E film pentru adolescente si pentru femei,, e ca o povata pentru ele. E promovat 'misoginismul' acolo din cate am auzit, eu l-am vazut si sincer nu ma atrag filmele de genul.
Nu chiar. Am citit jumatate din prima carte si am vazut primul film. Cel putin parti din el.
Cartea mi s-a parut foarte slaba din foarte multe puncte de vedere. Povestea este proasta. Asa cum s-a spus deja, o tipa nai va se indragosteste de un tip aratos si bogat cu anumite fetisuri. Cred ca este cea mai tipica fantezie a adolescentelor si probabil d-asta a si prins la public. In al doilea rand exprimarea si limbajul lasa de dorit. Macar de ar fi folosit niste epitete si metafore care sa te unga pe suflet, poate mi-ar fi fost mai usor sa trec peste povestea proasta. Nu am citit multa literatura erotica insa cred ca Anne Rice sau Gena Showalters (sper ca nu i-am gresit numele) au povesti mult mai bine scrise intr-un limbaj mult mai elocvent.
Acum probabil pentru ca povestea nu m-a prins de la bun inceput nu prea am avut rabdare sa ma uit la film de la cap la coada, dar tu poate daca nu ai citit cartea si nu ai asteptari de la el, cred ca merge sa il vizionezi. Oricum, nu de astepta la o capodopera cinematografica.
Mie mi-a placut, nu mi se pare deloc un film pentru adolescente. Ideea in sine e foarte buna iar unele scene sunt chiar foarte bine jucate.
O chestie penibila pe care doar intr-un moment de maximum optimism o poti numi "film". O poveste extrem de previzibila: o bleaga careia i se revarsa parul de pe picioare se indragosteste de un afacerist care crede ca detine suprematia.
E un "film" demn de zmeura de aur si trailerul chiar e mai bun . Prefer "The BFG" pentru care Steven Spielberg a fost foarte criticat. E pueril, dar net superior. Mai bine te mai uiti o data la Harry Potter.
O să mă uit acum. O să îți spun părerea mea.
Sincer a fost destul de fain. Nu a fost o capodoperă dar mi s-a părut fain.
Ma bucur ca ti-a placut, inseamna ca nu ti-ai pierdut timpul uitandu-te
Nici nu am nevoie sa ma uit la asa ceva.
Film despre adolescenti si porcariile lor, dupa o carte din literatura contemporana care e de cea mai joasa speta.
Pentru ca literaturii contemporane ii lipseste esenta,"sufletul" si "scopul",fata de cea clasica.
In literatura contemporana nu se pune pret pe "invatatura" cu care ramai dupa ce citesti o carte ci e exact ca un film de actiune, ramai doar cu distractia.
Cartile de acum nu reprezinta cultura, nu reprezinta nimic.
Bineinteles ca nu toata literatura contemporana e asa.
Sunt exceptii, destul de multe, doar ca 90% din ea, e asa.
Si 50 shades of grey.
Mie mi se pare o porcarie. De la scenariu, pana la prestatia actorilor. Prezinta o realitate alterata, pe care, din nefericire, unele adolescente o gasesc interesanta.
Nu aici, acolo. Unde te-am invocat.
Ce ți-aș da la fel. Grr.
O să îți fac poponeața roșie.
Daca imi faci cadou un elicopter poate te las.
Oricum mă lași dar îți încerci și tu norocul acum
Eu ma simt invocata doar cand aud de biciulete.
Îți recomand 9 săptămâni și jumătate. A fost sursa de inspirație pentru Fifty shades of Grey dar e mai reușit.
Nu am văzut filmul, în schimb mi-am cumpărat cărțile. Le-am citit doar pe două dintre ele, și chiar dacă am primit recenzii pozitive de la colegele mele, eu zic că nu merită.
Semi54 întreabă: