Incearca cu orez fiert cu legume si apa...atat, pana isi revine; nu toti cainii reactioneaza la fel la bobite...
Daca este constipat NU-I da orez, ca-l omori!
Orezul constipa, ori el este deja constipat... deci, ii faci mai rau.
Am trecut printr-o faza asemanatoare si sfatul veterinarului a fost, sa fierb 1-2 felii de dovleac, sa le pasez si sa le amestec in mancarea cainelui.
Asa am facut, 3 mese pe zi cu cate 50% piure de dovleac amestecat cu hrana cainelui. Cateva ore mai tarziu era deja mai bine si dupa 24 de ore, era deja vindecat, alergand fericit prin curte.
Te sfatuiesc sa nu mai dai bobite la un caine atat de mic, da-i conserva umeda, asa cum este normal!
Nu mai recomandati orezul, daca nu stiti pentru ce-i bun!
Orezul se da cand ai diaree, nu cand esti constipat, ca-l bagi in ocluzie intestinala si poate sa moara.
Daca acum este constipat, cumpara de la farmacie clisma cu glicerina pentru bebelusi.Nu te speria de clisma, aceasta este un tub cu un bat special si foarte usor de utilizat, dureaza 2 sec sa-i faci(in 5-10 min isi face efectul). Dupa ce scapa de constipatie, asigura-te ca-i faci deparazitarile interne la timp si da-i hrana uscata amestecata cu hrana umeda (cantitatea de hrana uscata sa fie mai mica decat cea de hrana umeda), de preferat ar fi o parte bobite si 2 parti conserva.Fa-i pe zi masa de pranz supa de legume, o sa-l ajute foarte mult la digestie.Cresc caini de ani de zile, stiu ce vorbesc.Iti dau un mic sfat, cand se constipa si nu ajungi rapid la farmacie poti folosi o seringa in care tragi 1-1, 5 ml ulei de gatit (1-1,5ml este suficient pentru un catel de 7 saptamani)si îi introduci in fundulet (e o mica clisma populara), garantat in 15 minute va elimina . Sper sa-ti fie de folos raspunsul meu.Multa sanatate catelusului .
BiiBiis întreabă: