Eu sincer iti recomand sa-l tunzi. Adica prin tunsoare nu poti sa-i faci rau, dar poate ii faci bine, adica ii va fi mai usor cu caldura. Singura parte mai putin placuta ar fi felul in care va arata dupa ce-l tunzi, mai ales daca il tunzi tu acasa. Daca il tunzi la un cabinet, tot ti se va parea ciudat si uratel in primele 2-3 zile, pana te obisnuiesti cu el tuns.
Dar eu cred ca mai bine e sa-i fie lui bine, decat sa-ti pese mai mult de cum arata. Mai bine un catel tuns si poate ti se pare uratel, dar vesel, fericit si sanatos, decat unul netuns, frumos, dar trist, apatic de la caldura.
Evident alegerea iti apartine, dar eu te sfatuiesc sa te gandesti mai intai la cum i-ar fi mai bine si apoi la cum va arata.
Si pana la urma, ii tai doar parul si in 2-3 luni va fi la fel ca inainte sa-l tunzi. Doar nu-i tai un picior sa zici ca nu mai creste la loc. Bafta!
Eu consider ca doar un veterinar stie ce este mai bine pentru catelusul tau. De aceea, te rog, sa ceri sfatul acestuia in ceea ce vei face pentru binele lui si, sigur, daca va trebui sa-l tunzi, il va tunde in cabinetul sau. Succes!
Mai bine il tunzi. Ii va creste parul nu te teme.
In schimb pina la toamna iarna trebuie tuns caci e foarte cald!