CONDOLEANTE! Si mie mi-a murit papagalul acum 4 luni si inca sufar, dar papagalita mea are un partener cu care se intelege la fel de bine ca si cu celalalt.
In primul rand, trebuie sa ii tii in colivii separate cam 2 saptamani, iar coliviile sa fie una langa alta, ca sa se cunasca mai bine si sa interactioneze, altfel, daca nu vor fi separati Biluta o sa il bata, iar el ii va copia comportamentul ca sa ii fie pe plac (crede-ma mi s-a intamplat si mie cu cealalta pereche pe care am avut-o) si va fi la fel de sperios ca ea. Trebuie sa il obisnuiesti cu tine, sa stai cu el etc. Dupa 2 saptamani il poti baga in aceeasi colivie si trebuie sa le acorzi atentie amandurora, altfel vor fi invidiosi unul pe celalalt (si asta mi s-a intamplat). Eu cred ca se vor acomoda si nu o s-o pierzi asa curand pe Biluta. Mult noroc!
Sunt sigur, dar nu usor, si animalele au sentimente, cu timpul va intelege ca Croco nu mai e.
Nu e nevoie de chestia cu doua colivii, eu am bagat o papagalita, mai bine zis doua si nu s-au batut! Se mai cearta uneori dar... astea-s fetele. Toate cele trei papagalite pe care le-am avut erau cv mai superioare partenerului. Dar asta nu inseamna ca o sa-l bata!