Dimpotrivă, e filmul perfect pentru Oscar, dacă accepți că Oscar nu e despre calitatea filmelor, ci doar spălătură ideologică. În tot cazul, e fantastic hype-ul care se creează în fiecare an în jurul premiilor ăstora, deși multă lume înțelege că sunt o farsă.
Nu-i bai daca nu l-ai gasit.
"Moomy" urmeaza sa intre in reteaua de cinematografe in urmatoarele zile.
Ce, nu-ti place cand te uiti la ecran absorbita si Salsa de la Nachos iti curge fix peste partea cea mai expusa a hainelor, de parca ai vomat? Iar pana la final rastorni si paharul cu suc si te rogi sa nu te intalnesti cu nimeni cunoscut prin mall, asa ca, prevazatoare, hotarasti sa mergi cu ochelarii 3D pe ochi si tocmai la iesire dai peste persoana pe care o suporti cel mai putin din lume & din Univers?
Hai ca-i palpitant la cinema, Noname!
Haha. Aşa puţin mă iubeşti?
Parcă te şi văd cu codiţele şi degetele lungi înmuiate în salsa.
Hei, tocmai am terminat şi The Grand Budapest Hotel. E ceva mai viu, mai inedit şi a reuşit să nu mă plictisească, deşi tot cel mai bun dintre cele mai bune nu l-aş numi, dar e simpatic, zglobiu, cu o poveste hazlie şi un stil original de a o poveşti. Mi-a plăcut per ansamblu.
Mi-a mai rămas doar The Theory of Everything dintre cele 8 nominalizate la cel mai bun film. Nu ştiu de ce mereu am aşteptări atât de mari de la teoretic cele mai tari filme din lume ale anului şi până la urmă toate ajung să-mi pară insuficient de bune. Fi-le-ar Oscarul să le fie!
Ei, ei să aleagă ce aleg,
dar eu tot rămân o naivă idealistă
şi am propria mea listă.
Pam-pam!
Îmi place tema din The Theory of Everything, îmi place că se pune accent pe ştiinţă şi totodată este umanizat Stephen Hawking. Cred că este genul de informaţie care merită promovată.
Dacă o să câştige Birdman, The Imitation Game sau The Theory of Everything, din partea mea e ok.
Dintre cele opt favoritul tău, Leo, care este? Sau care e topul tău 2-3?
L'Homme orchestre (1970)
Omul orchestra - COMEDIE - sigur razi!
Evans (Louis de Funes) este conducatorul unei trupe feminine de balet. Este de-a dreptul draconic in ceea ce priveste disciplina fetelor din ansamblu, pentru ca, in conceptia sa, arta cere efort, disciplina si sacrificiu. Iar fetele trebuie sa sacrifice pe altarul artei in primul rand relatiile amoroase... Singurul barbat acceptat in apropierea balerinelor este nepotul lui Evans, Philippe (interpretat chiar de fiul lui Louis de Funes, Olivier de Funes).
Asupra trupei se abate insa o napasta pe care Evans nu ar fi prevazut-o nici in cel mai negru cosmar al sau: ca din senin, una dintre balerine ramane insarcinata, iar Evans afla ca responsabil de aceasta situatie ar putea fi chiar Philippe! Dupa cercetari amanuntite, demne de un agent al serviciilor secrete, Evans afla ca vinovata, pe langa faptul ca asteapta un copil, mai are unul, gata nascut! Cum viitorul trupei este inainte de toate, Evans trebuie sa depaseasca situatia, astfel ca, in scurt timp, se transforma intr-o bona foarte docila si foarte rabdatoare...
Nu am găsit Finding Vivian Maier (2013), dar am găsit, tot un documentar destul de bun, Vivian Maier: Who Took Nanny's Pictures? (25 Jun. 2013).
Vivian Maier este un misterios şi uimitor om şi artist, iar filmul, deşi mi-a plăcut, m-a făcut să simt că îi violăm intimitatea, căci o astfel de atenţie nu este ceea ce ea ar fi vrut. În orice caz, cred că Vivian a devenit fotograful meu preferat. Felul ei de a fi şi de a vedea lumea este fascinant.
http://bit.ly/1ChKOTP