CONDOLEANTE! Si mie mi-a murit papagalul acum 4 luni si inca sufar
, dar papagalita mea are un partener cu care se intelege la fel de bine ca si cu celalalt.
In primul rand, trebuie sa ii tii in colivii separate cam 2 saptamani, iar coliviile sa fie una langa alta, ca sa se cunasca mai bine si sa interactioneze, altfel, daca nu vor fi separati Biluta o sa il bata, iar el ii va copia comportamentul ca sa ii fie pe plac (crede-ma mi s-a intamplat si mie cu cealalta pereche pe care am avut-o) si va fi la fel de sperios ca ea. Trebuie sa il obisnuiesti cu tine, sa stai cu el etc. Dupa 2 saptamani il poti baga in aceeasi colivie si trebuie sa le acorzi atentie amandurora, altfel vor fi invidiosi unul pe celalalt (si asta mi s-a intamplat). Eu cred ca se vor acomoda si nu o s-o pierzi asa curand pe Biluta. Mult noroc!
Nu e nevoie de chestia cu doua colivii, eu am bagat o papagalita, mai bine zis doua si nu s-au batut! Se mai cearta uneori dar... astea-s fetele. Toate cele trei papagalite pe care le-am avut erau cv mai superioare partenerului. Dar asta nu inseamna ca o sa-l bata!
Sunt sigur, dar nu usor, si animalele au sentimente, cu timpul va intelege ca Croco nu mai e.