anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Putem afirma despre scenariștii de tot felul (de filme, telenovele, seriale) că sunt persoane cu o inteligență peste medie?
Zic asta, deoarece aceștia transpun în creațiile lor multe detalii, de cele mai multe ori complexe, chiar dacă se inspiră din realitate sau din alte filme/seriale.
Aceștia cunosc detalii exacte din medicină, criminalistică, legi, etc.

Răspuns Câştigător
| Digikey a răspuns:

Creativitatea este una inteligenta este alta, iar inteligenta este de multe feluri.
Nu se nasc prea multi ca Steven Spielberg.

17 răspunsuri:
| Catrice a răspuns:

Se numește documentare și e disponibila oricui.

| Simpatic a răspuns:

Cei mai buni mi se par scenaristii de la Hollywood cei care scriu pentru ecran direct pentru seriale, care nu au la baza vreun roman sau nuvela si reusesc sa creeze ceva ce te tine 200-300 de episoade acolo, asta da este o arta si o inteligenta aparte.
Nici cei de film nu sunt rai!

| Eireann a răspuns:

Nu au nevoie sa cunoasca detatalii fiindca au consultanti care se ocupa de aspectele astea. Nu zic ca nu necesita talent si cultura generala dar daca fac un serial medical au medici care le spun ce boala au nevoie sa le iasa ce vor sa ilustreze, la fel in seriale legale, politiste, etc.

| JOHNtheADVISOR a răspuns (pentru Catrice):

Corect.Dar degeaba avem atâta informație la dispoziție dacă nu avem și capacitatea să triem și alege doar ce este adevărat și de folos. Apoi cei care fac filme, seriale, acești oameni au o imaginație bogată nelimitată.Ei practic ce visează noaptea, când se trezesc se pun pe treabă și scot un nou film.

| Catrice a răspuns (pentru JOHNtheADVISOR):

Eh ia-l pe Ion de la cârciumă și pune-l o luna în Vaslui sa vezi că-ți scrie serial de 10 sezoane laughing

Da,dar cei de la cârciumă sunt "specializați" mai mult pe comedie și dramă, în schimb să produci un film horror sau s.f. trebuie vizitat pentru inspirație penitenciarele.

| sierra1 a răspuns:

Despre orice realizare de excepție, poți afima că autorul e cu o inteligență peste medie!

Arta se naște din experienta.

Sau din imaginație.

Imaginația fără experienta nu e imaginație.

Adică vrei să spui că întâi trebuie să fi fost răpit de extratereștrii, să fi fost fugărit de zombii și ai scăpat teafăr dintr-o întâlnire cu un vampir, abia atunci poți spune că ai experiență fiindcă le-ai trăit pe pielea ta? Nu, asta e imaginație sau în cel mai rău caz bolnav mintal și tot imaginație este și aceasta.

Pai cum poți descrie altfel mai bine laughing
Sau ma rog, e de ajuns sa te răpească și tortureze un nebun și poți zice ca e asemănător.

Posibil unor producători de film să le "vină" inspirația din dependența de alcool, droguri și atunci așa se explică cum în unele filme horror jucăriile prind viață sau cum diferite personaje ies din televizor.

star Am putea ajunge celebrii, ce zici te bagi să producem un film? star Scenariul îl avem aici pe TpU doar că o să iasă un mix de genuri începând cu comedie și terminând cu horror.

Hmm suna interesant... tentant.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Gata! Scenarista scrie pe fruntea mea! Am la idei din trăiri, surse de inspirație și informație, coșmaruri... Ohooo, mă apuc să îmi dezvolt propriul roman fantezist!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Inteligența este cum te descurci în viață, nu în viața personajelor pe care le creezi. Pentru asta este suficient să fii educat.

Întrebări similare