| andreeactin2002 a întrebat:

Stie cineva in ce carte\film ii spune Severus Plesneala ( Snape) lui Lily Evans " Sange-mal" ( adică "Mud- blood" )? Stiu ca nu este corect "lui Lily" dar nu am cum sa spun "Lilyei" laughing
Multumesc anticipat.

Răspuns Câştigător
| Teardrop a răspuns:

E foarte corect "Lui Lily" Atâta timp cât substantivul propriu la feminin nu se termină în a, aricolul se pune înainte.

De exemplu, la Carmen. Nu poţi să spui "Carmenei" sau "Carmenului". Spui "lui Carmen."

Şi în cartea a VII îi spune. Când Harry îi vede amintirile. Cred că îi spune şi în cartea a Va.

3 răspunsuri:
| andreeactin2002 explică:

Mulțumesc. Mai am o singura rugăminte : in care ii spune exact? Adică atunci când ( scuze de cacofonie) Plesneală ii spune nervos Sange-Mal. In care ii spune așa?

| Teardrop a răspuns (pentru andreeactin2002):

Când James îl sâcâia, Lilly i-a spus să-l lase în pace. Snape s-a enervan, şi i-a zis că n-are nevoie de ajutorul unui Sânge-Mâl ca ea.

| aumih16 a răspuns:

Rivalitate mereu a fost intre cercetasi (gryffindor) si viperini (slytherin) nu vreau sa stiu ce a fost intre ochi de soim (ravenclaw) sau astropufi (hufflepuff) desi cele doua nu au fost rivale aproape niciodata!