anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am doi papagali din aia mici, perusi si tocmai mi s-a terminat mancarea la ei si stau foarte departe de magaziunl unde se gaseste..deci ce le pot da de mancare?

Răspuns Câştigător
| Sandrailii a răspuns:

Alte alimente care pot constitui un adaos la meniul zilnic al perusului sunt semintele de iarba si de trifoi si, daca perusul nu refuza, iarba proaspata. De asemenea, morcovii, spanacul, andivele, varza de bruxelles si varza creata sunt recomandate ca suplimente nutritive; morcovii se taie rondele subtiri iar legumele cu frunze se atarna in cusca. Este posibil ca perusul sa refuze initial vegetalele proaspete, dar, daca sunt adaugate in cantitati mici in ratia zilnica, se vor obisnui cu ele si le vor consuma cu placere. Atentie la prospetimea legumelor, legumele vestede pot fi chiar daunatoare sanatatii perusului.
Perusul mai mananca si alte seminte ca: ovaz si floarea soarelui. Pe langa seminte se mai da de mancare miez de paine, mamaliga, branza dulce si cartof fiert.
Ca fructe si verdeata i se poate da mar, banana, patrunjel verde si papadie (sa fie curate fara apa pe ele pentru ca daca verdeata are apa pe frunze produce diaree).

4 răspunsuri:
| maria89nic a răspuns:

Trebuia să te gândești la acest lucru mai devreme. Îi poți hrăni cu fulgi de porumb.

| SashaS a răspuns:

Buna!
Daca ai vecini cu papagali perusi le poti cere niste mei.
Daca nu, le poti da morcov ras sau o frunza de salata sau un ou fiert fara coaja si pisat cu lingurita!
Fundit :*?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru SashaS):

Ok mersi :*

| SashaS a răspuns (pentru anonim_4396):

:*