| PanaitAnaSofia a întrebat:

Am 12 ani și azi mi-am luat o perușică(ruda mai mică și îndepărtată a papagalului)Spre seara, am scos-o din cușcă fiindcă am citit de pe net că e bine să-i oferi libertate păsării.La început,zbura haotic prin cameră,s-a și lovit de televizor. Apoi s-a oprit pe scaun,să de odihnească.Mi de făcuse somn și am vrut s-o pun la loc în cușcă.Dar nu vroia și nu se punea nici pe degetul meu.L-am chemat pe tata să mă ajute,iar el a înșfăcat-o(cu mănuși,evident)și a pus-o la loc.Ea a urlat și nu cred că va depăși vreodată această experiență.Mi-e frică,noi nici nu ne-am împrietenit...Vă depăși oare aceasta experiență? Și cum să mă împrietenesc cu ea? Ofer funda și mulțumesc anticipat! Cât mai multe și lungi răspunsurile, vă rog și vă mulțumesc din nou!

Răspuns Câştigător
| AntoniaRules a răspuns:

Eu am acasa doua perechi de perusi(doua femele si doi masculi).
Pentru a imblanzi perusica urmeaza urmatorii pasi:
1.In prima saptamana tine mana pe colivie vreo 10 minute in timp ce citesti ceva cu voce tare(astfel se va obisnui cu mana si vocea ta)
2.In săptămâna a doua tine mana(in interiorul coliviei) pe fundul colivie fara sa o apropii de ea, din nou 10 minute si in timp ce citesti ceva.
3.In a treia săptămână aproprieti incet mana de ea si impinge incet cu degetul pe pietul ei.Astfel se va urca pe deget!
Eu am 13 ani si iubesc perusii ca si tine!

6 răspunsuri:
| minrest a răspuns:

Depaseste momentul, asta e sigur. O sa va imprieteniti, nu iti face griji, deocamdata nici nu te distinge bine in peisaj, o sa te descopere in timp.

| Aasdfghj a răspuns:

Buna! Ai putea adauga intrebarea ta pe un forum de genul http://www.animalutze.com/......wforum.php Asa ai sanse mai mari ca cineva experimentat sa iti raspunda.

Hey!

Am experienta si cred te pot ajuta.Va trece peste experienta! Greu, dar va trece!

| AntoniaRules a răspuns (pentru AntoniaRules):

Eu am acasa doua perechi de perusi(doua femele si doi masculi).
Pentru a imblanzi perusica urmeaza urmatorii pasi:
1.In prima saptamana tine mana pe colivie vreo 10 minute in timp ce citesti ceva cu voce tare(astfel se va obisnui cu mana si vocea ta)
2.In săptămâna a doua tine mana(in interiorul coliviei) pe fundul colivie fara sa o apropii de ea, din nou 10 minute si in timp ce citesti ceva.
3.In a treia săptămână aproprieti incet mana de ea si impinge incet cu degetul pe pietul ei.Astfel se va urca pe deget!
Eu am 13 ani si iubesc perusii ca si tine!

Hey!

| RazvanGha a răspuns:

Salut am si eu perusi mda... Faza ii ca nu trebuie sa o prea scoti des si când il scoti incearca sa te faci inteleasa cu el ( s-a il dresezi).