Deparazitarea se face cu pastile, indicatii obtii la farmacia veterinara, sterilizarea se face dupa ce o pisica fata cel putin o data si costa (la Barlad), 120 lei.
Am un motan birmanez de 10 ani. Deci.
1. Deparazitare externa? La ce te referi? Eu am de an ii iau o pastila pentru deparazitare, i`o administrez cum zice veterinarul si gata.
2. Riscuri exista destule... dar eu nu mai suportasem sa il aud cum miorlaie noptile de nu putea nimeni din casa sa doarma. Si l`am operat... Operatia in sine dureaza foarte putin (maxim jumate de ora). Depinde si de sexul pisicii. Motanului meu i`a fost facuta anestezie si era ca o carpa. Imi era mila sa il vad asa, aproape ca imi dadeau lacrimile. In cateva ore efectul anesteziei se duce. Motanul meu nu fusese dus niciodata la pisici, deci a murit...virgin. Dupa ce l`am operat (acum un an aproape) s`a ingrasat destul de mult, deci mare grija la ce ii dai sa manance dupa operatie. Am inteles ca daca e pisica, e bine sa o lasi sa fete odata. Oricum, dupa sterilizare am putut dormi linistita, fara nervi in toiul noptii. Suferea si el si noi.
3. Ai mei au dat cam 3 sute de mii (30 lei), sau in orice caz... pana in jumatate de milion. Poate difera de sexul pisicii pentru ca pe femele le opereaza pe burtica si e putin mai complicat. Bafta!
Treburile astea ar fi trebuit sa le lamuresti la un cabinet veterinar deoarece preturile difera de la cabinet la cabinet(in functie de dotari, medic si de solutiile utilizate).
1. nu stiu
2. stiu ca pisica trebuie sa fete o data si dupa aia poate fi sterilizata...(ca sa fi sigura consulta meticul veterinar)
3. cam 1 milion sterilizarea
dar mai bine mergi la un cabinet veterinar
anonim_4396 întreabă: