Scuzati-ma daca sunt greseli gramaticale, fiindca s-a bagat corectorul de la TPU.
Nu ca asa ma exprim si la orele de romana de la liceu (sunt clasa a 10-a) si doamna zice ca am idei foarte bune
Stai, ca ceea ce ai spus tu, are doua intelesuri: 1) poti sa spui ca nu o sa mai am ce sa rezolv din exercitii, ca o sa fiu prea bun, sau 2) ca nu o sa am ce sa fac din exercitii, ca nu stiu.
La ce te-ai referit?
In timp ce citeam in mintea mea era pe cale sa se nasca un roman de exlicatii. Dar gandul cel mai simplu -si care il cred suficient- a venit de indata, si anume: tu ai nevoie sa citesti cartea "Adevarul despre ingeri".
O gasesti aici: https://m.egwwritings.org/ro/folders/216
Sau aici: https://www.viatasisanatate.ro/adevarul-despre-ingeri
Numai la urma poti trage concluzia, si sa vezi care este realitatea absoluta: lumea nevazuta sau filmele.
Chiar voiam sa remarc faptul ca te exprimi elevat pentru un pustan al zilelor noastre. Daca este exprimarea ta, felicitari! Inseamna ca ai ceva educatie si cultura.
Aceste filme au un mesaj, sunt bune pentru cine stie sa le inteleaga. Echivalent cu "cititul printre randuri". Din pacate, putini le inteleg. Restul vad doar fantasmagoriile, luptele si efectele speciale. Dar, putine sunt filmele bune cu mesaj. Sunt multe de umplutura, ca si literatura SF. Multi au vrut sa faca bani crezandu-se A. Clarke, F. Herbert, I. Asimov sau (prea putin cunoscutul) G. Krupkat.
Iti pot recomanda eu cateva faine:Shutter island, Dead Silence, hide and seek.
Jules Verne a fust unul din cei mai cunoscuti scriitori SF, cu mai mult de un secol inainte a prevestit lucruri care acum par aproape banale.
Serialul Star Track s-a lansat in 1966 (6 serii, in total 723 episoade + filme intregi).
Printre "inventiile" tehnice din filme exista deja unul realizat: "comunicatorul" cu care se tinea legatura vocala intre personal si/sau nave.
Un radioamator japonez s-a inspirat din aceasta idee a filmului si a creat primul radiotelefon, care s-a tot micsorat, evoluat, ducand la telefoanele mobile "destepte" de azi.
Cercetari se fac in permanenta, fie cu un obiectiv bine definit, fie partial empiric (cu rezultate neprevizibile).
Majoritatea acestor cercetari se fac in secret, in cadrul armatelor, fiindca sunt celemai bine finantate. Ulterior, cand apar noi tehnologii si cele vechi sunt depasite, aceste tehnologii sunt dirijate in sfera comerciala (asa s-a intamplat si cu internet-ul, dar si cu majoritatea tehnologiilor din ultimul jumat de secol.
Ce ne aduce viitorul? Acesta am putea afla din laboratoarele secrete - sau asteptam cu rabdare aparitia lor in public.
PopStefania întreabă: