Intra pe imdb.com, tasteaza titlul filmului (Romeo and Juliet) si gasesti pagini intregi de informatii, ca eu n-am cum sa ghicesc ce informatii anume vrei tu.
Imi trebuie comentariu pe baza filmului, cam ce se intampla in film, nu imi trebuie o informatie anume, ma poti ajuta?
Eu am vazut filmul acum peste 30 de ani, piesa am citit-o tot cam pe atunci si nu mai retin detalii. Pe site-ul pe care te-am trimis, gasesti si povestirea filmului si alte amanunte. Sper sa nu fie o problema faptul ca site-ul e in engleza.
De ce am impresia ca ti-a dat la scoala sa citesti piesa sau sa vezi FIX ecranizarea lui Zefirelli si tu nici macar asta nu poti?
Cel din regia lui Franco Zeffirelli din 1968. A luat doua Oscaruri. E intr-adevar frumos. Dar ma gandeam… De ce e considerata povestea celor doi cea mai frumoasa poveste de dragoste? Ma intrebam daca ar mai fi fost considerata la fel daca Romeo primea scrisoarea de la preot, daca afla ca Julieta nu e moarta si nu mai inghitea otrava. De ce a trebuit sa moara cei doi? Mi-a dat raspunsul o prietena spunandu-mi ca numai asa dragostea lor avea sa fie vesnica. Imi si imaginez cum Romeo si Julieta, casatoriti, cu familiile Montague si Capulet impacate, incepeau sa se certe, sau, mai rau, sa se indragosteasca de altcineva. Pana una alta, e trist, dar adevarat. Romeo si Julieta nu au murit ca sa se impace familiile lor. Acestea propabil ca s-ar fi impacat si daca aflau de casatoria celor doi. Ei au murit ca sa se iubeasca pentru totdeauna in viziunea noastra. Zic eu.