Cadrele din filme sunt realizate în exterior,în diferite locații,în public pe stradă,în pădure,pe munte, diferite alte peisaje. Uneori se alege locația în exterior și se construiește decorul de la zero în funcție de ce este nevoie, exemplu de asemenea decor în seria Lord of The Rings și The Hobbit căsuțele din sat au fost construite special pentru filmări.Aici ai detalii https://youtu.be/ysOAVDSgNqA În interiorul diferitelor clădiri atât publice cât și private, diferite instituții, muzee, ș.a.m.d.Sunt producători care apelează și la studiourile de filmare, putând astfel filma indiferent de condițiile climaterice din exterior ei creând tot ceea ce au nevoie în interior cu ajutorul efectelor speciale și tehnologiei CGI -Computer Generated Imagery.În funcție de genul filmului în unele se precizează locația sau clădirea în care se filmează aceasta existând și în realitate, exemplu filmele care sunt realizate după întâmplări reale sau filmele istorice. Însă în special în genul de filme s.f. se filmează să zicem în deșertul Sahara dar în film spun că sunt pe o altă planetă, exemplu filmul Star Wars.Ai aici detalii despre tehnologia CGI https://youtu.be/z0IamaYMfZk
Se f9lisesc toate
cunosc pe cinrva care construieste casele acelea din carton studiouri...
dar de multe ori lucrurile sunt folosite camere mari carora le lipseste un perete pentru ca sa poata folosi lunina soarelui
Da, evident la ambele
si, sa iti dau un sfat, sincer, inceteaza sa te gandesti la astea, pana la un moment ma deranja "making of" si nu imi dadeam seama de ce, apoi trailer-ul de la Captain Marvel a fost un "making of" si atunci mi-am dat seama: daca stii cum e filmata atunci nu mai e poveste, ci filmare, iar eu vreau sa vad poveste si personaje, nu actori si tehnica de filmare
Totul depinde de buget.
La productiile mari se contruiesc decoruri de la 0 (vezi Titanic, a fost filmat intr-un studio din Mexic, intr-un bazin urias, iar vasul - precum si aproape tot ce se vede in film, a fost recreat prin machete).
La productiile mici se cauta si se folosesc cladiri si locuinte reale, iar eventualele efecte speciale (de distrugeri, sau cele inexistente si prea costisitor de construit/creat) se creeaza in etapele de postproductie, in programe software.
Alteori se folosesc machete create in studio-uri (majoritatea telenovelelor, serialelor si soap-urilor).
Cele care se vor mai credibile, si care au si buget, construiesc 2 variante identice, ca sa se poata filma alternativ din doua colturi diferite, astfel problema de care spuneai dispare (filmatul mereu din acelasi colt).
Cand e cazul se combina folosirea machetelor si a locatiilor reale.
Exista cazuri cand nu au posibilitatea sa inchirieze o anumita locatie, pentru ca nu doreste proprietarul, insa primesc aviz sa faca filmul despre locatia respectiva (sa zicem turnul Eiffel, sau nu stiu ce cladire istorica). In acest caz se apeleaza la software specializat si multa munca din partea echipei de postproductie.
Nu exista o reteta anume.
Bugetul, "situatia din teren", precum si directorul filmului, impreuna cu regizorul, stabilesc pe care varianta se va merge.
Sunt adevarate ambele variante. Unele locuri pentru filmare se inchiriaza, altele sunt create in studio, altele sunt create in programe 3D.
Așa e. Depinde și de bugetul regiei(cred, nu știu cum se administrează finanțele sau cine e responsabil de ele).
anonim_4396 întreabă:
CevaChestiosenie întreabă: