anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt singurul care nu înțelege de ce Three Billboards outside Ebbing, Missouri e favorit la Oscar și a câștigat deja la Globurile de aur și BAFTA? Mi se pare un film cel puțin slab.

13 răspunsuri:
| MihaiNicu23 a răspuns:

SI eu il consider un pic slab, dar cum noi nu putem influenta acordarea Oscarurilor si a globurilor de aur degeaba il consideram slab.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pentru mine femeia aceea cu posterele a fost un fel de Vitoria Lipan din Baltagul. Dar a facut un rol bun si a si castigat. La fel si politaiul a fost un fel de Gheorghita.
Bine, nu ca La The Shape of Water n-a fost un Frumoasa si Bestia reinvigorat, dar a fost altceva ca si film (la toate capitolele), chiar l-am favorizat si eu si a si castigat premiul cel mare.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Femeia a jucat bine. Dar în ce dracului lume arunci oameni de la geam și nu pățești nimic? Apoi bărbatu-său îi pune cuțitul la gât iar 1 minut mai târziu sunt prieteni? Încă una, polițaiul își lasă fetele nesupravegheate pe marginea unui râu cu un criminal în preajmă ca să meargă să facă sex cu nevastă-sa înainte să se sinucidă?

anonim_4396

De ar fi alea singurele faze absurde (de iertare/scapare).
Sau cum da ea de inteles ca e perfect ok sa dai foc la sectia de politie. Pentru ca de ce nu? Si cum mai incolo Dixon e constient de asta si n-are nimic impotriva.
E un film dur, un film ce starneste diferite emotii si stari, dar e doar un film bunicel, il uiti dupa cateva zile. Se vrea a fi realist, dar cred ca a dat-o prea rau in fictiune. Pe langa faptul ca finalul ne-a lasat in pom.
Pe de alta parte Shape of Water chiar si melodic doar a ramas altfel cu mine in amintiri.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Oricum se putea si mai rau cu Lady Bird (nu stiu ce treaba are cu Oscarul, ori inseamna ca eu n-am niciuna si sunt paralel).
Nici Call Me By Your Name n-a fost mai breaz...

anonim_4396

Ladybird e o tâmpenie rarisimă.

NOname
| NOname a răspuns:

Probabil nu ești singurul, dar dintre cele 9 - nominalizate la Oscar pentru "Cel mai bun film" - "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" a ajuns să fie favoritul meu. Chiar mi-a plăcut.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru NOname):

The Darkest Hour și The Post au fost mai bune djn toate lunctele de vedere. Nu înțeleg de ce n-a fost nominalizat Tom Hanks.

NOname
| NOname a răspuns (pentru anonim_4396):

Sunt păreri și păreri. "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" s-a întâmplat să fie cel mai pe gustul meu, vorba ta, din toate punctele de vedere.

Nu afirm că e cel mai bun, căci sunt conștientă că e o treabă subiectivă, dar e cel mai bun pentru mine.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

De cativa ani premiile oscar se dau pe considerente ce tin de orientare sexuala si rasa. Exemplu cel mai elocvent e castigatorul de anul trecut, un homosexual sarac si batut, numai bun de premiat.
Anul asta care e diferenta?
Lady Bird? Ceva tipa atrasa de unu cu care o inseala... dar nu poate sa ramana asa, hai sa-l facem si bisexual, sa se pupe cu unu. Gata, acum e film de oscar.
Get out, ceva film horror dintre un negru si o alba, in care se si aduce vorba de faptul ca e o relatie dinte un negru si o alba, de parca nu se prinde nimeni ca e un film despre un negru si o alba.
Call Me by Your Name, relatie homosexuala intre un minor si un adult in toata firea.
La categoria de film strain a castigat un film legat de un transexual.
Shape of water : personaje pozitive, o negresa si o femeie cu dizabilitati(muta), personaj negativ, un alb sexist si rasist si nemilos.
Din partea mea pot sa isi bage undeva premiile. E bataie de joc la adresa celui care urmareste decernarea premiilor astora, e o jignire a inteligentei telespectatorului.

anonim_4396

Eu am încetat să mai urmăresc filme din secolul 21 dacă nu scrie Scorsese sau Spielberg pe ele, deja am început să mă satur de mizerii. Anul ăsta am văzut filmele nominalizate din curiozitate, la anul o să am mare grijă să nu mai îmi pierd timpul.

anonim_4396

Eu cred ca toate filmele au fost bune in esenta, dar nu prea au avut mare treaba cu Oscarul (majoritatea ar cadea de acord cu asta), doar asta e buba. Pana si patriotismul din Dunkirk sau Darkest Hour nu prea mai surprinde pe nimeni. Iar filmele de genul asta mereu sunt impodobite de aprecieri si premii. S-a cautat in schimb Fantasy-ul mai pentru adulti.
Si eu intotdeauna am fost de parere ca regizorul conteaza enorm.
Relatia lui cu majoritatea cineastilor. Guillermo del Toro e totusi un regizor aparte, destul de influent, nu un neica nimeni.
Mai mereu premiile de Best Picture merg mana-n mana cu Best Director.

anonim_4396

Mie nu mi s-a părut niciunul bun în esență. laughing Niciun film nu ar primi mai mult de nota 8, iar 8 ar primi doar Darkest Hour. Permite-mi să le notezlaughing:
Shape of Water - 6, 50
Dunkirk - 7
Ladybird - 4
Three Billboards etc - 6
The Post - 6, 50
Phantom Thread - 6