Nu stiu dc mai vor familii daca in ro salariile sant asa mici. Doar daca au salarii de 2000€ amandoi 1000 + 1000 merita altfel raman cu pul in cùr si sufletu in rai
Depinde de situații de la caz la caz.Multi nu se casatoresc cu platou de benefici pe tavă, cum ar fi el o facultate terminată ea la fel, apoi întâmpinarea un job favorabil în Tară pentru amândoi, după care pe viitor un copil șmd. Dacă unii bea, au cercuri de prieteni, se distreaza este treaba lor, poate încă duc o viată de golan fară responsabilitați, dar nu mulți procedează astfel.
Nu zice nimeni a nu iti faci familie.Dar iti faci cand esti stabil, ceia ce inseamna ca ori iti creezi tu un viitor si dupa faci familie, ori lupți cu partenerul langa tine ca sa evoluați.Nu fiecare pentru el, sau unul trage pentru amândoi si unul aduce 3 lei in plus in casa.
E mult mai greu sa fii singur in doi decat daca singura responsabilitate a ta esti tu însuți.
Nici eu nu am facultate si sunt sigura ca mai sunt o grămadă.Ce am scris eu se interpretează gresit total.
Intrebarea de baza a postat o este "Dacă pleci dincolo de ce nu o iei cu tine sa o susțin în sarcina sau cu copilul?".Sau "De ce nu plecati amândoi din timp sa va faceti un rost si apoi un copil?".Sau daca nu se poate ambi in strainatate "De ce nu astepti pana e de grădiniță copilul si mergeți toti sa va faceti un rost?".
De ce te-ai grăbi sa faci un copil daca nu ai un chior in buzunar Sau un acoperiș deasupra capului?
Dupa 30-40 ani barbatii incep sa-si piarda fertilitatea, nu se mai ridica batul, deci nu mai poti sa faci copii sau daca chiar vrei trebuie sa faci prostii pe la spital cu masinarii habar n-am, iei acel fluid necesar reproducerii de la locul ala unde se doneaza in spital fluidul pe care primesti bani.
Adevarat, trebuie sa ai bani, casa, sa-ti intretii copiii, dar e greu in Romania, jucam viata pe dificultatea Hardcore, e greu sa gasesti un loc de munca pentru ca majoritatea cer Bacalaureat sau studii superioare, experienta, trebuie sa stii sa te vinzi, daca nu ai, "Va sunam noi".
Poate sotul chiar se duce in strainatate ca sa-si intretina copilul, nu numai pentru distractie. De ce sa se duca in strainatate sa se distreze? Sunt si in Romania baruri, majoritatea prietenilor lor sunt in Romania.
Pentru ca asta si sunt mare parte din cupluri - parteneri de sex, cum bine ai spus tu. Nu cred ca vei mai vedea multi care pot spune ca au avut o relatie frumoasa pe termen lung - si cand spunt termen lung nu ma refer la 2 - 3 ani ci la 15 - 20 Da, in unele cazuri barbatii fug de responabilitate si isi imagineaza ca banii trimisi pot compensa absenta lor, in alte cazuri acea pasiune de la inceput se stinge si realizeaza ca sunt doi straini de fapt, pot aparea "tentatii externe" in alte cazuri; oricare ar fi cauza, cer este ca relatiile se termina destul de repede si asta se intampla in general din cauza alegerii gresite a partenerului.
Nu îți mai bate capul Câteodată se întâmplă și fără sa îți faci planuri, asta e... Dar într-adevăr cumva trebuie făcute niște lucruri mai înainte de a face copilul Doar ca, câteodată oamenii din acea relație sunt prea imaturi sa își dea seama de realitate sau cum ai spus și tu ca ii ia de cap aburii dragostei de la început și trec pe repede înainte la galop ) Oricum, ai dreptate cu tot ce ai zis dar din păcate chestii se mai întâmplă
E beyond any treatment. Asta trebuia sa faca cand inca era la job, ca doar pentru depresie se poate lua naibii inclusiv concediu medical. Marea dilema e cit/daca mai suport eu situatia asta fara sa o iau pe aratura. RAU, fiindca am un nivel de toleranta ridicat, dar si cand e trecut... In principiu sunt chill doar ca si pe mine m-au lovit niste chestii pe care le procesez cam non-stop. Si tot ce imi pasa e sa fie copilul ok.
Da sigur ca nu toti, sunt cazuri cand el ramane si ea pleaca dar in mod cert nu e sanatos pentru nici un cuplu sa fie despartiti multa vreme pentru ca sau el sau ea isi gaseste pe altul.Sanatos e sa plece impreuna cu copil cu tot daca se pleaca.
Eu am observat ca se intampla din ce in ce mai des lucrurile astea, dar ce ma facut sa intreb si aici a fost faptul că o cunostinta de a mea a trecut prin niște probleme în sarcina grave si a pierdut acel copil intr-o sarcina destul de avansată și era singura.Iti dai seama prin ce chinuri a trecut și cum s-a simtit singura in acele momente.
Într-adevăr poate e si imaturitate o problema, sau aburi dragostei mari de la început dar oricum e nasol, pentru ca te marchează sau chiar mutileaza pe viata anumite experiențe daca nu le gândesti.
Cam feminista atitudinea, nu e prima oara cand te vad facand generalizari, de ce ai ajuns sa-i pui pe majoritatea intr-o lumina proasta? sunt generalizari care nu-si au rostul. De la intrebari de genul pleaca cearturile, asteapta sa apara si cei care ataca femeile si o sa iasa o varza de intrebare.
Nu am spus de toti.Si am specificat.De ce nu merg împreună sa se întrețină?
Si nu doar la bărbați se intampla asta.La ani aia mai degraba femeile nu mai pot.Stiu cazuri de bătrâni (barbati)ce au copii mici, dar femeia mai greu.Si sincer nu cred ca de la 30 de ani nu mai functionezi, iubitul meu are 30 si nu da semne de impotență.
Am scris la sfarsit ca si invers.Doar ca in situatiile de genul e cam greu sa fie invers.Am raspuns mai sus cuiva, poate nu ai timp sa le citesti dar am dat o grămadă de exemple pentru care am pus intrebarea asta.Si sincer cred ca iti este imposibil să nu observi alte femei ce se plâng aici de cele enumerate mai sus.Nu o spun eu ca sa atat pe cineva, spun alte zeci de femei pe care le citesti, vezi sau auzi.Si din nou spun ca nu am generalizat.Din raspunsurile mele reiese faptul că pentru ca o relație sa functioneze parteneri trebuie sa fie impreuna, nici el cea, nici ea hois.
Daca nu are bani suficienti pe pariu ca se ajunge tot la intrebari pe TPU? Daca se duce la munca afara (daca asta e singura solutie) si ramane serios casniciei, bla bla si aduce banii acasa tot nu va convine, uneori nu va intelege nimeni. Corect ar fi ca un copil atunci cand este adus pe lume, cei 2 sa ii ofere toata stabilitatea, nu unul sa muneasca si altul acasa, ambii trebuie sa munceasca si sa aiba banii necesari, e greu sa cresti un copil, de facut e mai usor. Din pacate multi se grabesc si dau cu bata-n balta.
Cand "inteligentele" de genul fac copii cu niste ratati, isi merita viata de rahat care o au. Nu le plang de mila deloc. Cand ala nu are 5 lei in buzunar dar ajungi la concluzia " el e cel mai bun pe care il pot avea, cu el vreau copii", e clar despre ce oameni praf vorbim. Repet, isi merita soarta.
Nu e sexista, doar e viata ei. Cum sa zic eu, i-am mai vazut comentarii in care zicea ce fel de ratati sunt pe langa ea. Genul ala de barbati care se lauda cu multi altii pe langa, cu nevestele lor langa, cu copiii lor langa, cum inseala ei, cum au petrecut cu alte femei in timpul casniciei. Iti poti da seama de aici ce oameni are ea pe langa, in ce cercuri se invarte. Ce educatie au aia. Te mai mira ca alea fac copii cu primul venit? Te mai mira ca aia dau bir cu fugitii cand vine vorba de responsabilitati? Ele niste proaste, ei niste jegosi. Merita reciproc.
Ce ușor vorbești. 1 "De ce nu plecati amândoi din timp sa va faceti un rost si apoi un copil" aici depinde situație, doi inși nu are cum să plece dacă treaba nu este sigură pentru amândoi și avantajoasă. Poate unul să plece pentru a netezi puțin mediu de confort în favoarea celui de al doilea care urmează. Crezi că afară este câini cu covrigi în coadă și treaba este rezolvată?
2 "De ce nu astepti pana e de grădiniță copilul si mergeți toti sa va faceti un rost?". Cum să faci asa ceva sa târăști un copil dupa tine prin străinătate prin diferite conditii întâmpinate?
Da, îl poți lua în străinătate, numai dacă soțul este aranjat 100% are un loc de muncă stabil, copilul are unde să stea, îl poți da la grădinită iar mama lucrează și ea. Astfel Dacă nu,
Copilul trebuie să stea în Țara, cu mama si bunica, depinde cu cine locuiește. Trebuie să treacă prin grădinița, școla generală, liceu, să își termine liceul și chiar să intre la o facultate dacă reușește, daca nu asta este. probabil după aceea o să se pună problema de străinătate în funcție de diferite circumstanțe sau avantaje, fie prin prisma soțului care a fost plecat sau este și probabil a reușit sa descurce cumva situația, fie prin diferite rude, cunostine. Aceeia care beau și se distrează, sau se învârt prin diferite cercuri de prieteni având copii acasă care nu au o situație bună probabil, au rămas tot la stadiul de golăneală, exact cum erau înainte în Țară, dacă obișnuiau asta. Ce faci în Țară poți face și afară dacă ai anumite obiceiuri.
Ma enerveaza doar ca unele isi arunca frustrarea pe barbati cand ele singure ii aleg, adica toata vina e pe barbati cum ar veni. Iar ea are un feminism aparte, nu e singura de aici, chiar daca incearca sa mascheze asta se vede de la o posta ca a prins boala pe ei. Categoric sunt frustrari din trecut, dar mergi mai departe, fa-ti viata ta si lasa-i pe altii
Acolo problema nu sunt banii, nici iubirea, ci intelegerea. Daca 2 oameni se inteleg bine, vor ramane impreuna indiferent de greutati, si clar ca nu vor da vina unul pe altul.
Păi da mergi tu de început în prima luna si pe urma o duci si pe ea.Sau atunci cand căutați de munca, căutați pentru ambi nu doar pentru unul.Ies si mai multi bani, iti menti si relația si poate te si stabilești acolo de tot si faci copii.
Păi cati sunt cu copii cu tot dusi, sau câte sunt ce au născut acolo.Tu crezi ca toti merg boschetari in strainatate sau la sparanghel.Mult ce lucra isi permit o chirie singuri sau cel mult împart cu un prieten sau încă un membru de familie.Am prieteni ce au închiriat o casa la comun si fiecare are camera lui si in casa sunt două bai de nu mai bine etc. Unul sta cu soția și copilul si alti doi băieți fiecare in camera lui singuri daca e de stat la comun.Dar am pe cineva din familie ce si-a luat casa deja si alti ce dintr-un salariu isi plătesc chirie si stau singuri. Dapoi sa stea masa cu taicas-o despărțiți până ajunge el la facultate.Tu macar gândesti înainte să vorbești? Păi aia o facut copil si sau despărțit? Sau numai pentru asta s-au luat sa faca un copil si dupa fiecare cu aia a masi?
Si inca o chestie.Cu ce e obligată bunica sau neamurile sa iti creasca copilul? L-ai facut cu ei? Bunica poate sa ia un copil intr-o vacanta, sa fuga sa stea cu el la o urgenta, sau sa treaca pe la el sa ii duca o prăjitură dar nu sa il îngrijească si creasca până la 30 de ani.Sunt bunici tinere ce au nevoie sa isi trăiască viața, sa muncească, sa meargă într-un concediu sau sa se odihnească nu sa iti creasca tie copii ca tu nu esti capabil.Sau din contra, femei bătrâne ce nu mai pot alerga după copii si sa zburde ca mieluseii.De ce sa isi nenoroceasca sănătatea cata o mai are cu stres sau altele?