| Alxblx a întrebat:

Unde îmi vand scenariul? Sau cel puțin sa-l vadă cineva care chiar e interesat?

Răspuns Câştigător
| Nume6 a răspuns:

Ai sanse in Romania chiar daca nu ai o scoala in domeniu, in afara e destul de greu tu fiind un strain. Te duci la sediul unui post tv din Romania sau iei legatura prin email, care stii ca face seriale(protv, antena 1 si te pun ei in legatura cu regizorii, producatorii) și alături sa ai si o povestire a scenariului convingatoare, de 3-4 pagini pentru ca ei nu stau sa iti citeasca scenariul din prima. Chiar ai sanse sa ajungi sa discuti cu Ruxandra Ion. Probabil o sa fi pus si la niste probe de vorbire, sau niste intrebari legate de lumea asta, din acest doneniu. Nimic nu e imposibil daca ai pasiune si vrei sa faci ceva. Cine stie poate ei chiar isi doresc sa faca un serial romanesc cu ce ai scris tu.

8 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

Chiar crezi că este așa de simplu, scrii un scenariu și a doua zi ți-l cumpără HBO?

Dacă nu ești un scenarist sau un autor publicat și recunoscut nu va sta nimeni să-ți citească scenariul. Și chiar dacă ai fi, ai idee câte scenarii scrise de profesioniști sunt respinse și nu sunt ecranizate niciodată?

Pentru fiecare J. K. Rowling există 10 000 de scenariști care nu au ce mânca.

Bula
| Bula a răspuns:

Depinde cui ii arati acel scenariu, cum a dormit noaptea d-inainte si ce chef are.
Lumea artistilor este una mult diferita de restul lumii. Fiecare are ideile proprii si vor sa se evidentieze fata de restul lumii. Daca scenariul tau ii sugereaza o asemenea posibilitate, atunci ai sanse sa fie luata in discutie oportunitatea.

| Alxblx explică (pentru Nume6):

Scenariul este despre un roman, și cam 75% din acțiune se desfășoară in Romania

| Simpatic a răspuns:

Nu toate mustele fac miere.

| johnnny123 a răspuns (pentru Nume6):

Cu siguranța, suni la Protv și te pun ei imediat în legătură cu regizorii și producătorii... Care nu au altceva mai bun de făcut decât să asculte idei de scenarii de la amatori.

Voi pe ce lume trăiți, oameni buni?

Eu nu vreau să strivesc visul omului. Dar lucrurile nu funcționează așa. Există o gradație, un proces, un drum lung de ani de zile până cand cineva să te ia în serios ca scenarist.

| Alxblx explică (pentru Simpatic):

Tocmai ce am terminat un borcan de 192 de grame

| Alxblx explică (pentru johnnny123):

Jon, vorbim despre un scenariu nu despre autor... eu asa percep, ca dacă te fascinează scenariul nu mai contează autorul.

| johnnny123 a răspuns (pentru Alxblx):

Percepi greșit.

Atunci când un om cu putere de decizie (producător, regizor, etc) alege ce scenarii să citească în timpul lui extrem de limitat, prima triere o face pe criteriul "am auzit de autorul ăsta? a mai scris ceva bun? cine mi-a recomandat acest scenariu?"

Asta pentru că nimeni nu are timp fizic să citească toate lucrurile scrise de toată lumea. Cu alte cuvinte, degeaba scenariul tău este fascinant dacă nimeni nu se obosește să-l citească.

Cam câte scenarii crezi că i-au fost trimise lui Steven Spielberg în viața lui și ce procent dintre ele crezi că a citit?