Nu stiu daca conteaza de la ce varsta te uiti.
Eu ma uitam cu fratele meu de la 9-10 ani.
Pentru a viziona un anime nu trebuie sa ai o anumita virsta.Le poti viziona cind doresti, cum doresti, cu cine si asa mai departe acestea sunt drepturile tale. Apropo, din ele afli multe lucruri pe care le intilnesti rare ori in viata de zi cu zi.Te invata sa nu renunti niciodata nici intr-o situatie grea si sa intelegi multe lucruri, sa afli raspunsurile la intrebarile tale si cred ca de aceea toti copii ar trebui sa vizioneze asa ceva nu conteaza virsta!
Tin sa te contrazic la un singur lucru. Anime-urile nu sunt ca desenele animate, asa ca te rog sa nu faci confuzia intre ele doua. Este o mare diferenta intre ele doua, si anume:
1. Desenele animate se adreseaza in mare parte copiilor, in timp ce anime-urile nu se adreseaza numai copiilor ci tuturor categoriilor de varsta. Exista tipuri de anime care contin nivele de violenta sau referinte sexuale la care americanii nu s-ar astepta sa gaseasca intr-un desen animat.
2. Anime-urile au o mare varietate de stiluri variind de la foarte comic la foarte serios. Fie actiune/aventura, comedie, fantezie, horror, arte martiale, SF sau sporturi, toate genurile sunt reprezentate.
3. Majoritatea anime-urilor au o poveste grozavã. Sunt de obicei mai putin banale, si contin o varietate si viata mult mai complexa decat animatiile occidentale.
Sper ca m-am facut cat decat inteles.
P.S. Nu vreau sa ai impresia ce este o critica ci doar o atentionare. Toate cele bune in continuare!
Intr-o zi la sala de forta a vrut un prieten de 25 de ani sa dea pe animax sa se uite la Son Goku si i am zis sa nu dea ca se face de ras si cand a dat au inceput toti "fiorosii" din sala sa ne intrebe daca si noi ne uitam la Dragon Ball Z...Deci la orice varsta
Ai nevoie de o anumita varsta? Eu m-am uitat prima data la un anime cand eram la gradinita, si sincera sa fiu exista persoane si de 40 de ani care inca se uita la anime-uri, dar cred ca depinde si la ce fel de anime vrei sa te uiti pentru ca nu poti cere unui copil de grupa I sa se uite la un anime cu vampiri pentru ca s-ar speria dar nici unui adult sa se uite, spre exemplu, la,, Mew Mew Power'' pentru ca s-ar plictisi
Eu am început să mă uit la anime-uri de la vârsta de 6 - 7 ani. Atunci îmi plăceau foarte mult luptele şi anime-ul "Naruto" s-a încadrat perfect în această categorie. După mine anime-urile nu au vârstă, chiar dacă la descriere scrie +13, +16, etc. Dacă îţi place un anime şi îl înţelegi, nu ai nevoie de o anumită vârstă pentru a-l viziona.