Din câte îmi amintesc, e povestea unui băiat, geniu al matematicii. Ratează olimpiada internațională de matematică, din cauza unor probleme, care-l afectează emoțional. Pe de o parte se îndrăgostește, cunoaște prima dragoste, iar pe de altă parte retrăiește în repetate rânduri, amintiri legate de tatăl său, cu care a avut o legătură specială.
În flashback-uri sunt redate secvențe din copilăria lui, alături de acesta (cum rezolvau împreună probleme de matematică, cum se distrau, cum tatăl îi construise un trenuleț de jucărie, pe care-l pusese în funcțiune etc).
Ironia sorții, subiectul primit la olimpiadă de matematică e tocmai despre un tren, căruia trebuie să-i calculeze nu știu ce laturi, încât iar îi revine în minte trenulețul tatălui său, culorile semaforului, accidentul tatalui, moartea acestuia, ba chiar ajunge să își vadă tatăl, prezent în sala de examen. Depresiv, alege să părăsească sala unde se desfășura concursul.
În secvența de sus, unde el plânge, e cea în care îi spune mamei, că absența lui îl doare atât de tare, considerând că fără el nimic nu mai are logică.
E un film sensibil, destul de drăguț. Dacă-l vizionezi, vei avea câteva lacrimi în colțul ochilor. Nu mai rețin exact toate detaliile, însă e un film care merită vizionat.
PS Când ai pus întrebarea, am crezut că întrebi despre un personaj din Naruto, ori dintr-un alt anime, și nu am mai deschis linkul... ))
Eu am vazut filmul si pot spune ca nu am pierdut nimic... chiar mi-a placut.
Și mie. Același gen e și filmul "Ieșind la lumină". Când ai timp, poate-l vizionezi:
http://www.cinemagia.ro/......mina-7520/