anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Pentru cei care sunt la curent cu universul cinematografic Marvel (Marvel Cinematic Universe)":
• Câte filme "MCU" au fost produse și lansate până în momentul actual, 22/23?
• Care este treaba cu cele 2 serialele digitale?
• Care este treaba cu cele 22 de serialele, au vreo legătură cu filmele, dacă vizionezi filmele trebui să vizionezi și serialele, dacă da, ce seriale, toate sau doar anumite seriale?

* De preferat să răspundă doar cei care sunt la curent, mi-am făcut o parte din teme (am căutat informații pe internet), am nevoie de lămuriri exacte, nu am de gând să intru și mai mult în ceață.

*Eu știu ceva de un univers, "universul Marvel", din căutările mele pe Google am aflat că acesta este universul comun în care se petrece acțiunea/povestea filmelor/serialelor (cred că și a serialelor), că ar fi 22/23 de filme lansate, deși am ajuns la concluzia că ar fi 23, unele persoane spun că ar fi 22, de aici și confuzia și încă 14 în diverse stagi de dezvoltare, că cele 22/23 de filme au fost împărțite în (momentan) 3 faze și cam atât, în rest sunt total pe dinafară, nici măcar nu știu care este treaba cu acele seriale, dacă fac parte din "MCU", dacă trebuie vizionate toate sau câte anume și care ar fi acelea în acest caz sau dacă au vreo legătură cu filmele.

8 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

De ce complici atat de mult o activitate de divertisment: ))

Eu stiu de 22 de filme din mcu care au legatura intre ele, daca vrei iti las o lista cu ordinea cronologica a intamplarilor ca sa iti fie usor sa le vizionezi

Din fericire, marvel nu a facut legatura dintre seriale si filme, asa ca poti viziona filmele fara alte batai de cap

Acele seriale sunt cat de cat independente, mai apar personaje din alte seriale sau povesti, dar nu se implica prea mult

Ai intrat destul de mult in ceata, nu te complica cu filmele, relaxeazate: ))

| Wr3nch a răspuns:

Is 23 de filme. Din ce stiu eu serialele au loc in acelasi univers, dar nu sunt legate de evenimentele din filme. Deci teoretic nu pierzi nimic din fime daca nu vezi serialele.

| OttoVonAegyssus a răspuns (pentru anonim_4396):

După ce am rătăcit o perioadă pe internet am ajuns la niște concluzii:
- sunt 23 de filme lansate, acum tu spui că sunt 22 care au legatură, dacă dorești să îmi explice de ce doar 22, va fi ok, dacă nu, și mai bine, economisești din timpul tău, mă voi uita oricum la toate cele 23, dar m-ai făcut curios. :D;
- după o experiență de + 400 de filme și câteva seriale, am ajuns la concluzia/am învățat că nu multe seriale au legături prea strânse cu filme, și în plus, având în vedere că tu și @Ventrue mi-ați spus să nu vizionez și serialele... nu o voi face.

* Acum am o dilemă, deși bat spre ordinea cronologică, nu știu ce să fac, să mă uit în ordinea cronologică sau în ordinea lansării lor, am mai vizionat filme în ordinea cronoligică dar erau 3, hai, maxim 5, în acest caz, după spusele unora, ai mari șanse să te încurci, chiar și așa, în proprile tale amintiri, deși nu cred că voi avea această problemă, dar tu le-ai vizionat, după cum decizi tu.

* Aici este o ordine cronologică, să îți salvez puțin timp.

https://www.go4it.ro/......-18739925/

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru OttoVonAegyssus):

Al 23 lea, far from home se intampla dupa endgame, asa ca nu l-am pus la socoteala, le am numarat doar pe cele pana la punctul culminant din mcu : ))

Parerea mea e sa te uiti dupa ordinea cronologica, e mult mai usor sa faci legaturi

Vizionare placuta

| Sn4k3 a răspuns:

Sunt 23 de filme. Serialele marvel de pana acum n-au treaba cu filmele, dar vor aparea unele care au:
Falcon and the Winter Soldier
Wandavision
Loki
Hawkeye
What if
Ms. Marvel
Moon Knight
She-Hulk
Cel mai bine e sa te uiti la filme in ordinea in care au aparut.

| OttoVonAegyssus a răspuns (pentru anonim_4396):

Bun, bun... Mulțumesc frumos!

| OttoVonAegyssus a răspuns (pentru Sn4k3):

Bine de știut... Mulțumesc pentru răspuns! Rămâne de văzut în ce ordine le voi viziona, deși momentan bat spre cea cronologică... voi vedea eu.

| OttoVonAegyssus a răspuns (pentru Wr3nch):

După ce am rătăcit ceva pe internet am ajuns la aceeași concluzie legată de serialele lansate până acu', dar se vor lansa unele care vor avea, doar credeam, din ceea ce am găsit pe internet, iar răspunsul lui @Sn4k3 m-a ajutat să clarific și această dilemă.