Mai taceti astia cu raspunsurile de genul:Bate-l,cearta-l. Flems, uite aici o idee, http://www.zooland.ro/.......html.Sper ca ti-am fost de ajutor, daca da, funda.Bye
:-))
Salut.
Pai nu prea ai ce sa ii faci. :-)
Si totusi este un semn bun
Inseamna ca, cainele te iubeste
In timp va creste si se va potoli
:-))
Funda? :-)
@dennis17 cu bataia nu faci nici un lucru.
Si nu ai ce sa ii faci decat sa il certi pentru ca el asa arata ca se bucura cand vii acasa, toti cainii fac asa.
Inseamna ca te iubeste eu zic sa il pedepsesti sa-l inchizi intr-o camera sau sa il pedepsesti cumva sa-si dea seama ca greseste
Incearca sa il dresezi. Cand da sa sara, ii arati palma si ii repeti(dar nu zambind) Nu, nu e voie. Sezi.Pe urma il tii usor de dupa cap si spui sshhhhhh. Asta pentru a-l linisti.
El vrea sa se joace cu tine. Daca vrei sa nu mai faca asa nu-l mai baga in seama vreo 2 zile dar totusi dai de mancare
Ps:Nu stiu sigur daca merge dar am auzit ca merge.
Cand vezi ca vine, il faci cu forta sa stea in sezut, si numai cand numai se chinuie sa evadeze din pozitia pe care o are tu o sa-l bagi in seama (o sa-l mangai, pupi pe bot, ce faci tu de obicei cu el) asa facea cainele unei prietene pe care o ajut cu el si a mers... si eu am un chin japonez care e cel mai cuminte si dragalas caine pe care il stiu. Sper ca te-am ajutat
Nu ai ce sa ii faci.Ii mic, jucaus si se bucura cand te vede.Astepta sa mai creasca un pic si o sa se schimbe si daca nu, de abia atunci poti incepe sa iti faci probleme.
Si eu mi-am luat un caine. bichon maltese.e dragut.stiu ce inseamna ce zici tu mai sus pentru ca si el primele luni in care l-am avut ma musca, zgaria, etc. dar cu timpul s-a acomodat cu mine si cu restul familiei. in primul rand eu nu l-am lasat sa ma muste adica mi-am facut dintr-o revista de la metro un fl de,, bat'' si cand ma musca sau ma zgaria ii dadeam cu aia la fund.nu il doare stai linistita in al doilea rand incearca sa il scoti pe strada cu lesa si joacate cu el. cu cat vei sta mai mult cu el cu atat se va atasa mai mult de tine. eu asa ma procedat si acum eu si Scooby (catelul meu) suntem de nedespratit.
Pai.asa facea si bruno cand era mikut dar si acum:X Cand mergeam in casa imi zgaria usa si a trebui sa il inchid ...Si cand mergeam in casa se uita cu ochisorii aia la mine. Tata l-a dus la servici cu el doar ca sa ma sperie ca nu ni-l mai aduce, si cand a venit cu el acasa nu mai zgaria nu mai era asa de jucaus ca inainte.si imi doaream mult asta.Dar cand mergeam la scoala il calcase masina...
Am avut si eu un catelus bruno... micut, cand mergeam in casa imi zgaria usa, si l-am inchis.Intr-o zi tata a vrut s ne sperie si l-a dus la servici dar cand a venit inapoi el numai era asa de jucaus si imi lipsea afectiunea lui, apoi a 2a zi cand am mers la scoala dimineata l-a calcat masina ...De obicei mergea cu mine.
Nu ii face nimic...
E si el mik iar cand face acest lucru inseamna ca te place si ca iti multumeste ca l-ai luat in grija...
Este ceva normal pentru un caine sa sara pe tine.
asta inseamna ca te iubeste mult.
dar daca vrei sa nu mai sara pe tine incearca sa sa il certi cand face asta.
Nu trebuie sa-l certi si sa-l bati, pentru ca pesteun timp el va putea deveni agresiv sau mai bine spus se va teme de tine si nu se va mai juca. El iti arata cat de tare te iubeste si ca nu iti vrea niciun rau, el vrea ca si tu sa-i arati aceeasi afectiune.
Ar fi bine ca în haită, adică în familia dumneavoastră să funcționeze reguli de comportament să fie o ierarhie între membrii familiei și câine. Un subaltern niciodată nu va sării pe șef nu va conduce în timpul plimbări și va permite intrarea și ieșirea printr-un spațiu mai îngust ceea ce va arăta respect față de stăpân. Pentru a obține acest rezultat trebuie să cunoașteți puțină psihologie, despre comportament canin și cel mai principal limbajul de comunicare al câinilor.
Așa comportament nu se potolește de la sine. Acest comportament se dezvoltă pozitiv sau negativ. Așa comportament se corectează formind niște reguli și o scara erarhică între stăpîn și cîine...
Prin așa metodă acest comportament va vi recompensat și cîinile va înțelege cînd va dori mingea sau va vrea să mînînce va folosi acel comportament care a fost recompensat anterior.