Pentru ce iti trebuie? Foto profesional sau?
Daca faci poze doar asa in timpul liber, o data pe saptamana, poti lua un dslr, dar sunt camere mari, si trebuie sa le cari dupa tine, trebuie sa iei in considerare asta. Nu poti sa te duci la un suc, si sa scoti titai dslr-u pe masa.
Eu am fost odata la un club in mamaia, cu niste prieteni, si zic ba hai sa iau si camera sa vezi ce poze fac. Si nu m-au lasat, ca erau ceva oameni publici, era irinel columbeanu, cabral, hagi, si mai erau cativa. Au spus ca daca vreau, pot face poze cu telefonul atat. Sau cu o camera micuta, da nu cu titai obiectivu de 200mm )
O camera bridge ar fi ok, si asta ar fi trebuit sa-mi iau si eu, ca mi-e urat cand merg la o nunta la vreun prieten, sa car titai hardughia cu mine, imbracat la sacou si camasa
Deci as vrea sa achiziționez un aparat pot spune pentru poze profesionale, dar as vrea cel mai bun raport pret calitate. As vrea ca aparatul sa aibă capacitatea de a face niște poze clare, blurand background ul, încât sa se focalizeze foarte mult pe obiectul respectiv. Dar nu stiu dacă asta se datorează in totalitate aparatului sau e datorită obiectivului ce se atașează pe aparat?
Deci as vrea sa achiziționez un aparat pot spune pentru poze profesionale, dar as vrea cel mai bun raport pret calitate. As vrea ca aparatul sa aibă capacitatea de a face niște poze clare, blurand background ul, încât sa se focalizeze foarte mult pe obiectul respectiv. Dar nu stiu dacă asta se datorează in totalitate aparatului sau e datorită obiectivului ce se atașează pe aparat? Am integrat aici toate întrebările și torace doream sa stiu, dacă puteți sa mi răspundeți va multumesc
Dslr-u are acel efect, dar depinde si de obiectiv. Poti sa obtii efectul ala si cu un obiectiv stock de 55mm.
De-asta am vrut si eu prima oara.
Efectul ala il obtii doar in close-up-uri, sau daca ai un obiectiv mai mare sa zic, de 200, si esti pe zoom full pe ceva, cu autofocus pe un singur punct.
Dar acum imi pare rau. Ca e prea mare, si cand ma duc undeva cu fi-miu spre exemplu, nu mai stau sa car si ala, ca am o gramada dupa mine. si fac poze cu telefonul la o adica.
Wow, puțin nasol. Va mulțumesc pentru răspuns totusi. Deci toate dslr urile au aceasta funcție de Blur? Cam la ce pret as putea sa achiziționez un aparat cu o funcție buna de Blur+ obiectiv de 55? Cel mai mic pret-calitate care ar fi?
Toate fac asta, eu stiu, entry level / pret, un Nikon d3000 d3100 d3200.
Salut! Funcția de blur (bokeh denumită în termeni fotografici) este dată de obiectiv și diafragma acestuia. Astfel, ai nevoie de un obiectiv cu diafragma 1.4-1.8-2.8, depinde. Poți obține asta și cu un obiecti de 35mm, și cu unul de 50mm, și cu unul de 85mm sau alte distanțe focale. Ce buget ai? Mă pot uita pe site-urile specializate și să îți recomand ceva pachet convenabil calitate-preț. Mai mult, pentru ce tip de fotografie vrei (potret, peisaj, sport, vacanțe, etc.)?