| Treat10 a întrebat:

Am o mare problema, am 2 caini, unul l-am luat recent, este de rasa pomeranian si are 1 luna si umpic, e fetita, e foarte frumusica, i-am facut deparazitarile si urmeaza sa ii fac primul vaccin cand va implini 2 luni, insa are o problema, nu merge bine, adica, ea nu stie sa mearga, cu picioarele din spate, nu merge numai cu pernutele si cu degetele, merge si cu genunchii sa zic asa, si la cele din fata, indoaie gleznele, si calca stramb, nu are niciun picior rupt, vreau un tratament care nu necesita sa o duc la veterinar, va rog mult, ca nu pot sa o duc la veterinar, si nu vreau ca oasele ei sa se obisnuiasca asa sad

6 răspunsuri:
| anad a răspuns:

Nu incerca sa-i dai nimic fara sfatul medicului, ca s-ar putea sa-i faci mai mult rau decat bine. El poate sa-ti spuna, dupa ce o consulta, daca are ceva handicap din nastere sau lipsa de calciu, minerale etc.

| LaLaura a răspuns:

Buna. Nu ai cum sa faci un tratament fara sa o cosulte un veterinar, fara sa faca o radiografie, fara sa o verifice la labute sau piciorus, nu ai de unde sa stii daca e rup, fracturat, entorsa, sau poate are ceva la pernute si o deranjeaza. medicul veterinar e in masura sa faca verificarea, sa iti spuna diagnosticul si sa dea tratament adecvat in functie de diagnostic. Deci sfatul meu e sa te duci cu ea la un veterinar sa nu fie ceva mai grav care se poate agrava.

| Treat10 explică (pentru LaLaura):

Chestia e ca la mine in zona, veterinarele sunt praf, mi-am castrat odata un caine acolo si nici bine nu l-au castrat, ma rog, sunt sigura ca nu e rupt caci s-il misca foarte bine, piciorul e 100% normal, singura problema este ca nu calca bine pe el, dar nu schioapata sau altceva, adevarul este ca are doar o luna, nu pot sa ma astept sa alerge de la o luna. stiu ca exista tratamente care le pot face si acasa, sau se poate repara cu timpul, unde a trait ea, mergea pe fan, si asta o facea sa nu mearga cu picioarele drepte

| LaLaura a răspuns (pentru Treat10):

Nu ai de unde sa stii ca e rupt sau fracturat. Cainele meu si-a fracturat piciorul cand a alergat un pic, calca pe el, nu o doare, dar are fractura. Nu o pot opera ca are 14 ani si e un risc, poate sa moara pe masa de operatie (iar operatia e musai in Constanta, unde au aparate mai performante). Du.o in alta parte la veterinar, crede.ma ca o sa ai nevoie de un veterinar in toata perioada cat o sa traiasca cainele tau. Cainele meu a avut 3 veterinari pana acum, nu am foat multumita si i.am schimbat, si acum e totul ok, de 10 ani ma duc la acelasi veterinar, plus ca la mine in oras, mangalia, nu au aparate performante si de vreo 3 ori, am fost de urgenta in constanta. Ideea e ca trebuie sa iti cauti un veterinar si trebuie sa o duci, in afara de entore, ruptura, poate sa fie si o bola, rahitism care ii afecteaza oasele. Nu o lasa asa, sa nu iti para rau mai tarziu si daca se poate face bine, de ce sa nu incerci?

| Treat10 explică (pentru LaLaura):

Am dus-o la un veterinar, si am aflat ca nu are nimic la picioare, pur si simplu asa sunt ele, se pare ca din tatal care provine, asa era rasa, stiti voi, ca la pitbulli, au picioarele din fata putin curbate, si la cele din fata e ceva normal, inca nu s-a obisnuit cu mersul, azi Smookie a inceput sa alerge si sa sara in toate partiile deci sunt sigura ca nu are nimic la picioare

| LaLaura a răspuns (pentru Treat10):

Ma bucur ca e sanatoasa, sa ai grija de ea.