Exista doar documentare, exista pe Youtube, nu film.
A inceput pe 4-03-1977 vineri ora 21, 22 minute si 22 secunde, si a durat 56 de secunde.
A luat-o prima data pe verticala si apoi orizontala, pana pe la secunda 22-25 a fost mai slab, dupa aia a luat-o tare.
Pe net gasesti o gramada de documentare: http://bit.ly/2uTb1fY Film artistic n-am auzit!
Da pe Youtube am vazut si eu, de 24 de minute de 12 minute. Ma interesa un film intreg. Dar multumesc pentru raspuns!
Multumesc! Ma interesa un film intreg. Dar e ok. Multumesc pentru raspuns!
Este foarte greu sa faci un film, nu suntem in SUA ca aiba bugete foarte mari, sa simuleze, sa faca cladiri macheta si asa mai departe, si sa semene zonele cu alea de la noi care erau. Cel mult s-ar putea face cu ce s-a intamplat dupa. Dar si acolo simulari, decoruri centru Bucuresti, etc.
De ce trebuie sa simuleze? La titanic cum a fost? Tot simulat? Nu a fost film din realitate? Cu vaporul cel adevarat?
Adica ma refer ca, un regizor si un producator sa mearga la acei oameni care au trait acele momente, oamenii sa povesteasca lor iar ei sa faca filmul. Nu ar putea asa? Cate nu s-au facut pe fapte reale?
Nu! Vaporu adevarat este inca si acum pe fundul oceanului. Normal ca era simulat. Si este praf, nici nu s-ar fi putut filma cu ala chiar daca-l scoteau.
Se poate, dar nu se doreste, normal ca se poate orice daca ai bani, se duc intr-o zona virana, fac machete de cladiri cum era un centru Bucuresti si rezolva, doar sa fie cineva dispus sa faca asta si sa bage banu`. Nici nu mai e nevoie sa povesteasca oamenii, ca deja au povestit si ei stiu cam tot, cazuri, chestii. De ex un fost pompier povestea cum dupa ce cazuse un bloc, a scos un om de acolo dar a trebuit sa-i rupa mana ca altfel nu putea iesi, si a ramas ala fara mana, sau era deja zdrobita, deci se cunosc amanunte.
Asa cum s-a filmat Cernobalul cele cinci episoade, dupa realitate, dar acolo s-a dorit sa se faca. Plus ca asta ar fi mult mai scurt filmul decat ala cu cernobalul, ambele teme sunt tragedii.
Pe calculator poti face orice acum.
Era interesant sa vedem dupa cutremur unde s-a dus lumea aia care nu mai avea unde sa stea, cum s-a lucrat la curatenie, de exemplu mai interesant e cum vezi din interior, sa pui o camera intr-o camera de apartament si sa inceapa cutremurul sa vezi efectiv cum se darama, chestii din astea interesante, sau sa vezi cum nu se darama, a vezi cum se comporta cladirea, adica cumva sa transmita trairi din momentele alea.