prioritățile sunt mereu familia, cariera/educația și apoi relațiile amoroase (asta în cazul în care toate trei sunt decente și nu vorbim de aberații - de astea am și fost surprinsă că tatăl tău nu te mai primește în casă). Dar acum, fără să fiu pedantă, o să îți zic atât: părinți disponibili să-și ajute copiii în timpul facultății sunt rari, decât dacă nu sunt duși cu pluta, eu aș încerca mai degrabă să îi fac pe ei fericiți. Gândește-te numai la cât de multe beneficii ai atât timp cât ești susținută de ai tăi: te poți concentra pe studii și examene, și nu trebuie să lucrezi timp de 3-4-5 ani. Poți să îți dezvolți hobby-uri utile în viitor. Nu intri în datorii cu necunoscuți, bănci, împrumuturi, etc. Până la urmă, banii de la părinți sunt bani pentru viitorul tău și bănuiesc că n-o să ți-i ceară vreodată înapoi. Ai tot restul vieții să lucrezi, să aduci bani și să cerșești măriri de salariu, nu are rost să arunci această oportunitate pe care mulți studenți și-o doresc pe geam.

Gagiu-tu ar trebui să înțeleagă asta și să te ajute ba prin a-i demonstra lui taică-tu că intențiile lui nu sunt de a te abate de la facultate sau înstrăina de familia ta. Și în primul rând ar trebui să se gândească la tine: o gagică cu diplome (depinde și de domeniu) mai târziu are șanse mai bune la o carieră și un salariu mișto. Dacă te iubește, place, admiră, etc, și-ar dori asta pentru tine.

În final ce vreau să zic? Dacă chiar nu ai cum să te înțelegi cu taică-tu la un compromis, fă ca el. Banii lui, regulile lui. Singurul motiv pentru care aș renunța la bani de facultate ar fi dacă aș avea niște părinți cretini care îmi impun reguli imposibile. Eu știu: să iau numai 10, să nu lipsesc, să vorbesc cu ei la telefon de 3 ori pe zi și să le dau raportul - chestii de astea. Și, până la urmă, de ce ești fraierică? Taică-tu e bărbat, gagiu-tu e bărbat, zâmbește-le frumos, spune-le ce vor să audă, impune-le reguli, și fă ca tine. Mi se pare stupid să ai de ales între mofturile a doi bărbați, în loc să te gândești la ce ți-e mai bine pentru tine. Facultatea. Prietenii. Oportunitățile. Asta contează. Taică-tu te ajută cu facultatea, fă-i și tu pe plac un pic, pupă-l pe obraz, și pe celălalt pune-l la respect. Îmi vei mulțumi după ce termini facultatea.