| Obings a întrebat:

Salutare,
Am văzut un film romanesc acum mult timp. Singurele lucruri pe care mi le mai amintesc despre el era ca o femeie în miezul nopții vine la unu îmbrăcată doar cu un cearceaf și fac dragoste. Aia nu zice nimic, parca e somnambula.
Any ideas?
Mulțumesc!

7 răspunsuri:
| JicaContra a răspuns:

Vasile Ponta si pandemia (imbracata in cearceaf)? big grin
daaaaaa, stiu, vrabia malai viseaza

| sopranaCadaverica a răspuns:

Domnisoara Christina (1992) cu Morgenstern. Ia vezi.

| Obings explică (pentru sopranaCadaverica):

Nu-i asta. Parea ceva gen post decembrist.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Esti sigur ca era film romanesc? Eu stiu un film francez (e mai vechi) in două părti, șii unde apare secventa aceasta.

| Obings explică (pentru floresdemayo):

Cum se numeste?

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns (pentru Obings):

În România, filmul a fost transmis la TVR2 (în cadrul Filmelor/Cinematografului de Artă) cu titlul "Scrisori către un iubit necunoscut (TV, 1985)", dar titlul original este "LES LOUVES" (1985) cu actrița Mathilda May.
Știu că acțiunea se petrecea in timpul războiului, personajele care captează atenția sunt două surori frumoase, iar una dintre ele corespondează cu un soldat necunoscut. La terminarea războiului (cred) soldatul o caută, doar că sora mai mică, ceva mai îndrăzneață, intră in dormitorul lui, acoperită cu un cearșaf alb, pe care il lasă să alunece de pe corpul ei, in fața privirilor lui.
Nu imi mai amintesc multe din film, rețin doar chipurile lor... si singura secvența pe care ai reținut-o și tu. Cred că a devenit una memorabilă. ))

https://www.imdb.com/title/tt0089479/

| Obings explică (pentru floresdemayo):

Nu gasesc niciun video, nimic. Daca ma poti ajuta cu un link sau ceva. Raman tostusi la vaga impresie ca e romanesc. Imi mai amintesc o scena. In o ea si un el, ea dezbracata si cu picioarele desfacute, parca la capatul unor scari, el pe scari. Ea il intreaba: "acum vezi rosu" sau ceva de genu'. N-am o fascinatie pentru filmele deocheate, dar ma obsedeaza ideea de chestie pe care nu o stiu si vreau neaparat sa o stiu. Gen cand auzi o melodie si iti place si nu stii de unde s-o iei. happy Multumesc!