| AnonimSuprem1 a întrebat:

Mie mi-a placut foarte mult cand am vizionat filmul Interstellar. O sa vorbesc din perspectiva si cunoasterea mea de copil de 17 ani.

In opinia mea, consider utile pentru dezvoltarea perspectivei noastre asupra realitatii toate filmele despre stiinta si contributia acesteia in viitorul nostru si prezentarea imaginativa a viitorului rezultat din aceasta stiinta din mintea unor oameni (asa cum isi inchipuie persoana respectiva viitorul). Deasemenea consider utile si filmele fantastice despre magie (ex: Hobitul), deoarece si acestea se aseamana intr-un mod foarte ciudat si incurcat cu viitorul, multumita faptului ca se mentioneaza de magie, putere pe care o vom putea defini probabil in viitor prin tehnologie
si prin stiinta (adica mai exact, ca nu sune aiurea ce zic eu, in limbaj stiintific, descoperirea, creearea, profitarea de notiunile desavarsite ale realitatii, care in mod obisnuit nu s-ar concepe; tocmai aceste lucruri neobisnuite sunt un interes foarte mare pentru viitor, deoarece presupun o depasire umana extraordinara).
In primul rand, vorbind doar despre futurism, notiunea de viitor ne face sa ne gandim la ceva nou de facut pentru viata noastra proprie sau chiar o idee revolutionara pentru omenire (daca avem noroc sa dam de un geniu al epocii noastre cat de curand), deci aceste filme futuriste au rolul decat de a ne deschide mintea spre notiunea de diferit.
In al doilea rand, mentionand despre filmele fantastice (care evidentieaza trecutul schimbat prin magie), acestea intruchipeaza oarecum viitorul prin simplitatea trecutului, astfel incat sa ne limpezim mintea de ideea de complicat a viitorului, privind acest viitor mai simplu prin magie (adica trecutul are rolul decat de a ne incuraja mintile sa lucreze pentru a intelege notiunea de magie din film, deoarece trecutul este mai simplu decat prezentul, cand vine vorba de avansarea omenirii si putem intelege mai usor ceva, daca ni se mentioneaza de acest trecut, pe cand daca vorbim de viitor, ne complicam mintea, deoarece ne este foarte greu sa ne imaginam ce va fi peste o zi). Deci este mai usor sa vorbim despre notiunea de neobisnuit din trecut (magia), decat notiunea de neobisnuit din viitor (tehnologia avansata etc.), deoarece, faptul ca nu ne putem imagina ce va fi peste o zi, ne descurajeaza sa intelegem ce se intampla de fapt in acel film (ne zapaceste).
Deasemenea, facand legatura notiunii de magie cu viitorul, suna foarte ciudat, dupa cum am mai zis, sa mentionez de magie, insa haideti sa presupunem, faptul ca magia (trecutului) este posibil sa fie dovedita (dar foarte greu), aceasta fiind o notiune de neinteles in mod obisnuit; haideti sa consideram, ca realitatea este atat de puternica pentru a dovedi notiunea de magie la un moment dat, putand chiar sa dovedeasca existenta divin (care este intr-un fel reprezentatul neobisnuitului/magiei) - insa, intr-adevar, este foarte ciudat sa consideram, ca o entitate nevazuta (adica de neconceput de realitate) ar putea as fie conceputa de realitate, insa realitatea nu trebuie sa se dea batuta si sa demonstreze orice imposibil. Iata ca aceste filme au avut rolul pentru mine de a-mi dezvolta foarte mult imaginatia.
In concluzie, filmele acestea care reprezinta o exagerarea, fie prin intermediul trecului (care simplifica), fie prin intermediul viitorului (care complica), pot sa dezvolte imaginatia unei persoane mai mult decat am putea crede.

*Alte lucruri de mentionat in paralel:
1)Viitorul, chiar daca este complicat, este interesant, deoarece presupunea sa inteleg niste elemente ale viitorului din imaginatia unor oameni, pe care eu nu mi le-am putut imagina. Deci, faptul ca acest viitor complica mintea, nu mai conteaza, atunci cand iti este atrasa mintea spre ceva ce nu stiai. Deci concluzia este, ca oricat de complicat ar fi un lucru, daca ne intereseaza, nu ni se va parea greu de inteles. Deci filmele futuriste au darul de a ne deschide mintea spre ceea, ce ne-ar fi greu sa intelegem.

Voi ce parere aveti despre acest tip de filme ale neobisnuitului?

9 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Jules Verne a fust unul din cei mai cunoscuti scriitori SF, cu mai mult de un secol inainte a prevestit lucruri care acum par aproape banale.

Serialul Star Track s-a lansat in 1966 (6 serii, in total 723 episoade + filme intregi).
Printre "inventiile" tehnice din filme exista deja unul realizat: "comunicatorul" cu care se tinea legatura vocala intre personal si/sau nave.
Un radioamator japonez s-a inspirat din aceasta idee a filmului si a creat primul radiotelefon, care s-a tot micsorat, evoluat, ducand la telefoanele mobile "destepte" de azi.

Cercetari se fac in permanenta, fie cu un obiectiv bine definit, fie partial empiric (cu rezultate neprevizibile).
Majoritatea acestor cercetari se fac in secret, in cadrul armatelor, fiindca sunt celemai bine finantate. Ulterior, cand apar noi tehnologii si cele vechi sunt depasite, aceste tehnologii sunt dirijate in sfera comerciala (asa s-a intamplat si cu internet-ul, dar si cu majoritatea tehnologiilor din ultimul jumat de secol.

Ce ne aduce viitorul? Acesta am putea afla din laboratoarele secrete - sau asteptam cu rabdare aparitia lor in public.

| anonimg a răspuns:

In timp ce citeam in mintea mea era pe cale sa se nasca un roman de exlicatii. Dar gandul cel mai simplu -si care il cred suficient- a venit de indata, si anume: tu ai nevoie sa citesti cartea "Adevarul despre ingeri".
O gasesti aici: https://m.egwwritings.org/ro/folders/216
Sau aici: https://www.viatasisanatate.ro/adevarul-despre-ingeri
Numai la urma poti trage concluzia, si sa vezi care este realitatea absoluta: lumea nevazuta sau filmele.

| Sn4k3 a răspuns:

Tu n-o sa ai ce face din bacul la romana laughing

| AnonimSuprem1 explică (pentru Sn4k3):

Nu ca asa ma exprim si la orele de romana de la liceu (sunt clasa a 10-a) si doamna zice ca am idei foarte bune big grin

| AnonimSuprem1 explică (pentru Sn4k3):

Stai, ca ceea ce ai spus tu, are doua intelesuri: 1) poti sa spui ca nu o sa mai am ce sa rezolv din exercitii, ca o sa fiu prea bun, sau 2) ca nu o sa am ce sa fac din exercitii, ca nu stiu.
La ce te-ai referit?

| Iote a răspuns (pentru AnonimSuprem1):

Chiar voiam sa remarc faptul ca te exprimi elevat pentru un pustan al zilelor noastre. Daca este exprimarea ta, felicitari! Inseamna ca ai ceva educatie si cultura.
Aceste filme au un mesaj, sunt bune pentru cine stie sa le inteleaga. Echivalent cu "cititul printre randuri". Din pacate, putini le inteleg. Restul vad doar fantasmagoriile, luptele si efectele speciale. Dar, putine sunt filmele bune cu mesaj. Sunt multe de umplutura, ca si literatura SF. Multi au vrut sa faca bani crezandu-se A. Clarke, F. Herbert, I. Asimov sau (prea putin cunoscutul) G. Krupkat.

| Sn4k3 a răspuns (pentru AnonimSuprem1):

Prima

| AnonimSuprem1 explică:

Scuzati-ma daca sunt greseli gramaticale, fiindca s-a bagat corectorul de la TPU.

| Gabriel2424 a răspuns:

Iti pot recomanda eu cateva faine:Shutter island, Dead Silence, hide and seek.